Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 634
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
elitsa_b , за жаждата пробвай подкиселена вода. Аз слагам сок от половин лимон на литър вода или лъжица ябълков оцет на чаша вода. Като съм много жадна и имам такава сухота в устата това пия вечер, около половин литър вода ми е достатъчна. И аз пия най-много течности вечер, то през деня не остава много време.

# 151

Аз лично не вярвам в оздравяване от ИР. Под оздравяване разбирам пълно подобрение в изследванията, което да не се повлиява дори от системна ежедневна злоупотреба с въглехидрати. Считам ИР за хронично заболяване на метаболизма, което може да се поддържа и подобрява с промени в начина на хранене и движение. След време може да се подобри значително чувствителността на клетките, но да се стигне до етап, в който да ядеш каквото си искаш и по колкото си искаш от покачващи инсулина и кр. захар храни и да лежиш по цял ден на дивана без последствия - според мен е невъзможно.

Има контрол.
Все едно да си пушач, да ти действат зле, да ги откажеш, да пропушиш и да очакваш да се чувстваш като непушач и да си здрав.
Та контрол. Има подобряване и оздравяване, но в не тази мечтана степен, че пак да ядеш всички В и да не се влошиш.
Но при упоритост, може да се постигне ниво в което отвреме навреме да си позволяваш любимите неща.
Тоест ако обожаваш торта, не може ежедневно да ядеш и да очакваш да не се влошиш. Може веднъж в месеца да хапнеш едно парче.

# 152
По повод акнето.......Аз на дърти години.....някъде на 28 бях, та реших да ставам вегетарианка, малко по-късно и веган. За всички болести, които си лепнах няма да коментирам, но на тази преклонна възраст, цялата се бях нацвъкала с акне. Ама грознооооооо, зверски грозно. Тогава още не бях запозната с храненето по кръвни групи и не знаех, че вегетарианството, еле веганството са ми адски противопоказни. Ходих си пъпчива бая време, като изключим бременността ми, че там от зор станах суровоядка и карах само на зеленчуци и цитрусови плодове. В този период имах лице за пример. И мама вика " Въййй, момче ш имаш, щом ти се изчистило лицето." Ми да, момче имам, ама едва ли това е било причината за изчистеното ми лице....

# 153
Вегетарианството и веганството са вредни за всички човеци със всякакви кръвни групи. За кравите не са вредни. Те са растителноядни,  имат друга храносмилателна система.

# 154
През бременността "играят" и други хормони, не само инсулина. Blush Каква хубава коса имах- буквално почти не капеше, по няколко косъма дневно...Тя моята като ген си е гъста, дори и след раждането нямаше зверски косопад. И кожата на лицето идеална- все пак, съм се хранела по-скоро балансирано-нисковъглехидратно  или тип зона, като се замисля. Често по малко.  Но пък храненето ми след раждането си беше въглехидратно. Убеждаваха ме колко са незаменими въглехидратите за кърменето, как бебето ми плаче, защото е недохранено....Пълни глупости, ама стресиран и недоспал човек с първо бебе им се върза Close Кожата ми се влоши, естествено....а сега си е пак съвсем добре.

# 155
Вегетарианството и веганството са вредни за всички човеци със всякакви кръвни групи. За кравите не са вредни. Те са растителноядни,  имат друга храносмилателна система.
Точно. За 4 години вегетарианство само станах по - дебела и по - болна. И високото кръвно ми беше "подарък" пак от веге периода... Не, мерси.

# 156
  • Пловдив

Какво ще кажете да спрем с крайните изводи, както и с категоризирането на определено хранене за правилно Simple Smile Всеки познава тялото си, в общи линии всички сме наясно какво става с телата ни, при положение, че имаме ИР, така че, нека всеки сам определи режима си, да се наблюдава и ако иска да сподели резултатите. На мен не ми пречи, че ядете месо, чета това, което пишете от собствен опит, но ми пречи аз да го консумирам, не знам откога не съм яла такова, не помня вече, но имам перфектна коса, а когато суровоядствам или съм само на плодове повече от 15 дни, кожата ми става перфектна. Четох във форума, че си споделяте кой колко боледувал, ами не помня откога не съм, сигурно има 10и повече години, най-много да се разсополевя леко зимата или да ме наболи гърлото и до там, при това веднъж на три и повече години. Със сигурност не сме и хищници, нямаме тяхната храносмилателна система, който иска може да прочете какви са разликите. Без да агитирам никой, просто, за да се спре с темата вредно ли е веганството и вегетарианството, Ви пускам списък с 50 страници спортисти и атлети, някои от които със завидни рекорди, които са вегани и вегетарианци.
http://al.godsdirectcontact.org.tw/vg-vip/query/index.php?Page=1 … port&keyword=
Да речем, че истината е някъде по средата Wink

# 157
Тези списъци са абсолютно безпредметни. Тези спортисти от кога са вегани/вегетарианци, на каква диета са изградили кариерата си, това че имат постижения значи личе са непременно здрави, ние стремим ли се към техните рекорди и т.н. - с една дума безсмислено.

А дали сме хищници или не, само от храносмилателната ни система не може да се категоризира, защото по тази логика и растителноядни не сме, а нивото на киселинност на стомасите ни е по-ниско и от тази на хищниците и най близка до мършоядните. Ние сме хора и сравнението с други животни е меко казано несъстоятелно.

Не ми пука кой какво яде и нямам нищо против който иска да яде само растения - негова си работа. Факт е обаче, че всеки животински вид има типична за него "диета" и отклоненията от нея, води до болести. Коя е за човеците, може много да се спори и няма категорични доказателства за никоя, но определено не е веганска в дългоспочен план. Вегетарианска може да се докара някак, но веган без съвременната фармация и с локални храни е немислима.

# 158
Може ли изследванията на кз и инсулин на тези 50 човека? Mr. Green

# 159
  • Пловдив
Тези списъци са абсолютно безпредметни. Тези спортисти от кога са вегани/вегетарианци, на каква диета са изградили кариерата си, това че имат постижения значи личе са непременно здрави, ние стремим ли се към техните рекорди и т.н. - с една дума безсмислено.

А дали сме хищници или не, само от храносмилателната ни система не може да се категоризира, защото по тази логика и растителноядни не сме, а нивото на киселинност на стомасите ни е по-ниско и от тази на хищниците и най близка до мършоядните. Ние сме хора и сравнението с други животни е меко казано несъстоятелно.

Не ми пука кой какво яде и нямам нищо против който иска да яде само растения - негова си работа. Факт е обаче, че всеки животински вид има типична за него "диета" и отклоненията от нея, води до болести. Коя е за човеците, може много да се спори и няма категорични доказателства за никоя, но определено не е веганска в дългоспочен план. Вегетарианска може да се докара някак, но веган без съвременната фармация и с локални храни е немислима.

Именно, Миоки, за това и аз говорех Simple Smile Нищо не е на 100% доказано, така че да не правим крайни изводи Simple Smile

# 160
elsefi, би ли споделила от какви храни си набавяш протеините, т.к. аз също съм вегетарианка. За съжаление при мен досега вегетарианството ме караше да ям повече въглехидрати, а сега търся начини за повече протеини.
Някой беше споменал нещо негативно за броколито, забранено ли е при проблеми с инсулина, т.к. аз консумирам доста?

# 161
Ето тук има идеи за веге
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5sY2hmLWJ … zbXNnMzkyNzY3MTQ=
Нямам личен опит, не съм веге и не ми и пука кой как се храни стига да не ми натрапва (агресивно ) идеите си.
Ако искам да направя някаква промяна за себе си, то няма да е по този начин, а още по-малко с помоща на съмнителни откъси от неизвестни писания на някой си неизвестен.
На мен ми бяха необходими 3 години да "наблюдавам" темата ВМНВХ и да "зрея" за окончатената промяна.

# 162
  • София
Елсефи, за мазнините също няма ограничение да са само животински- във ВМ НВХ те просто е нужно да са полезни мазнини, т. е. такива които не съдържат прекалено много омега 6.
Алина,  как правиш кълнове от боб мунг?
Надупквам една двулитрова бутилка, пластмасова с гвоздей. Слагам два пръста семена. И наливам вода. Тя си изтича през дупките. Тази операция я правя всяка сутрин, докато се образуват кълнове. За съжаление, ситни семенца, като люцерна и броколи-не стават, че изпадват от дупките. И ме мързи да правя ситни семенца. но тиквени семки, жито, мунг и слънчоглед-правя по тази изключително лесна процедура...
Слънчогледа за колко време става?На тъмно ли ги държиш?

# 163
Questar, няма проблем генерално с броколито, яж си го щом ти понася. От някои се смята, че вещества съдържащи се в него, действат като разрушаващи ендокринната система.

# 164
Броколи, зеле и подобни не се препоръчват при проблеми с ЩЖ.

Общи условия

Активация на акаунт