Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 656
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Questar, в момента основно от риба, яйца, сирене, чия, ядки -  по принцип и в растителните храни има протеин, те не се състоят само от въглехидрат, като най-много той е в бобовите, пълнозърнестия хляб, чията (макар че от последната не се усвоява напълно), кафявия ориз, ядките. Доказано е, че нямаме нужда от чак толкова протеин, колкото постоянно се изтъква. Ако се комбинират тези храни се получава пълния протеин (всички аминокиселини), например бобови и ядки, аз често така си готвя леща, като не й слагам мазнина, а накрая като махна лещата от котлона й слагам смляно кашу. Не знам защо искаш да избягваш въглехидратите, освен ако не е временно, лично аз не съм се отказала от тях. В момента гледам да се храня нисковъглехидратно, защото имам лека ИР и искам да видя ще има ли ползи и съм си дала срок няколко месеца, като съм махнала бобовите, ориза, сладкото, картофите, но след това ще премина на стария си режим, като разбира се без да връщам сладкото, шоколадите, кока-колата, т.е. прегрешенията, които преди имах, както и няма да правя разтоварителен режим само на плодове. По принцип, когато съм си на нормалния за мен режим: хляб от години не ям, много рядко от лимец, ориз също рядко хапвам и то ако е пълнозърнест, последния го замествам от киноа и булгур. И преди и сега, каквото и да ям винаги е придружено с хубава зеленолистна салата. Храня се разделно, не смесвам храните, защото това също оказва не малко значение. Мазнина с изключение на ГХИ не обработвам топлинно, каквото и да сготвя, слагам я накрая, след като съм махнала ястието от котлона. Гледам да готвя простичко. Като пример ти давам как приготвям зеления фасул - правя го на пара, може да го направя с морков, после го овкусявам с лимон, зехтин, копър и чесън. Не готвя манджа. По подобен начин правя карфиол, броколи. Сега, когато съм на НВ режим, за съжаление, забелязвам, че определено сутрин в тоалетната нещата ми се получават с много мислене, но се надявам, че това е някакъв адаптационен период за организма ми. Винаги съм била слаба, кръвна група 0 (-) съм, което значи, че уж трябва да ям месни продукти, еми не, не ям и изглеждам добре. Препоръчвам ти да гледаш този филм, на теб със сигурност ще ти е интересен. https://www.themoviedb.org/movie/463088-the-game-changers?language=bg-BG.
Твърдо вярвам, че не трябва само да се следят колко грама въглехидрат приемаш на ден, но и какъв гликемичен индекс и товар имат те. Ако не ти се налага да сваляш много килограми, ако не смесваш храните, ако се храниш с такива, които имат нисък гликемичен индекс и товар, и имаш движение в ежедневието (някакъв спорт или просто ходене пеша поне 5 км.), според мен ще си ок. И понеже въпросът ти беше за протеините, за да ти докажа, че не са ни нужни в голямо количество, за да изглеждаме добре, ти поствам фейсбук страницата на тази сладурка, която е веган, а как изглежда Simple Smile И не е само тя.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156636342946115&se … ype=3&theater
Да добавя и тази страница Simple Smile
https://www.veganbodybuilding.com/

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 12:57 от elsefi

# 166
Този филм е пълна пародия. Препоръчвам на гледащите го, да хвърлят едно око и на критиката - е така за информация просто.

# 167
Слънчогледовите стават за около 4 дни....Не, не ги държа на тъмно.
Аз пък ви препоръчвам този филм.... https://www.dokumentalni.com/archives/2177

# 168
Големи глупости има и в този филм, макар че е в пъти по-добър от гейм чейнджъра.
Той си прави зеленчуците на сок само и само да може да се натъпче с кило и нещо зелении дневно - пълен абсурд.

# 169
 Ами добре изглеждат, бившите дебеланковци. Пък и те не отричат месото, но отричат въглехидратите  и джънка..... Аз си го пуснах отново. Гледам го за трети път. Но не го гледам буквално и не мрънкам за неща, които не ми харесват, а просто си избирам това, което съм осъзнала, че е полезно. Аз също бих пила зеленчукови сокове, особено от магданоз и селъри, но ме мързи всеки ден да мия сокоизстисквачката....трудоемко си е...

# 170
Казвам че е доста по-добър от другия, но някои неща са все още силно смущаващи. Слаб и здрав не са две развнозначни понятия. Затлъстяването не е единствения хроничен проблем, от който страдат хората.

# 171
Той не казва, че е само слаб, а и здрав. От диабет тип две се е спасил. Две от дамите коментираха, че са се излекували от рак.

# 172
Страхотно за тях.
Аз не подценявам техните успехи, казвам, че посланието на филма е полвинчато и има и доста смущаващи и неаргументирани изказвания.
Не го приемай като критика към теб.

# 173
Защо да го приемам като критика към себе си. Не аз съм създала филма. А ти обичаш да критикуваш......Не ми пречиш, критикувай си. Това няма да ми отклони вниманието от полезните за мен неща, особено психологическите послания във филма. Слава Богу и в тази тема има изключително полезни хора, чийто послания си идват при мен, на нужното място....

# 174
А да не би да има нещо лощо в киртикуването? Аз внимание на никой от нищо не се опитвам да отклонявам, точно обратното, а послания нямам амбицията да отправям. Сполай ти!

Друго ми прави впечатление, как някои хора са склонни да приемат изказванията на някой "известен" във филм за чиста монета, но не и богатият опит споделен от други във видеклип в ютуб например или тук във форума. Пример Франсоаз, която доста е писала и снимки е показвала и все още има хора, които смятат, че едва ли не си измисля.

Не визирам никого конкретно, сега да не вземе някой да се познае.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 17:52 от Миоки

# 175
Темата е станала изключително досадна. Защо вместо постоянно надскачане и говорене за теории, не се ограничим до споделяне кой какви резултати е постигнал и как? Ще бъде много по-полезно, синтезирано и приятно за четене. Тук от не знам колко страници насам не видях нищо съществено да се говори.

# 176
Няма лошо в критикуването, ако е градивно. Сигурно казваш доста полезни неща, но аз избягвам да чета постовете ти, защото или се караш, или поучаваш или опонираш на някого. Това зарежда негативно и отблъсква.  А аз нямам нужда от негативна енергия. Сполай и на теб. Жива и здрава...

# 177
  • Пловдив
Аlinnna, аз също съм гледала филма два пъти и ми харесва. Гледала съм и още много други на подобна тематика. Всъщност, права си, аз лично предпочитам да се информирам и да отсея това, което би ми било полезно. Не отричам нищо. Затова и влизам и тук, нищо, че съм вегетарианка, със сигурност има какво да се научи и от месоядните. А примери и в двете посоки много, което ще рече, че и пътища много, всеки сам избира за себе си по кой да поеме.
Миоки, ами качи и ти снимка, да видим какви са ти резултатите. На  мен не ми пречи да кача моя, но понеже съм вегетарианка, няма да ти хареса по всяка вероятност това, което ще видиш.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 18:22 от elsefi

# 178
Ами и аз живея с вегетарианец. Той също много хареса филма. Много ми допадна коментара за чията. ние вкъщи без чия не оставаме. Дори вчера съм правила хлебчета от смлени орехи и чия и доста добре заместват истинския хляб. понякога ми липсва хляба и правя такива заменки...

# 179
Добре някой ще ми обясни ли защо е нужно да ядеш толкова зелении дневно, че чак на смути да трябва да ги правиш, за да можеш да ги погълнеш? Защото аз наистина не разбрах целта на това упражнение. 9кг зеленчуци седмично?!

Общи условия

Активация на акаунт