Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 829
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Сега се замиллих, че бих заложила и на най- върлите си опоненти в темата, защото имат обоснована позиция. Може да се стигне до избистрена концепция - ин и ян.

# 526
  • в страната на чудесата
Докато минавах в района на ТЕ тия дни, видях транспарант "Продавам училище". Веднага се сетих да ви го предложа, за да задействаме инициативата за форумско училище. Да побързаме, да не ни го лапнат ТЕ 😀
Идеално! Къде се намира?

# 527
  • София
Ако е в района на ТЕ, преди 8-9 години отзад в Карпузица, Уондър грууп (Св. Георги, но още с предишната си собственичка) стояха сграда. Много хубава, голяма, просторна, проектирана специално за училище... До дограма бяха стигнали и се разсъхнаха работите. Та, може би това продават?

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 07:22 от Onna-bugeisha

# 528
Не вярвам някой професионалист в своята област да търси компетентни мнения в този форум. Всеки е лаик, профан, аматьор, докато няма подходящото образование. Тук чудесно си чешем езиците и "даваме акъл", но сме просто "досадни" майки, "разбирачки". От ония, заради които отписах детето си след 1 клас от едно училище. Защото искаха да "уволняват" учителката.

Колежка от УНСС(но друга специалност, мисля маркетинг е практикувала), завършила курсовете на "Заедно в час", директор на две ЧУ. И си признава, че чете темата. Това професионалист ли е по твоите стандарти?

Та давайте, кой ще жертва няколко месеца свободно време и го слагаме директор на общото училище.

Дребнавите лични нападки ще ги подмина, че темата наистина много засмърдя.

Онна, мисля, че е същата сграда.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 07:27 от Fancy

# 529
  • София
Е, браво... Бива ли такава информация така... публично, където четат от ЧУ, та вярно да ни изпреварят Joy Какво ще кажете за име "Света Троица" ? Sunglasses

# 530
  • Отвъд алеята зад шкафа
Супер е това име, много пасва. Но какви паралелки ще включва - академично или прогресивно ще е?

# 531
Е, браво... Бива ли такава информация така... публично, където четат от ЧУ, та вярно да ни изпреварят Joy Какво ще кажете за име "Света Троица" ? Sunglasses

Ако сградата е продадена заедно с лиценза на сегашните собственици на СГ, е съвсем обяснимо защо стои толкова време непродадена.

# 532
  • София
Фенси, не може така просто всеки здравосмилещ да се сложи за директор. Трябва да има педагогическо образование - мисля че има изисквания Sad

"Света троица" ми е много религиозно. Дайте нещо по-обрано -  някой незает светия? Учениците на Кирил и Методий (и самите те) вече са заети май. Или някой велик учен Simple Smile ?

# 533
  • София
Тесла?

# 534
Фенси, не може така просто всеки здравосмилещ да се сложи за директор. Трябва да има педагогическо образование - мисля че има изисквания Sad

"Света троица" ми е много религиозно. Дайте нещо по-обрано -  някой незает светия? Учениците на Кирил и Методий (и самите те) вече са заети май. Или някой велик учен Simple Smile ?

Аш, и аз така мислех. Но уви. Вероятно курсовете на "Заедно в час" се водят някаква следдипломна квалификация към СУ и излизат с ограничена правоспособност. Така е с правото в следдипломния център на УНСС. Можеш да работиш само като юрисконсулт, но не и като адвокат и съдия.
Каквото и да е - курс от броени месеци и може да се пласираш като директор. Кой е желаещ за завой в кариерата?

Шарки, Тесла е заето. https://ant.bg/

# 535
  • София
Дайте някой българин, да не е съвсем като Томас Ед.. Може и общественик, революционер, будител ….

# 536
Любен Каравелов?

# 537
  • София
Дайте някой българин, да не е съвсем като Томас Ед.. Може и общественик, революционер, будител ….
Пеячевич

# 538
Пеячевич

Георги Пеячевич ли? Че има още един. Аз харесвам историята за Чипровското въстание, но са слабо познати. Изобщо май не се изучава.

# 539
  • София
Да, Георги - военен, след въстанието бяга в Унгария, прави военна кариера и дори получава благородническа титла. А като се замисля може пък и Парчевич направо - "двигателят" на Чипровското въстание

Общи условия

Активация на акаунт