Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 621
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
По колко вигантор пиеш. Аз пия по две капки като стана на гладно. Но не знам дали е достатъчно...

# 106
  • София
Минимум 9 месеца

# 107
По три капки всеки ден пия Вигантол. Д-то ми беше към 15, ендокринолог ми предписа два пъти по 15 капки, но аз предпочитам всеки ден по три да си приемам. Той се пие между другото след хранене и прием на мазна храна, така се усвоява.

# 108
В капките си има мазнина за усвояването.
70% вгх определено не са ок, освен ако човек не преработва изключително добре въглехидратите. Но като се има предвид, че тялото има нужда и от мазнини, и от белтъчини, със сигурност последните не са в достатъчни количества.
Отслабването е индивидуално.

# 109
Според вас колко време след диета на повече протеини пак да си направя теста с глюкозата?

След година. Не трябва да се прави често, а в твоя случай и не виждам никакъв смисъл.

900 калории са прекалено малко. Колкото по-малко ядеш, толкова тялото ти се оптимизира на по-ниски калории. И цялото това занимание, включително обременяване, което е кофти и тежко изследване, за 2 кг? За мен е нередно и вредно.

# 110
Аз си направих изследването заради косопада и вече ровене какво не е наред заради косопада. Отделно много често ми призлява, не ми се вие свят, но при опит за спортуване се изморявам. И тази умора с години. Но главно търся причината за косопада и изтъняването на косата ми. Засега си го обяснявам с недостиг на протеини за сметка на многото въглехидрати.  Сега ще се концентрирам да приемам повече протеини.
Интересно ми е какво мислите за протеините на прах, вършат ли работа при неспортуващи хора, които искат да наблегнат на протеините?

# 111
Аз бих разчитала на истинска храна. Не е ясно в тези прахове дали има всички аминокиселини в достатъчно количество и да не се окаже че в това което пиеш, няма точно това което ти трябва. Отделно най-вероятно са синтетични или поне част от състава е такъв и дали има същото действие като истинските, пак не е ясно.
Толкова нерегулиран пазар е, че никога не може да си сигурна какво точно приемаш.

Направих КЗ тест с банан - нормално голям, узрял, без кафяво. Преди банана - КЗ-4,9, половин час след КЗ-5,9. Яд ме е, че не мога да премеря инсулин. С две думи, банана ми се отрази по-малко зле от ябълката.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 17:39 от Миоки

# 112
Леля ми по едно време ми излезе с токова изказване че от магнезия качвала, но честно казано не я отразих много. С тежка ИР е и на метформин от години, но не се ограничава хич с храните. Та поне в нейния случай не вярвам да е от магнезия.

Не мисля, че се качва.
Даже Невена мисля беше писала, че при липса на магнезий, също може да се получи ИР.

Аз си направих изследването заради косопада и вече ровене какво не е наред заради косопада. Отделно много често ми призлява, не ми се вие свят, но при опит за спортуване се изморявам. И тази умора с години. Но главно търся причината за косопада и изтъняването на косата ми. Засега си го обяснявам с недостиг на протеини за сметка на многото въглехидрати.  Сега ще се концентрирам да приемам повече протеини.
Интересно ми е какво мислите за протеините на прах, вършат ли работа при неспортуващи хора, които искат да наблегнат на протеините?

Казаха ти вече.
Проблемът ти е малкото храна.
Намаляш В, увеличаваш протеини и мазнини + зеленчуци и си готова. Драма няма.
Протеини на прах са вредни за мен. Трябва ти храна. Повечето са с подсладители.
Ама както си решиш.

Миоки, усещах аз такъв резултат за банана Grinning

# 113
Миоки, казват, че в банана има повече фибри. Може и да не е бил от най-сладките. Около 25 гр вгх мисля, че имаше в един банан, нетни. В една ябълка не си спомням колко са.
Мислите ли, че липсата на магнезий може да пречи на отслабване? От известно време ми свърши магнезият. Втора поредна нощ докато заспивам усещам лек глад, нямам апетит денем и ям по малко, но и карам някакъв странен  вирус- лека температура, на моменти отпадналост, едва-едва някакви секрети в носа и гърлото, кашлица и запушен нос няма. Та дали е от вируса или и магнезият е намесен? Тази нощ имах и крампи. На тегло не мърдам надолу особено...
Елора, и аз така помня. Знам, че магнезият има отношение с метаболизма на мазнините. При прием на високи дози вит. Д помня, че може магнезият да намалее. Та нещата са доста навързани явно.

# 114
Ябълката по-фиброзна ми изглежда ама не знам. Факт е, че и двете ми вдигат захарта, съответно и инсулина и така инцидентно бива, ама ако ям и други ВХ както си ядях преди, значи непрекъснато висок инсулин съм имала.
Добре си ми е на моята диета. Ни бобови, ни плодове ми трябват.

# 115
Миоки, а на ябълките не пишеше ли "супер сладки"?

# 116
За да не вдига кръвната захар от плодове, от 48 до 72 часа не трябва са се ядат животински мазнини.

# 117
Интересно изказване. Каква е логиката, може ли пояснения?

# 118
Миоки, а на ябълките не пишеше ли "супер сладки"?
Не, тези които илястрирах като снимка са други, просто изглеждат отвън по един и същ начин иначе сорта не е същия, ама изхвърлих опаковката и нямаше как да я покажа.

V V, е що пък точно животински?

# 119
Момичета, реших да намаля въглехидратите до минимум и съвсем да изчистя краненето, но много ожаднявам. 2 дена да съм на режим без никакви въглехидрати и започвам да пия по 4 -5 л вода. Вечер се будя по няколко пъти от жажда. И устните са ми сухи. Не мога да спя - само вода пия. Имам едни електролити, но те са разтворими и със захар. Помагайте- какви електролити да си вземе. Сол ям не помага, даже мисля повече ожаднявам от нея.  А ми е толкова хубава захарта сутрин когато не съм консумирала въглехидрати, че не искам и да се сещам за тях. Само тая жажда ме убива. Чудя се какви изследвания да си пусна. Малко да ги вдигна Въглените и жаждата спира, но Кз на сутрина  ми става  5.5

Общи условия

Активация на акаунт