Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 625
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Можеш да си направиш и костен бульон. Да не би пък да използваш твърде много сол? Може и да е временно.

# 121
Мазнините пречат на захарта да навлезе в клетките. Има много материали. Който наистина се интересува, може да прочете

# 122
Ще отмине,  Елица, ще отмине за две-три седмици. Пий вода с разтворени едри кристалчета хималайска или морска сол. След два месеца,  като се адаптираш,  може да включиш и по - дълъг фаст 18-20часа.  Кето+фаст направо рестартира метаболизма. Много се радвам,  че прояде месо и се надявам да не правиш тази година Великденски пост.

# 123
Мазнините пречат на захарта да навлезе в клетките. Има много материали. Който наистина се интересува, може да прочете
Аз питам защо казваш животински, а не просто мазнини.

# 124
Не е временно. Всеки път като изхвърля въглехидратите се получава. Издържала съм по две седмици , но през цялото време не спа , а пия вода вечер.  И без сол съм пробвала , не е от това.  Ще порбвам и костен бульон, стига да намеря кокали

# 125
Елица, и аз мисля, че ще отмине. Може би е добре плавно да намаляш вгх?
Ако теорията с животинските мазнини беше вярна, то преди режима трябваше да имам невероятно добра кръвна захар. Нали животинските мазнини не са пречели на усвояването на глюкозата Grinning Обаче всъщност и КЗ, и инсулин не бяха добре...а аз бях вечно уморена и без енергия. То това е проблемът при инсулинова резистентност- глюкозата не влиза нормално в клетките или го прави за сметка на много инсулин. Но до време, после и с много инсулин кз на гладно започва да се покачва.. ..

# 126

През телефона не мога да скрия снимките. Ако някой ми каже как ще редактирам

П.п dolce miele, и за трансмазнините важи, но смятам, че тук никой не яде такива. Ти какво си консумирала преди ИР?

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 19:03 от V V

# 127
За неспането и аз съм така. Снощи съм яла само месо със малко 15см стъбло от селъри.  Събудих се в два часа (4часа сън). Правих лека тренировка,  чистих банята сутринта и бях на работа до 17 часа. Без да се прозявам изобщо следобяд,  бодра и енергична. Преди като ядях повече вг направо заспивах следобяд на бюрото.

# 128
То не е хубаво, човек да си губи времето със сън,  но когато недоспиването е постоянно се изтощавам.  Увеличавам леко въглехидратите и почвам да се наспивам. Гледам да ги ям до обяд. Май най добре ми е на 30-50гр въглехидрати на ден. Махна ли ги изцяло ми става мор с това пиене на вода. Но пък КЗ ми е толкова хубава без въглехидрати 4.5

# 129
Нали знаеш, ако не, прочети, че животинските мазнини не са само наситени. Даже има растителни мазнини с повече наситени, отколкото поли или момонаситени от животинските, та издиша тази теория.

От коя книга е този цитат?

elitsa_b, 30-50гр не са чак толкова много. Карай известно време така, а после пак пробвай да намалиш, щом искаш.

Аз пиех тези електролити. От амазон могат да се поръчат с превозвач. Доста доволна бях. Още имам останали даже.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 19:24 от Миоки

# 130
Еееее, аз като че ли съм знаела, че днес ще "похвалите" бананите. Снощи бях преритала за сладко и глобих половинчо с 1/2 банан, но му сложих 1/2 кофичка сметана. Заситих се. На кръвната захар може и да ми се е отразило / не се сетих да я измеря/, ама на теглото, слава Богу, не се беше отразило...Брееееей, не спира този глад за сладко. Едва издържам.....

# 131
  • София
Аз взех да пия мелатонин от вчера, че и аз все спя по 5 часа, свежарка се събуждам и цял ден така, но ранна вечер скапвам лекинко

# 132
Миоки, ти нали ядеш основно животински. Даже и зеленчуци не ядеш, ако е вярно това, което си писала в темата?! Излекува ли се от ИР? Нали за това направи проверката с ябълката и банана?
Препоръчвам ти да прочетеш книгата на д-р Майкъл Грегър, когото нарече шарлатанин. Без да си чела книгата. Защото, ако беше, щеше да знаеш кое е онова вещество в броколите, което е "отровно" и най- вече за мазнините, чиято теория считаш, че издиша.

# 133
То не е хубаво, човек да си губи времето със сън,  но когато недоспиването е постоянно се изтощавам.  Увеличавам леко въглехидратите и почвам да се наспивам. Гледам да ги ям до обяд. Май най добре ми е на 30-50гр въглехидрати на ден. Махна ли ги изцяло ми става мор с това пиене на вода. Но пък КЗ ми е толкова хубава без въглехидрати 4.5
Случайно да пиеш метформинов препарат?
И какви В ядеш?

# 134
Той е не само шарлатанин, а откровен лъжец, ама нейсе. Слушала съм му достатъчно излиянията, няма нужда и книгата му да чета. Ти го виж как изглежда физически (не дали е красив или грозен) и как говори. Ако не ти стане ясно, че има сериозни проблеми с главата и не само, не мога да помогна повече.

Ами не знам излекувала ли съм се или не, но и двете стойности на КЗ са ми в норма, а откакто съм на режим, не съм имала нито един хипогликемичен епизод + доста други здравословни подобрения, та смятам, ако не съм се излекувала от ИР, това че съм излекувала проблемите със ставите, нивата на енергия и качеството на сън, са ми достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт