Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 839
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мда, директорката ( тъй наречената "директриса") трябваше да направи всички допълнителни уточнения в речта си. Защото все пак изискванията в темата са високи.

# 511
  • в страната на чудесата
Хората са различни. Големият ми син учи като му е трудно, приема го за предизвикателство. Малкият като му е трудно, махва с ръка, че това някой откачен го е измислил и го оставя за по-добри времена. Това и при двамата е за всичко - от математиката до спорта  (съответно). Не мога да кажа, че не са постигнали, напротив (също съответно на възрастта). Само че големият в ДУ учеше предимно у дома, в училище купон, при малкия в ЧУ обратното. Тук не говоря за интереси, хобита, книги, странични дейности, в които се задълбава до нощите. Имам предвид задължителната/препоръчителната училищна програма.
Та има деца, които залягат здраво и други, при които това не е видимо. И изглежда че го правят с лекота. Не е даже въпрос на интелект. Според мен е подход в живота и характер.

# 512
  • Пловдив/София
Мда, директорката ( тъй наречената "директриса") трябваше да направи всички допълнителни уточнения в речта си. Защото все пак изискванията в темата са високи.
Много ме кефиш Simple Smile) таман си мислех, че вече докторат ще пишем за тази реплика...

# 513
То уточнения не са изобщо нужни. Тя цялата е едно огромно уточнение. А изискванията са за ясни и точни послания, без да си противоречи. И трите неща уви... Дано се коригира. Нали очевидно чете темата, та явно са и ценни изискванията на темата. Wink И да няма "Ако".
Пипи, давай с доктората. Имаш карт бланш. Ще ми е интересно. Но първо предлагам да си напишеш домашното, като се ограмотиш с основни факти и понятия по които дълбокомислено бързаш да разсъждаваш неподготвена. Като какво мери НВО например, или какво се изисква като знания в ПУК или 1 клас.

# 514
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не вярвам някой професионалист в своята област да търси компетентни мнения в този форум. Всеки е лаик, профан, аматьор, докато няма подходящото образование. Тук чудесно си чешем езиците и "даваме акъл", но сме просто "досадни" майки, "разбирачки". От ония, заради които отписах детето си след 1 клас от едно училище. Защото искаха да "уволняват" учителката.

# 515
  • София
Тази тема стана рязко много грозна в последните страници 🙄

# 516
  • София
Чак пък рязко. Joy

# 517
И чак пък грозна😀
Надувки разни, нищо ново.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 00:03 от Notaris

# 518
  • София
Gadamer, има ситуации, в които учител трябва да се уволнява - когато унижи дете. В училище подобни ситуации са публични, които ги прави още по-страшни като ефект въхру децата.

# 519
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбира се, че има такива случаи, но те се решават административно, а не на "родителски съд". А и ситуацията от личния ми опит не беше такава. Там учителката беше тази, която беше ежедневно унижавана и нападана от група "родителки". Грозни сцени ставаха.

# 520
Фенси даде наставленията си към директорката (сигурна съм, че тя ще се поправи!), ...даде карт бланш и препоръки на “неподготвената” Пипи да се ограмоти, .... нареди ме и мене преди това...

Сега аз й препоръчвам тя самата малко да си опресни правописа и пунктуацията, та да й пасват на нивото, самочувствието и размаха, които декларира. 🙂

Гадамер, 👍🏻

И чак пък грозна😀
Надувки разни, нищо ново.

Повече смешна. Сигурна съм, че Нотарис много се забавлява! 😆

Всъщност, svee, съгласна съм с теб. И не мога да не забележа, че хейтът започна след постовете за презентацията на БШ. Нямам какво да добавя.
Тази тема стана рязко много грозна в последните страници 🙄
Sad

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 01:24 от summmertime

# 521
  • София
Въпреки че съм “изкласила” дете през БШ аз хейт не видях. Що се отнася до директорки и визии за БШ, нямаше как да в по-зле от предишната - събрала всички негативи от социализма и упражняваща ги на практика.

Общото ниво на едно училище го “правят” не само учителите, правят го и децата.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 07:41 от Sharky*

# 522
  • София
Не вярвам някой професионалист в своята област да търси компетентни мнения в този форум. Всеки е лаик, профан, аматьор, докато няма подходящото образование. Тук чудесно си чешем езиците и "даваме акъл", но сме просто "досадни" майки, "разбирачки". От ония, заради които отписах детето си след 1 клас от едно училище. Защото искаха да "уволняват" учителката.

Темата си е много добра, ако има кой да я чете с разбиране. Може да се караме на моменти, но тук пишат хора, които имат опит, очи и уши за нещата. Неслучайно казах, че можем да направим училище, аз бих заложила на доста хора в темата като познания.

Фенси, не съм разбрала, че е ирония.

# 523
Когато искаш да се движиш напред и да развиваш дадена услуга, трябва много добре да се вслушваш в думите на потребителите. Всеки източник на тази информация е полезен. Защото голяма част от обществото ни не е дорасло за да споделя по правилният начин. Нито си чешем езици,  нито даваме акъл. В голяма част от мненията споделяме личен опит и виждания. А изводите всеки ги прави сам -според своята интелигентност и светоусещане.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 06:33 от Hope for Two

# 524
Докато минавах в района на ТЕ тия дни, видях транспарант "Продавам училище". Веднага се сетих да ви го предложа, за да задействаме инициативата за форумско училище. Да побързаме, да не ни го лапнат ТЕ 😀

Общи условия

Активация на акаунт