Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 644
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Чудесен довод за един човек дали е шарлатанин или не 🤣
Махнала си водата от организма. И излишната и голяма част от необходимата.  За това не те болят ставите.
Съжалявам, но човешкото тяло е създадено да се храни с глюкоза. Иначе се самоизяжда. Е, който има нужда да си самоизяде тлъстинките,  се радва и е съвсем естествено да отстрани куп болести, които обаче са били свързани с наднорменото тегло. За това в групата на Узунов чакат да се излекуват от псориазис, ама не става. Други от същата група хвърлят лекарства за кръвно. Защото е равносилно на това да пиеш всеки ден диуретик. А бъбреците? Ако пиеш много вода, нямало проблем. Е колко вода 5 л?, за да поддържаш нормално водно съдържание?

# 136
За мен излекуване от ИР е като излекуване от акне което се влияе от храненето- върнат ли се пак старите навици и ИР/акнето прогресират.
Елица, и аз с 20-50 гр вгх се чувствам добре. С такова количество каква ти е захарта?
Роналд, тези дни пия всеки ден мелатонина, че има грипна ваканция и няма нужда да ставаме много рано. Много добре ми се отразява, сама се будя отпочинала и преди будилника. Може да се окаже, че ми действа и на апетита.
VV, честно казано, не ми се спори. Аз знам как се отразява на моето тяло храненето с повече въглехидрати и как нисковъглехидратното. Атанас Узунов изобщо не ми е еталон. Ако въглехидратното хранене беше ок за мен, то тогава нямаше да води до излишни килограми. При това става дума за контролирани калории, не за някакво преяждане.

# 137
За мен излекуване от ИР е като излекуване от акне което се влияе от храненето- върнат ли се пак старите навици и ИР/акнето прогресират.
Напълно съм съгласна. Т.е, излекуване на ИР е, когато изядеш една ябълка, да вдигнеш захарта в рамките на нормалното. Акнето се предизвиква от стрептококи, а те се лекуват със силен имунитет. Който идва с хапването на пресни плодове и зеленчуци.

Колкото и контролирано да е въглехидратното хранене, ако ядеш плодове, зеленчуции бобови няма как да напълнееш

# 138
Човешкото тяло не е създадено да се храни с глюкоза. На А. У. никога не съм била. Само на ВМНВХ. Псориазиса ми е в ремисия, вече трета година.

# 139
Чудесен довод за един човек дали е шарлатанин или не 🤣
Махнала си водата от организма. И излишната и голяма част от необходимата.  За това не те болят ставите.
Съжалявам, но човешкото тяло е създадено да се храни с глюкоза. Иначе се самоизяжда. Е, който има нужда да си самоизяде тлъстинките,  се радва и е съвсем естествено да отстрани куп болести, които обаче са били свързани с наднорменото тегло. За това в групата на Узунов чакат да се излекуват от псориазис, ама не става. Други от същата група хвърлят лекарства за кръвно. Защото е равносилно на това да пиеш всеки ден диуретик. А бъбреците? Ако пиеш много вода, нямало проблем. Е колко вода 5 л?, за да поддържаш нормално водно съдържание?
О боже, продължаваш с диагнозите, спри се! Само от това ще да не ме болят ставите, че съм махнала водата, ти сериозно ли? За информация, сега пия доста повече вода от преди, та не знам от къде го измисли и каква вода от къде съм махнала.

Самоизяждало се тялото без глюкоза... ами то тялото си я произвежда необходимата глюкоза, няма нужда да му я вкарваш отвън пък и 5гр е смешно количество. Само с една паница боб вкарваш повече от 5гр, а глюкоза може да се произведе и от аминокиселини и мастни киселини та вероятността да се самоизяждам е минимална, мерси.  
Какво пише в групата на АУ не ме интересува, те там ядат зелении и без това. Grinning

А за Грегър, това как изглежда е критерии в случая, защото той пропагандира начин на хранене, който да гради мускули и да те поддържа здрав, а той самия изглежда анемичен, без грам мускул /ръцете са му като на 12 годишно момиче/ носи лупи не знам кой диоптър и говорът му е завален, неравномерен и писклив за мъж + пропагандира за васектомия.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 20:18 от Миоки

# 140
Записвам се в новата тема. Имам въпрос: Как разбирате, че ИР се е влошила ... да кажем, ако се храните със всичко ( всякакви забранени въглехидрати) и въореки това не мърдате от тегло няколко месеца -3..4... това какво може да означава ? Водя спор с една приятелка по темата възможно ли е оздравяване от ИР и за това поствам поставения въпрос

# 141
Миоки, 5 гр глюкоза е необходима, за да съществуваме ли? 😂
Повярвах ти, че сланината те е излекувала. Имаше един Милко, който обикаляше телевизиите и пиеше по незнам си колко сурови яйца за закуска. Той ги дрънкаше тия глупости за сланината.

# 142
  • София
Имам два случая на хора с тежко акне около мен (единият го влачи над 50 години, другия над 27), откак са хранят правилно акнето се е изчистило. Пък ти ми говори колкото си искаш напоително за стрептококите...

# 143
Колкото и контролирано да е въглехидратното хранене, ако ядеш плодове, зеленчуции бобови няма как да напълнееш

Това изобщо не е вярно. От собствен опит мога да ти кажа, че ако имаш ИР , много лесно се напълнява от болднатите храни. Пробвала съм да ги ям без никаква мазнина за 2 месеца, резултата в кг беше +, въпреки малкото калории които поемах

# 144
Да, около 5гр глюкоза във всеки един момент. Толкова е нормално да циркулират в кръвта постоянно. Не разбрах кое му е смешното.
Ти дали ми вярваш или не, ми е ама все тая. Важно то е аз как се чувствам. На теб ли да вярвам (и д-р Грегър) или на очите си/усещанията си?!  

Апропо, аз сланина не ям. Ям месо, по-мазничко ммм вкусотия.

# 145

Това изобщо не е вярно. От собствен опит мога да ти кажа, че ако имаш ИР , много лесно се напълнява от болднатите храни. Пробвала съм да ги ям без никаква мазнина за 2 месеца, резултата в кг беше +, въпреки малкото калории които поемах

От собствен опит минус 6 кг за 1 месец.
Миоки, естествено, че на себе си. Пожелавам ти да си много здрава!

# 146
  • пак там
Аре малко спри с агресията, става ли?

# 147
Милко обикалял телевизиите навремето и дрънкал глупости за сланината....А как изглежда Милко? Sunglasses
Високовъглехидратна, нискокалорийна и нискомазнинна диета и при мен действаше преди време- после обаче спря да действа. После разбрах за ИР...
А по повод акнето- споделяла съм, моята перфектна почти цял живот кожа се влоши известно време преди да разбера за ИР. Има пряка връзка между акне и повече въглехидрати, не е само до разни бактерии.

# 148
VV, това е много добър резултат. Какви ти станаха нивата на инсулина с това хранене и какви ти бяха първоначално. Спортуваш ли всеки ден?  Напиши, моля те стойностите на инсулина си и КЗ първоначално и след отслабването.  Искам да го сравня с моите

# 149
Записвам се в новата тема. Имам въпрос: Как разбирате, че ИР се е влошила ... да кажем, ако се храните със всичко ( всякакви забранени въглехидрати) и въореки това не мърдате от тегло няколко месеца -3..4... това какво може да означава ? Водя спор с една приятелка по темата възможно ли е оздравяване от ИР и за това поствам поставения въпрос

Може да се пусне инсулин на гладно и да се види как се променя. Обаче 3-4 месеца са нищо като времеви период. ИР се влошава с години, десетилетия наред, докато накрая цъфне диабетът. Вече в зависимост от генетична предразположеност, други заболявания, активност и спорт, хранене, при някои ИР може да се влоши по-бързо, при други по-бавно, индивидуално е.

Аз лично не вярвам в оздравяване от ИР. Под оздравяване разбирам пълно подобрение в изследванията, което да не се повлиява дори от системна ежедневна злоупотреба с въглехидрати. Считам ИР за хронично заболяване на метаболизма, което може да се поддържа и подобрява с промени в начина на хранене и движение. След време може да се подобри значително чувствителността на клетките, но да се стигне до етап, в който да ядеш каквото си искаш и по колкото си искаш от покачващи инсулина и кр. захар храни и да лежиш по цял ден на дивана без последствия - според мен е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт