Всичко за всички марки гел лакове - 32

 • 22 192
 • 765
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 872
Добре дошли в 32-та поредна тема на любителките на гел лаковете


Важно!!!

Моля всички за пръв път посягащи към гел лак сами в къщи да прочетат долния текст внимателно:
Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Скрит текст:
Гел-лаковете са най-алергизиращите продукти в индустрията за нокти. След тях са геловете и най-накрая акрилът. При акрилът няма фото-инициатори а и пудрата + мономерът се поставят върху нокътя във видна доста гъста паста, от която по-трудно изтичат вещества и която започва да се втвърдява моменталически. В геловете има допълнителни алергени без които не може - фото-инициатори. Понеже технологията на поставяне е друга,често се стига до допир на вещества с кожа и от течния разлят гел те лесно нахлуват в кръвообращението, особено ако има наранявания (които са задължителни след орязване и опилване на епонихиум). Гел-лаковете са супер течни и повечето не се сгъстяват от самосебе си върху нокът докато не ги удари достатъчно количество УВ светлина с подходяща дължина. Няма тук потребителка, която никога да не се е мацвала с гел-лак по кожичките. При извити нокти - С-извивка или силно изразен апекс лакът до кожите може и да не се изпече. Затова трябва да се поставя на милиметър от кожите. На повечето от нас това не се харесва естетически, а и предвид трайността, след дни изглежда зле и много зле. Гел-лак не трябва да попада и под нокти а това е трудно ако нокътя е къс или кожа излиза над него, защото усмивката е по-дълбоко. При такива нокти е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползуване на форми за удължаване при лакиране. Многократните струват под 2 лева в алиекспрес и за самолакиране ни трябват само 5. За съжаление в много салони не ползуват такива и се цупят като им ги занеса. При кожа над свободен край запечатването става на самия свободен край като формата не натиска леко надолу за да се мине с четката.

Ето как де се предпазим от алергии доколкото е възможно:
Никога не поставяйте гел-лак ако кожата или ноктите ви са окървавени, разранени, зачервени, с пъпки, ухапвания, инфекции, гъби, с променен цвят, окъртени! Внимавайте ако в момента сте болни, бременни, в напреднала възраст, с недобро оросяване, високо кръвно налягане, диабет, хормонални проблеми, алергии, автоимунни заболявания!

За начинаещите предпазването започва с избор на салон с безупречна хигиена и хипоалергенни продукти. Най-щадящите продукти са CND Shellac. Останалите от високите марки също не са лоши, но са с доста по-висок риск. OPI Gelcolor се водят хипоалерген. Една евтина, но по етикет хипоалергенична марка е NDED. В повечето техни лакове, гелове и праймъри няма киселина. Отиваме да ни лакират един нокът за проба и не позволяваме матиране на нокът и обработка на кутикули. Ако харесаме резултата си поставяме цял маникюр там. За домашна употреба купуваме най-мощната комбинирана лампа, която можем да си позволим и всичко за гел-лак от CND Shellac - Scrubfresh за почистване и подготовка на нокът и база, топ и цвят по избор и Solar oil, който е част от системата и задължителен. Печем не по-малко от 2минути в мощната лампа. Базата не по-малко от минута. Бършем със 90%спирт минимум или с оригинално Cool Blue. Shellac е гарантиран хипоалергеничен само когато е поставен от обучено от фирмата лице и изпечен в лампа на CND. Не се продава официално на лица без лиценз за работа, а неофициално само в интернет. Опасността да закупим фалшив продукт в интернет е огромна. Всички ниски марки и особено китайските са руска рулетка и рано или късно ще предизвикат алергия.


При подходящ имунен статус алергията е въпрос е на време при употреба на акрилни и метакрилни продукти. Проучване доказва, че 30% от персонала на зъболекарски кабинети, който е в контакт с акрилните пудри и течности за пломби (същите като при акрилна ноктопластика) е алергичен към тях. А персоналът ползува ръкавици при смесване и поставяне!!!

1) Обработката на кутикули и епонихиум се извършва поне 2 дни преди лакиране за да има време кожата да се успокои и ако има орязана жива кожа тя да може да зарастне.

2) За да няма отлепване в долния край е необходимо да се премахне само птеригиума - тънка ципа кожа, която е прорастнала и покрива нокътя. Простичко казано - лакът да не попада върху мъртви кожи. Избутването на епонихиум с цел оголване на нокът, покрит със жива кожа не е необходимо. Никак. Ако сте свикнали да го правите или имате къса нокътна плочка, обработете поне 2 дни преди лакиране. За 2 дни кожата не прораства.

3)НЕ  матираме нокът, защото матирания или пилен нокът става по-порьозен. Ако се налага матиране, само леко и само по свободния край. Веднъж матирана повърхност не е нужно да се матира пак при следващо поставяне на гел или гел-лак. Чувала съм от маникюристки, че пиленето и матирането махат мазнина. Никакво пилене не може да обезмасли мазен нокът. Мазнина се премахва със спирт или ацетон. Матира се за по-добра спойка.

4) Ако ноктите са грапави полираме за да компактираме. Полирания, гладък нокът поглъща по-малко течност. На гладък нокът базата седи отгоре и се изпича вместо да влиза из порите.

5) Праймер или ултрабонд ползваме само ако имаме проблем с отлепване и внимаваме да не докосне кожа. Метакрилната киселина и метакрилатите са силно алергизиращи. Горят и дразнят кожа и през разранената тъкан лесно проникват в кръвообращение. За гел-лак се праймира само свободен край и леко.

6) Слагаме 1-2 слоя обикновена база за лак по целия нокът без да запечатваме свободния край. Целта е да няма гел-базата допир до нокът и кожа а и да свалим гел-лака по-лесно. Дългото киснене в ацетон дразни и изсушава кожата и спомага проникването на вредности при последващо поставяне на гел-продукти.

7) Ако ще поставяме на къси нокти или нокти с премахнати почти до кожа ъгли или нокти с особена форма задължително ползуваме форми (шаблони) за изграждане. Формите трябва да прилепнат така, че лак да не попада в досег с кожа. Ако усмивката на нокътя (линията между мястото, докъдето нокътя е залепен за кожа и мястото, където е отделен от кожата в горната част на нокътя) е с особена форма се ползуват хартиени (картонени) форми (шаблони) за еднократна употреба, които се изрязват, така че да покрият кожата където има липсващ нокът. Слагате формата, гледате къде би имало излишен нокът и изрязвате излишното. Най-лесно е да изрежете като че ли това е истинската усмивка. Копирате усмивката - ако е права изрязвате отстрани за да получите скоба, ако е извита - режем в средата. При липса на форми се ползува домакинско фолио с лъскавото нагоре (да виждаме лъскавото). пъхва се между кожа и свободен край и се стиска около върха на пръста. Най-бързо при нормални широки или тесни нокти става с форми за многократна употреба - reusable nail forms в алиекспрес.

8 )  Лакираме с потопена в лак и добре изцедена четка, от която е хубаво махнат лака. Четката трябва да се движи с трудност по нокътя и да не оставя почти нищо по него. При крайна нужда се топва отново в лак и пак се маха почти всичко от нея.

9) Ако случайно гел-лак попадне върху кожа чистим веднага с тънка твърда четка, потопена в спирт, ацетон или смес от двете. Никога не махаме гел с нокът! Това съм го виждала многократно, например в клипа за Cuccio Veneer на български в ютюб. Поставящата, която работеше без ръкавици, мина с нокътя си между нокътя и страничната кожа на моделката. Това в представяне пред маникюриски!!! Ако лакирате друг човек сложете ръкавици! И на двете ръце.

10) Лакираме максимално бързо и печем веднага за да намалим времето в което сме в контакт с неизпечен продукт.

11) Печем в силна лампа и винаги колкото е препоръчано на шишето или малко или доста повече. Времето за печене на флакона е за 36 ватова УВ лампа с качествени нови крушки или 36 ватова ЛЕД лампа. Такива лампи повечето от нас нямаме. От опит смело пиша, че времето за качествено изпичане в УВ лампа от али или продавалника е поне 3 минути. За по-сигурно печем двойно.

12) Бършем лепкав слой внимателно ако се налага. Слагаме гумени или винилови ръкавици на ръката, с която бършем лепкавия слой. Не разтриваме цял пръст. Избягваме остатъци лепкав слой като завършваме винаги със силър или топ без лепкав, доколкото е възможно

13) След всеки маникюр обтриваме добре ноктите със спирт, дори и при ползване на топ без лепкав. Ако случайно топът не е покрил цветен лак с лепкав слой неизпечения лепкав слой е опасен.

14) Масло за нокти - част от системите за гел-лак, които много любители забравят и не ценят или отбягват като излишен разход. Мажем редовно, по 2-3 пъти на ден с качествено масло за нокти - Solar oil CND и Avoplex са ролс-ролсите на маслата. Съдържат киселини, които бавно разтварят кутикулите и масла, които държат творението гъвкаво за да не се отчупва и отлепва. Ноктите са хидрофилни - обичат вода. Гел-лакът е хидрофобен - мрази вода и я отхвърля. Омазненият нокът поема по-малко вода и не увеличава обема си. При непрекъсната промяна на обем при поемане на вода и съхнене лакът се отделя от нокътя и това налага по-често сваляне и ново поставяне и нов рисков контакт с алергени. Съдържа и противогъбични и противобактериални средства. Гъбясалите, мухлясали и пълни с вода кожи и нокти приканват имунната система за отговор към нежеланите нашественици. И със сухото гори и суровото. Нападайки гъбясалата тъкан имунните клетки нападат всичко що е наоколо. МАСЛОТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

15) Всичко продукти трябва да се почистват отвън. Ако по дръжка на четка или флакон на лак има неизпечен гел, едно отваряне на лака втрива гел по кожата. След ползване външната страна на гърлото се избърсва със спирт, защото тези лакове нямат разтворители и не изсъхват и се разтичат. Лакове и гелове се съхраняват почистени, прави, на хладно и в индивидуални найлонови пликчета. Един гел ми беше изпоцапал всички лакове в кутията. Някои гелове текат и поставени прави ако външната страна не е почистена. Идеалното е да не я цапаме като изчистваме четката само по вътрешната страна.

16) Лаковете и по-течните гелове задължително се разбиват преди употреба, защото ако в количеството, взето с четката няма достатъчно фото-инициатори лакът гелът не може да се изпече качествено. Гел-лаковете са твърди, когато са изпечени на около 50% и ако творението пуска цвят, това е сигурен белег за недопичане.

17) Спазваме срока на годност. Гел-лаковете могат да не се повредят с години докато не са отваряни. Затова и нямат дата на производство на етикета. Имат срок на годност, който е от 6 до 36 месеца след отваряне. След този период излагането на въздух износва фото-инициаторите и качествено изпичане е невъзможно да се гарантира.

Признаци на развита алергия
На всяка от нас може да се случи някой ден да се събудим със сърбеж около ноктите, белене мехури по ръце и/или крака, зачервяване на кутикули или пръсти, чувство на топлина по нокътните легла или целите пръсти. Ако се случва часове или дни след лакиране, особено с китайски лакове, най-вероятно се касае за алергия. Освен очевадните признаци около лакираното място може да има и възпалителна реакция по други места по тялото. Алергичната реакция може да се появи на отдалечена от лакираните нокти част от тялото без по и около лакираните места да има видими признаци на възпаление. Възпалени и зачервени очи, тъмни сенки около очите, белене или зачервяване на кожа на крака, лице, врат, кихане и течащ нос, запушен нос, сухота в гърлото, задушаване и други могат да се дължат на реакция към вещество в гел-лака или помощните материали за поставянето му.

Какво да направим ако подозираме алергия - при най-малкото съмнение трябва да изтичаме бързо в спешното отделение на най-близката болница или в първата аптека без да пробваме да сваляме лак или друго

  Предупредете някой наблизо - съсед, колега, непознат на улицата! Не шофирайте! Ако се чувствувате много зле и имате задух или прималяване, извикайте линейка и оставете входната врата отворена! Ако реакцията е по крака и стъпала, събуйте обувки и чорапи и обуйте по-широки чехли, защото може бързо да последва силно подуване и да не можете да стигнете до мястото, за където сте тръгнали. Първият път реакцията обикновено не е тежка, но е добре да сме подготвени.

Лекар или фармацевт ще ви предпишат лечение. Следвайте стриктно и не спирайте лечението за да опитвате бабини деветини! Алергични сте и трябва да го приемете. Спокойно, изход има! В днешно време има деалергизиращи терапии, имуномодулаторни диети и хранителни добавки. Алергията към гел-лак не е смъртна присъда и не е до живот. Важно е на организма да се даде време да се възстанови и да не бъде дразнен излишно.

1) Спира се лакирането с гел-лакове. Не ги пипате и не лакирате други хора с тях, дори с ръкавици.  С всеки нов контакт с тези вещества реакцията ще става все по-мощна.

2) Пазене от слънце докато се ползуват предписаните кремове и пазене от нови дразнители и изсушаващи кожата вещества. Миене на чинии и къпане с латексови ръкавици а за алергичните към латекс с ръкавици от винил.

3) Започваме да се храним пълноценно, с много протеини и витамини и достатъчно сяра и йод, за да може тялото ти да възстанови кожата бързо. Разучи хранителните добавки за кожа - витамини, желатин, ударни дози вит Ц и Д итн и започваме да ги приемаме (кетогенна диета ми помогна най-много)

4) Дерматолог в този случай няма с какво да помогне допълнително. Бегом при алерголог с торбата с продуктите, които са ползувани и списък на съставките им. Той ще установи към какво е алергията.  Оттам нататък отбягване на продукти, които съдържат алергена (може и повече от един алерген, за съжаление)

5) Ако има деалергизираща терапия и можем да си я позволим я започваме. Ако не - чакаме 6-12м и през това време приемаме подходящи естествени имуномодулатори без да се излагаш на допир до алергена. В интернет има много инфо за диети, терапии с лугол, челебитки, сминдух, разни билки.

6) след около година чисто хранене и билки и витамини пробваме плахо да поставим гел-лак на един нокът в добро състояние като почистване на кутикули извършваме само химически, без насилствено избутване и рязане на жива кожа. Стискаме палци и ако до 2 дни няма реакция започваме да се лакираш отново. Ако има..... сваляме лака и чакаме.

Била съм почти в такова положение. В момента си се лакирам с каквото си искам, но без да пипам кожи. Тялото има нужда от почивка. Един добре полиран къс нокът може да изглежда много добре и стилно. Японския маникюр (но без зверско обработване на кожи) е идеално решение за естествен къс нокът. Подходящ е за повечето алергични хора.

След като веднъж сме развили алергия следва да бъдем предпазливи и да отбягваме рисковете. 99% от получилите алергии са жени, които си правят домашен маникюр без гумени ръкавици, с китайски лакове и евтини слаби китайски UV или LEDлампи и премахват кутикули непостедствено след сваляне на стария гел-лак. Сигурна марка лакове, която алергични към други марки хора могат да ползуват е Shellac CND. Ако сте алергични към нея може да пробвате Striplac. Избягвайте китайските лакове на всяка цена, колкото и да са красиви и евтини!

Ползуването на гел-лакове след алергична реакция е напълно възможно и аз съм живия пример. Как да започнем отново? Първото лакиране трябва да е когато сме здрави и ръцете и краката ни са добре обгрижени и без възпаления.

1) Мажем кутикули редовно, по 2-3 пъти на ден и след всяко миене с вода за повече от минута с качествено масло за нокти.

2) Ако обработваме кутикули го правим поне 2-3 дена преди лакиране и само химически - с препарат, разтварящ мъртвите кожи. Не избутваме, не изрязваме и не пилим механично кожа около нокътя. Ако е необходимо, избутването и механичното премахване на кожи се прави седмица преди лакирането.

3) Лакираме за проба САМО един пръст - най-добре кутре или безименен пръст. С останалите пръсти си служим непрекъснато и излизанто им извън строя е неудобно. Ако няма реакция до седмица правим цял маникюр със същите продукти.

Как да лакираме за да намалим вероятността от рецидив:

1) На кутикули нанасяме отлепящ се течен предпазител от тези, които се ползуват за предпазване на кожата от цапане с лак при поставяне на печати. Чакаме да изсъхне добре.

2) Независимо от дължината на нокътя под свободния край поставяме форма (шаблон) за нокти. Това е особено важно когато се поставя праймер. Праймер по възможност не ползуваме за да свалим по-лесно маникюра в случай на спешна нужда.

3) На ръката с която лакираме слагаме непромокаема ръкавица с точен размер.

4) По целия нокът правим дебело лаково каре.

5) Лакираме с добре изцедена четка, така че лакът да не се разтича и чистим веднага с четка потопена в спирт ако случайно лак докосне кожа. Rolling Eyes

6) Ако кутикулите не са предпазени с лепило, лакираме с гел-лак базата на минимум 1мм от кожите.

7) Печем двойно в силна лампа


 Завършваме с топ без лепкав слой.

9) Въпреки липсата на лепкав слой по топа избърсваме добре със силен, поне 90% спирт за да премахнем всякаква следа от недоизпечен лепкав слой.

10) отлепяме лепилото

11) Мажем обилно с масло за нокти.

12)  Молим се всичко да е наред до следващия път.


 Eто историята на едно наше момиче решило проблема спазвайки препоръките на Невена https://bg-mam.ma/p/990236/35639565Прочети преди да попиташ!

Скрит текст:
Ако сте решили да го правите сами в къщи ви трябва сериозно оборудване и поне елементарни умения да се лакирате.

Нужни са ви:
1) Лампа  като пълен аматьор ползвам лампа от Алиекспрес и отговорно твърдя,че ми върши работа. Изискванията за хубава комбинирана лампа са да е 48w с минимум 30 лампи. Ето Последния писък на китайската мода
https://ru.aliexpress.com/item/4000033045605.html?spm=a2g0o.cart … 00sLsDS6&mp=1
Лампата е нещо,от което не бива да се пести защото с недопечен лак рискувате не само грозни ръце,а и здравето си.
Това е лампата, която е сред любимите ни, наричана още Мерцедес или Ферари


Ето подробното обяснение на Невена с терминологията и всичко

    УВ лампите пекат всичко, но по-бавно и лъчите им са по-вредни от лъчите на ЛЕД лампите за нокти, но по-малко вредни от солариум. Пика на светлината, която катализира (втвърдява) геловете е около 350 нанометра и е невидима за човешкото око. С времето намаляват интензитета си и крушките трябва да се сменят на всеки 3-6 месеца дори и лампата да не се ползува. В тях могат да се сменят крушките с нови комбинирани крушки, които имат по дълъг живот и не намаляват интензитета си а изпичат 2 пъти по-бързо продуктите за лед. Имат 2 пика а 365 и 405нм и пекат идеално всички продукти. Тези 9 ватови крушки са универсални и стават за всички генерични УВ лампи, но не и за ув лампи със специални цокли и индукционен баласт като тези ма СНД, например. Има и 6 ватови, но не са универсални и са слаби. Има и Лед крушки с пик само на 390 или 405 или 410нм, някои са 9 а други 6 ватови. Някои са с универсален цокъл а други само за лампи с определен вид платки.  В момента в алиекспрес комбинираните крушки са 20€ за 4 броя. За мене тези лампи са отживелица, защото са обемисти, тежки, бавни и несигурни (не се разбира лесно кога да се сменят крушките), но имам такава и си я пазя за всеки случай. Не бих я купила ако купувах сега. За гел-лак минималната мощност е 36 вата.

    ЛЕД лампите пекат само продукти формулирани за ЛЕД лампи и някои УВ продукти, но е неправилно в тях да се пече продукт, който не е изрично предназначен за такава лампа. Работят на дължини между 375 и 410нм. Специфични са и много фирми държат продуктите им да се пекат в техните си лампи, в които са ги тествали. По-безвредни и бързи, но лампичките се намират и сменят трудно, защото за смяна лампата се разглобява и има свързване на кабели. Ако няколко лампички изгорят е по-лесно и често по-евтино да се купи нова лампа. ЛЕД лампа под 36вата не пече никакъв гел или гел лак качествено. ЛЕД светлината не се отразява добре и трябва да пада директно върху нокътя а в по-малките лампи това не е възможно. 9 и 12ватовите лед лампи от алито не могат и за 5 минути да изпекат гела в ъглите, камо ли за 10-30сек както пише в статията. Новата на Сенсейшънейлз може, но не и на извити нокти на краката. Най-добрата и евтина не маркова е подобието на 18G gelish 48в в али, която е със сензор.

    Има комбинирани лампи. 2 вида са.

    1) Със спирала ув и отделни лампички лед - CCFL LED. Ок са, но спиралата е само ма тавана и не изпичат добре всички ув продукти. Преди ползуване спиралата трябва да загрее 2-3 минути иначе не пече качествено.

     2) UV LED с комбинирани лампички, пекат всичко и много добре, повечето имат сензор и в тях влиза цяла ръка. Всичките им лампички излъчват светлина с 2 пика - 365 е в ув спектъра и 405 или 410нм. Загряват яко и не бива да се ползуват над 5-6 минути без почивка, защото интензитетът на лъчите намалява а и се изхабяват по-бързо. Много пишещи тук ги имаме. Някои имат дисплей за времето. Препоръчвам ви да си вземете затворена отзад с поне 30 лампи. Не гледайте ватовете, защото някои лампи се водят 48 вата, но само на хартия. В действителност една лампичка е 1 ват и колкото лампи толкова и ватове. Тоест, моята е 30 вата, сън4 е 36 вата, сън5 е 24 вата, сън9 е 15в а сън9 плюс е 18в.  Загледайте sunone sun1, sun2, sun3 sun4 в алиекспрес и питайте продавача с колко лампи са вътре! Ако е над 30, пече всичко в пъти по-бързо и качествено от УВ или ЛЕД лампа и вземайте смело най-евтината.

    За професионална употреба в амазон Abody 48w uv led lamp е с европейска фактура и безпроблемно осчетоводяване. Има и други с фактури, но питайте продавача!
Преди да купите се уверете, че:

    1) Продавачът е читав и бързо праща стоката и отговаря на писмата.

    2) Лампата има сензор - голямо удобство е и не скапва копчетата.

    3) Копчетата са отгоре ако е за лична употреба - веднъж се напарих от 5мин висене, защото вместо 2мин бях я сложила без да видя на постоянен режим.

    4) Достатъчно мощна за гел-лак, гел и топ без лепкав слой и поема цяла ръка.

    5) Лека и не обемиста - металните като тази на ОПИ са мор ако паднат върху краката.

    6) Дълъг шнур със заземяване или бушон, защото трябва да се включва директно в контакт и никога разклонител или удължител с риск намаляване на мощността или изгаряне ма лампата. Да е най-малко с 12 вата над мощността на лампата.

    7) Лампата е за 220v EU plug ако е за България и със съответните за страните щепсели и волтове ако ще я ползувате другаде. Има лампи с двоен волтаж 110-220волта, които работят и в САЩ и в Европа без нужда от трансформатор. Само преходен щепсел е нужен.

    Липса на дъно и дисплей според мене не са фатални. Излишни са и лампи за две ръце. Две ръце се вместват спокойно поставени една над друга в лампа за цяла ръка (в която се вмества и палеца).

    Лампата се увива в стара кърпа и съхранява в кутия за да не прашасва. Преди ползуване на нов продукт изпичането се тества върху изкуствен нокът. Лед светлината си е не съвсем безвредна и се ползува внимателно и без дълго гледане на лъчите.

    Не се лъжете да купувате ултра мощни 60-66 ватови лампи. Само парят и са тежки и скъпи а времето за изпичане е с 5-10сек по-малко. Дълги гаранции и обещания за 90 години непрекъсната работа също са излишни, защото индустрията се развива и излизат по-мощни, безвредни и евтини новости.

    Негативите на рекламираните от нас модели:

    Sunone, Sun1 - от дупката отпред излиза много светлина. Ако не внимавате могат да ви пратят боклук с 5 лампи на тавана, който да не може нищо да пече. 15 лампи на тавана! Може и да дойде без дъно, но това не е фатално. Вентилаторът, ако изобщо е монтиран е ужасно шумен. Моята няма.

    Sun2 - някои са със 27 лампи вместо 33. Копчетата са отзад.

    Sun3 - няма лампи на задната стена и ако ръката иде по-навътре свободния край не се изпича. Вътре е черна а черният цвят поглъща светлината. Времената за печене, обаче са като сън1 и 2 и явно е много мощна

    Sun4- черна вътре

    Sun5 - не изпича добре някои матови топове и ако е без дъно от дупките отстрани излиза толкова светлина, че сготвя геловете, намиращи се на около 10см.

   Sun6, Sun8, Sun9, Sun9 plus- не изпичат качествено повечето камуфлажни гелове, матови топове, но изпичат добре повечето ЛЕД гел-лакове и всички лед продукти за Гелиш за 1-3 мин. Отворените сън6-сън9 имат мъртви зони, излъчват доста светлина отвсякъде, но са леки и преносими.

    Sun7 - само 5 лампи на тавана и 20 общо.

    Sun10 - не я познаваме, но по отзиви в али не печала всичко и май е лед а не комбинирана.

    Успех!


2) База,топ, обезмаслител-това е следващото абсолютно необходимо за гел лак. Вариантите са безброй. Много момичета успешно ползват китайските марки и са доволни,но в моя случай те не вършат работа. Моите нокти са порьозни,меки,цепещи се-въобще трагедия. Абсолютно нищо от познатите марки дори прехваления Блускай не се задържаше повече от 3 дни.

 Това,което ми реши проблема е KODI системата. Състои се от база,топ,фрешер и ултрабонд.

 Поръчвам от Kodi pro /има доставка 10$/,ако ще поръчвате повече неща си струва.

Алтернативата са две дами във фейса. техните продукти също са гарантирано оригинални/лично проверено/

Ето и линкове:

https://kodi.pro/
https://www.facebook.com/Kodi-Professional-Bulgaria-1664587740471635/?fref=ts

Процедурата е стандартна. Оформяне на нокти и избутване на кутикули,минава се плочката с фрешер/това е техния изсушител и обезмаслител/,ултрабонд по свободния край и 1мм. от плочката,база,два пласта цвят и топ. Пека база и цвят по 2мин. топ 3мин. в 24 ватова комбинирана лампа.

  Базата и топа на Коди са каучукови/сравнително нова технология/ и пластични.

 Издържа така направен маникюра две седмици без проблем.

   Проблемът идва при свалянето. Като всяка читава база и тая се сваля трудно да не кажа невъзможно без пилене. За да си спестя тия нерви ползвам лаково каре. С обикновен прозрачен лак или заздравител лакирам плочката на 1мм. отстояние от краищата и върху тая чудесия слагам вече базата на Коди.

 С други думи процедурата става фрешер,лаково каре,ултрабонд по свободния край,база,два пласта цвят и топ.


 Ето го нагледно : https://www.youtube.com/watch?v=fVO_Kzk7JdM


Друг препоръчан пак от Невена вариант е белещата се база ето тая от Али

https://ru.aliexpress.com/item/2-in-1-Top-Foundation-Base-Coat-U … 042311.0.0.791JdU

Процедурата е полиране на плочката,обезмаслител,лаково каре,белеща се база за гел лак,два слоя цвят и топ. Сваля се с накисване в топла вода и и се избутва с бамбукова пръчка. Предварителното полиране е много важно,за да не се откъртват парчета от плочката при свалянето.

3) Цветни гел лакове-тук изборът е неограничен. Имате ли свястна база и топ между тях можете да слагате всичко включително и обикновени лакове стига да имате търпението да ги чакате да съхнат-аз го нямам затова карам с гел лакове. Аз лично ползвам предимно и най-вече китайски лакове от Али като предпочитаните ми марки са OPI,Ayzre,Venalissa. Имам и Елит 99 и Канни. Имам разбира се и оригинални на OPI,CND,Блускай,а напоследък и Коди.


Black Nib Китайски лакове, от които сме доволни  : Venalisa, GDCoco, Mad doll, Beautilux, Elite 99, Born pretty, Michey и Monasi, Canni, Mshare, Art lalic, Meet across, Azure .


4)Течност за сваляне на лепкав слой-ползвам 98% спирт от аптеката и домакинска хартия.

5)течност за сваляне на Гел лак-ползвам ацетон от Джъмбо или синия лакочистител на Лидл. И двете ми вършат работа.

6) Масло за кутикули-нещо,което повечето девойки смятат за маловажно,а то всъщност е ключов момент за здрав  и красив маникюр. Масло за нокти ползвам каквото ми падне. Имам и харесвам на Евелин, както и още едно тяхно,няколко на Есенс. Важното е да се нанася масло на ноктите и кутикулата 2-3 пъти дневно. То попива в нокътя и пречи на шуплестите порьозни нокти като моите да поемат вода. Мажа с масло и преди да накисна с ацетон при сваляне. Това спасява кожичките от изсъхване.

Sign Triangular Flag On Post Идея за направата на масло от Почти безобидна
Аз си правя по следния начин: в стъклено шише от 50 мл. слагам - 20 мл. масло от жожоба; 20 мл. арганово масло и 10 мл. бадемово масло и добавям 3-4 капки лимоново масло и 2-3 капки илан-иланг, 2 касули вит.Е... Така имам 50 мл., които ми изкарват по месец и повече, но аз поне по 3-4 пъти на ден се мажа с това, включително и китките на ръцете. Имам си прекрасни нокти и ръце вече

В заключение:

 Най- важното е плочката да се обезмасли добре и всеки пласт лак да е добре изпечен. Недопичането не само ще ви лиши от траен маникюр,но е и опасно. В дългосрочен план има риск от алергични реакции при системен контакт на нокътя с недопечени продукти..


Съвети:
               • Старайте се всеки слой да бъде фин - по-добре 3 фини слоя от колкото 1 плътен;
                • Лакирайте ноктите на едната ръка следвайки стъпките, а след това започнете с другата;
                • Винаги запечатвайте свободния край - така лака ще бъде още по-издържлив;
                • Ако върху кутикулата попадне гел лак внимателно отстранете с дървена пръчица преди да изпечете;
 Не остстранявайте гел лак с нокът или с пръст! Старайте се неизпечен гел лак да не попада по кожата и ако попадне веднага почистете.
                • Не премахвайте цвета посредством пилене, това ще нарани нокътната плочка;
                • Ако лампата ви е по-малка първо лакирайте и изпечете 4те пръста на едната ръка, после 4те пръста на другата ръка и накрая двата палеца;
                • За по лесно отсраняване на гел лака и същевременна грижа за плочката нанасяйте лаково каре под УВ базата. Обезмаслете нокътя и средата, на разстояние 1мм от краищата му, нанесете обикновена база/заздравител за нокти, изчакайте да изсъхне добре и продължете с нанасянето на гел база. https://m.youtube.com/watch?v=fVO_Kzk7JdM

От къде може да се купят гел лакове и консумативи:
ebay.com (както другите му варианти .co.uk, .de и т.н. за различни видове гел лакове и консумативи)
http://www.aliexpress.com/ (основно имитации от Китай)
http://prodavalnik.com/
http://www.rcm.bg/ (Red Carpet Manicure)
http://www.nail-bg.com/ (Bluesky)
http://www.uvlampi.com/
http://goldenshop.bg/ (Golden Rose)[/left]
https://www.amazon.com/
https://kodi.pro/   официалния сайт на Коди. Във фейса имаме група намерете ни  Hug

http://nailland.hu/en  унгарците на Над  Flowers Cherry Blossom
Всичко необходимо и достатъчно,за да започнете да се лакирате сами у дома

Скрит текст:
Гел-лаковете имат сложна технология на нанасяне и изпичане и ако една или две стъпки не са изълнени както трябва се белят. Първоначалната инвестиция на време и пари е доста солена, макар че цените много, много паднаха. Спестеното в началото излиза солено и често отива на боклука. Повечето пишещи отдавна в темата сме вече сменили лампи, топове, бази итн. За тези, които започнахме преди много години, е напълно нормално, защото индустрията се разви и се появиха по-добри продукти и лампи. Аз не се чувствувам прецакана, че съм си купила 36в УВ лампа за 50лв и бази и топове ОПИ и Гелиш от 30лв флакона минимум, защото когато ги купих, по-добро на пазара нямаше. Но е факт, че недопичането ми коства много нерви, белене, ядове и пари. Сега старата лампа и малко по-новата ми събират прах из мазето. Купете пси читава лампа! Не мисля, че 30лв са достатъчни. Но 40-45 на 11.11 ще бъдат със сигурност. За 10-15 лева разлика не си струва да си причинявате това, което си причиних аз включая алергия. Лампа, ако купите читава, ще си ползувате дълги години. Ако се забели лакът няма да се чудите дали пък не е от лампата. Топът, базата и ултрабондът са задължителни. Може да минете без фрешър, клензър и течност за сваляне, макар, че е по-добре да си ги имате. Аз даже бих си взела киселия праймър за всеки случай. Маслото за нокти е задължително и е добре да го вземете и него.

Според мене, колкото и да мразя да ви го напиша, човек трябва да отдели 150-200лв за да започне да се лакира в домашна обстановка. И е най-добре да вложите в лампа, качествени база и топ плюс всички малки неща, които ще ви трябват. Те ще ви служат с години. Не се хвърляйте на голям брой цветни лакове! Тях ще си ги купувате бавно и плавно. Ето долу горе какво да си вземете от али:

1) Лампа - Sunone с 30 лампички вътре. Броите ги и гледате снимки на вече купили ги в мненията. На тавана трябва да са 15 в три реда, по 5 лампи. Струва си инвестицията. Нещо като тази:

https://www.aliexpress.com/item/SUNone-48W-UV-Lamp-Gel-Nail-Drye … 8449-d1053d789a04

2) Избутвач за кожи, най-добре от мек силикон, може и дървени пръчки. В никакъв случай метален, че поврежда нокътя. Търсите Orange sticks nail wood sticks и внимавате да не ви пратят клечки за зъби. Върховете трябва да са скосени от едната страна. Rubber, silicone soft cuticle pusher за озбутвача, един стига. Препарат за кожи или от Коди или най-евтиния от някоя лавка. Пробвала съм този на Victoria от лавка в София и върши идеална работа.

https://www.aliexpress.com/item/100X-Nail-Art-Design-Orange-Wood … b24e-c49d1086bf9c

3) reusable nail forms - форми за многократно ползуване за да не омазвате кожа около свободния край и за лесно запечатване на ъгли. 5 ви трябват и са 2-3 лева. С тях може да се поправи счупен ъгъл и леко да се удължи, но не стават за се риозно удължаване. Може, при наличие на някакъв свободен край, да се постави домакинско алуминиево фолио с лъскавото нагоре, между свободен край и кожа за да се избегне омазване при запечатване и слепване с кожа при изпичане. Липса на такива форми не е фатална, но е голямо удобство.

https://www.aliexpress.com/item/5pcs-set-Reusable-Dual-Silver-Go … 8680-171d41398574

3) 4 side nail buffer shiner polisher - блокчета или пили за матиране и полиране. Фери в предишен пост беше пуснала линк към хубави, потърсете! Тези са предложени и тествани от съфорумката Ферий, за което и благодаря  bouquet

https://www.aliexpress.com/item/32756287444/32756287444.html?sho … p;addresstype=600

4) Цветни лакове каквито си изберете, Venalisa, Elite99, Azure, имитациите на ОПИ са марки, от които сме доволни. Цъкайте на мненията със снимки и гледайте цветовете!

5) Ако не държите да носите лака със седмици и 10ина дена ви устройват, Born pretty peel off base била много хубава прочетох, но не съм я пробвала. Аз ползувам белещи се бази и съм доволна. Май става и за топ, но ме съм сигурна. Може да започнете с нея и ако не сте доволни да еволюирате и мигрирате към системата на Коди.

https://www.aliexpress.com/item/BORN-PRETTY-10ml-Peel-Off-Nail-G … a377-15068e5ab196

В коментарите са писали 2 момичета от френския ми форум. Казаха, че държи и се маха лесно. Задължително на полирани нокти и с лаково каре. При друг продавач в момента струва 5 лева, но там няма отзиви. Може да го намерите сами написвайки born pretty peel off uv base.

6) От гумената база на Мишей са във възторг много хора във френския ми форум. Казват, че държала като Коди и на гъстота била съпоставима. Маха се само с пилене или с пълно лаково ларе. За скапани нокти трябвал праймър. Не я познавам, нито тази на Коди, но все пак:

https://www.aliexpress.com/item/Healthy-UV-Primer-Soak-Off-Long- … /32820438368.html

6) Доволна съм от топа без лепкав слой на елит99. Бляскав, твърд, държи, не бърша лепкав слой. Негативите са, че пари в лампата и след седмица почва да се драска. Седи малко пластмасов, но за цената бива. Потърсете elite99 no wipe top coat! Внимавайте какво слагате в кошницата ако има няколко продукта на картинката! Чета, че топовете без лепкав държали по-зле от тези с лепкав, но на моите смотани нокти този топ си държи много добре. Линк няма да слагам, ще си го намерите лесно.

7) Четки за декорации, избърсване на линия между нокът и кожа, рисуване, махане на пигмент, теглене на гел, поправки на счупен или пукнат нокът. Не са задължителни, но се радвам, че ги имам:

https://www.aliexpress.com/item/15-Pcs-Nail-Art-Decorations-Brus … a535-a8d2844556e3

8 ) Primer Ultrabond - спомагат за по-доброто закрепване. От али хвалят два, първото май е фрешър или нейл преп, но може и да е лек киселинен праймър, не ги познавам. Съхнат на въздух. Момичета писаха, че като сложат първо оранжевия, а след него синия, гелът не мърдал. Синият е ултрабонд - като тиксо с две страни:

https://www.aliexpress.com/item/Light-Smell-Acrylic-Primer-Nail- … a872c39&tpp=1

https://www.aliexpress.com/item/Acid-Free-UV-Gel-Primer-Bond-0-5 … cbb5abe&tpp=1

В тази тема някой ползуваше Canni primer, който е лепкав, тоест ултрабонд, но не знам дали е добър.

9) Реинфорс - рядък самоизравняващ се изграждащ гел в шише. Слага се под лакове металик задължително и се бърше лепкавия слой. С него се заздравяват слаби нокти. Може да се нанесе над база или цветен слой, под топа. Тогава не се бърше лепкав. Принцесата го похвали, но не помня точно кой. Аз имам на elite99. За тези продукти писаха, че са много здрави. Махат се с пилене. Заслужавали си всичките, но не съм ги пробвала лично. Reinforce е вторият продукт. Внимавайте кой точно слагате в кошницата!

https://www.aliexpress.com/item/MSHARE-10ML-Reinforcement-Gel-Lo … 169cd5b&tpp=1

С този реинфорс може да се поправи счупен ъгъл. Някои хора писаха, че става за удължаване с милиметър или два.

Можете да си вземете безцветна акрилна пудра за акригел - transparent acrylic powder и някакъв твърд изграждащ гел за поправка на отчупени ъгълчета. Камалия похвали Canni builder gel, но за начало не е задължително. Четките в предложения по-горе комплект са достатъчни за поправки. Може да метнете и едни предпазни от УВ лъчи ръкавици. Аз ползувам дебели, цветни, гумени, стари ръкавици за миене на чинии. Условието е да са по мярка, за да не хлопат при лакиране. Отрязвам горната част на местата за пръсти, така че ноктите да са навън. Често не ги ползувам от мързел  Mr. Green

Заредете се с търпение! По-дребните нещица, за разлика от лампите, идват по-бавно, понякога за 2-3 месеца. Предвид евтините цени, спокойно можете да ги поръчате отсега. С търпение и малко късмет предложеното може да ви стигне или да добавите ултрабонд или праймер.

За почистване на нокът от мазнотии и махане на лепкав слой накрая вземате кухненска абсорбираща хартия и спирт 95-99% от аптека. За сваляне ацетон ако не ви се дават пари, алуминиево кухненско фолио и чист памук. Всичко това сигурно го имате у дома. Е, не всичко, но може да започнете бавничко да се снабдявате.

Аз не бих започнала с бази, топове и праймъри от али, но за готови на експерименти стават. Не гарантирам качество. В али днес е едно а утре съвсем друго и много от нас сме се напарили. За човек, който има много продукти, не е страшно, но за начинаещ може да е фатално и направо да го отврати. Затова препоръчваме Коди.
От kodi.pro:

1)   Kodi rubber base, Kodi rubber top, Kodi ultrabond. Задължителни и струват 35-36 лева заедно.

2) Kodi fresher - може да се замени със спирт, особено при сухи нокти, но понеже не е скъп, може да си го вземете, Kodi primer (ако имате калпави нокти направо е задължителен), Nail oil- масло за нокти, което се ползува по 2-3 пъти на ден за еластичност и против гъби и други инфекции, течността за сваляне, която може да се замени с ацетон от Джъмбо или някакъв лакочистител с ацетон. Коди microgel- заздравител, съхнещ на въздух. Принцесата го ползува за лаково каре. Kodi mineral remover - омекотител и разтворител за кутикули.

Може да си направите заедно поръчка, така че да си разделите транспортните разходи. Мито от Украйна няма.

Понеже се сваля трудно, задължително лаково каре с безцветен лак по целия нокът. Всеки лак става, просто грабнете първия най-евтин от Лили, примерно.

В зависимост от това, което вече имате, може спокойно да се вместите под 70-100лв. Ако имате въпроси сме насреща. Информация за електрическите пили

Електрическа пила, която имат ferriy, the Passion и Nevena Virolan:
 https://ru.aliexpress.com/item/32840035771.html?gps-id=storeReco … rf2w1575822243770

Преносима пила, която имат майка Зайка и над:
https://ru.aliexpress.com/item/32803323869.html?spm=a2g0o.cart.0 … 00ej2Ir9&mp=1

Скрит текст:
Ел. пилата е сложен уред и е добре да се проучи преди да се купува. По-сложно е от лампите.

https://www.amazon.fr/JSDA-Professionnelle-Puissante-Repousser-C … 3206609&psc=1

На Потребителка е от Амазон. Ако дойде неработеща или се повреди до 1 година я връщаш и ти връщат парите без въпроси. Влиза се в чата им. Какво мислиш за тази или искаш по-евтина? Ако решиш от Али свирни! Аз не знам как да пусна работещ линк, но ферий или Пашън могат. За акрил и гел педал ти не трябва.

Попитах те какво ще правиш с пилата. Важно е. Ако само ще запилваш топа в средата или даже ще го изпилваш можеш да вземеш и тази, която показа. Неприятно е, някои хора изпитват гъдел, скапва бързо дръжките на борчетата, но върши работа. Ако искаш руски маникюр и да изпилваш гел, акрил, лек педикюр на стъпала и пети, само първата от показаните във видеото на Сюзи от линка на  Мелани99, на Макарт, JSDA jd700 става. Ако искаш и да гравираш по стъкло или метал ментаците на Стронг 90 и Стронг 204 в Али са минималното, което би ти свършило работа (70-100€). Доста коментирахме пили преди 11.11 и от опит, не само мой, за съжаление, мога да ти кажа, че немощните пили не издържат и на домашна употреба и моторът, който е не повече от 6-10 вата на изход не издържа на нормален маникюр на 10 пръста. Камалия, аз и други вече сме се напатили и опарили. 35W на вход и15W на изход са минималното, което мога да препоръчам. Което е 12V умножени по 1.3А, примерно. Амперите са много, много важни за да няма вибрации и е добре да са над 1А. Нареждам ти моите, лични, предпочитания, като ще ти напиша защо предпочитам конкретната пила и какви са негативите за мене, които за друг може да не са важни.

1) JSDA jd700 - мощна, тиха на всякакви обороти, има ниски и много високи обороти. Работи добре на високи скорости дори с много груби приставки като сокол (Falcon) и вулкан. Става за руски маникюр. Има педал за включване и изключване и посоката може да се сменя без да се намалява скоростта когато се работи с педала. Идеална за абсолютно всичко, но педикюр с груби шапки е добре да се прави с шапки до 10мм в диаметър. Не съм съгласна със Сюзи, че не е като Kupa и Urawa. Много Купи не и стъпват на малкия пръст. Makartt в Амазон е добра. В Европа е 80-90€ оригиналът. Единственият негатив за мене е, че е тежка и обемиста за домашно ползуване, но имам същата като обем и тежест (друга марка от али)

2) JSDA jd400 - същата като електроника, но без педал. Идеална за всичко, свързано с педикюр и маникюр и липсата на педал не е фатална. 70-80€ в европейските амазони. Potrebitelka1 има такава и ми я препоръча. Има незначителни разлики с първата, които я правят леко по-слаба на ниски обороти и по-силна на средни. Което я прави идеална за руски маникюр и леко по-слаба за педикюр, но това ти го пиша като техническа  подробност и не се усеща в реала. Поради високитеите ампери - 1.5, май бяха, е мушичка и на пълни обороти.

3) NDED jd700 - същата като външност и мощ като JSDA jd700, но с повече волтове и по-малко ампери, което я прави доста по-шумна на високи обороти. Не вибрира, което е супер важно.


За тези, които пътуват и търсят портативна, мощна пила за гел, акрил, но и лек педикюр. Видях няколко, които много ми харесаха и правят всичко, което прави моята пила. Едната е на руска фирма, но си е китайска, с лепнат етикет. Ето отзив за китайската, която се продава в Али:

https://irecommend.ru/content/apparat-dlya-manikyura-o-kotorom-m … nyi-udobnyi-eto-p

А ето и за руската:

https://irecommend.ru/content/apparat-dlya-manikyura-i-pedikyura … koi-i-sukhoi-kuti

Доста хора купиха такива от Али и са доволни. За съжаление, някои от тези пили от Али не вдигат указаните 30 000 като руската, но пак са тихи, стават за всичко, работят и от контакт, но и от батерия.

Има и друг модел в Али. Без екран и с гумирана писалка. Писалката не ми е удобна и някои борчета закачат гумата. Тези, които видях са съпоставими като функции с тази, която имам.

https://m.fr.aliexpress.com/item/32827239149.html?trace=wwwdetai … Pedicure-Kit-Nail

Същият модел, но по-мощна и с по-добра ръкохватка, на мощност е съпоставима с моята:

За тези, на които не им трябва мощна Ел. пила, искат не повече от оправяне на кутикули и запилване на топ, тоест прилични обороти, 2 посоки на въртене и лесно управление:

https://m.fr.aliexpress.com/item/32902424977.html?trace=wwwdetai … Cordless-Manicure


https://irecommend.ru/content/klassnyi-frezer-apparat-dlya-snyat … enie-so-znamenity


Не заема никакво място. Вибрира леко, но не е.фатално. Маха гел, акрил, но трябва приставката да не е груба. Доста е по-добра от розовата и по-безшумна.

Ако сега си купувах сигурно щях да купя
портативна заради по-малкото място, което заема. Руската и китайските еквиваленти с 30 000 оборота ми харесаха много. Няма да си купувам пила, защото вече имам хубава, но ако намерите тези на добра цена мисля, че ще ви харесат. Не съм гледала цените.


Продукти за старт от Невена Pushpinhttps://bg-mam.ma/p/1122152/39048429

За белещите бази подробно от Невена за 101 път  Laughing Pushpin https://bg-mam.ma/p/1122152/39088659

  "Фрешер, преп, праймър, ултрабонд - кога и как да ги поставяме:pushpin: https://bg-mam.ma/p/1100663/38481109

Предишни теми
https://www.bg-mamma.com/?topic=1219097 Тема 30
Скрит текст:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1161670 Teмa 27
https://www.bg-mamma.com/?topic=1142461.600;topicrefid=20  Tема 26  
https://www.bg-mamma.com/?topic=1122152;topicrefid=20 Тема 25
https://www.bg-mamma.com/?topic=1100663;topicrefid=20 Тема 24
https://www.bg-mamma.com/?topic=1083538 Тема 23
https://www.bg-mamma.com/?topic=1073909.msg37670845#msg37670845 Тема 22
https://www.bg-mamma.com/?topic=1062496;topicrefid=20 Тема 21
https://www.bg-mamma.com/?topic=1050156 Teмa 20
https://www.bg-mamma.com/?topic=1041204 Тема 19
https://www.bg-mamma.com/?topic=1032061;topicrefid=20 Тема18
https://www.bg-mamma.com/?topic=1025458 Тема 17
https://www.bg-mamma.com/?topic=1020000;topicrefid=20 Тема 16
https://www.bg-mamma.com/?topic=1012923.msg36097655#msg36097655 Тема 15
https://www.bg-mamma.com/?topic=1007482 Тема 14
https://www.bg-mamma.com/?topic=1003557;topicrefid=4 Тема 13
.....
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=903676 Тема 9
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=875547 Тема 8
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=841207 Тема 7
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=816683 Тема 6
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=794770 Тема 5
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=772343 Тема 4
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=744380 Тема 3
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=703606 Тема 2
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=654137.0 Тема 1

CND shellac - дълготраен естествен маникюр вме … гел върху ноктите
CND shellac - дълготраен естествен маникюр вместо гел върху ноктите
Всичко за Всички марки Гел лакове

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 20:38 от Marsia_K

# 1
 • Варна
 • Мнения: 631
Хубави и евтини пластини за печати:
PICT YOU Official Store
https://a.aliexpress.com/_mt3hF53

Аз съм голям фен на Beautilux- покривни бяло и черно, цветове също / изключение правят някои жълти и зелени, по-тъмни, но са рядкост/.
Продуктите им са еластични, не се напукват и се разтварят много лесно с ацетон.
Повечето покриват перфектно с 2 слоя.

Кавър базите също са хубави, но трябва да се ползват с друга база отдолу според мен.

Имат много хубави кавър бази с фин микро глитер.

Велвет топа/мат/ също е хубав, но на светли цветове жълтее.

Ето продавача: Beautilux Outlet Store
https://a.aliexpress.com/_msWbhkZ

Хубави кристални /не пластмасови/ камъни :
https://a.aliexpress.com/_mPaNajT

Хубави конфети /глитър/ фолио флейкс:
https://a.aliexpress.com/_mLcxE45

# 2
 • Мнения: 517
Много се изкушавам да започна директно с белещата се база която Nevena препоръча  Born pretty peel off. Дали е ок за напълно начинаещ като мен и какво трябва да се съобразява?

# 3
 • Мнения: 327
В последните месеци имам навярно над 50 поръчки за различни продукти за гел лак от АлиЕкспрес. Основа и база не купувам от там, но понеже бях спряла за известно време да ползвам гел ми се наложи извъднъж на накупя страшно много неща, за да започна ползването отново.
Цветовете на Бютилукс са с приличво качество. Имам няколко любими, от холографската серия. Отговарят на моит предснави за невероятно красив лак.

Този търговец пък се оказа изключително коректен. Пратките от него пристигаха за 2-3 седмици. При една поръчка единият от лаковете пристигна счупен и се разбрахме, както се казва с половин дума при следвща поръчка просто да ми прати същия продукт безплатно.
Като фен на стикерите имам и наблюдевие и върху няколко търговци на такива, но поста ще стане доста дълъг ако започна да ги изброявам.
Честно казано съм попадала само на няколко неща, които просто не могат да влязат в употреба.
BGN 1.61  31%OFF | RIKONKA Holographic AB Nail Glitter Flake Shell Sparkly Sequins Irregular Paillette DIY Gel Polish Manicure Nail Art Decorations
https://a.aliexpress.com/_mOVGr0p
Това например е едно от тях. Самите люспи са толкова твърди, че е невъзможно да се закрепят за нокътя. Поръчах и ги чаках с такова нетърпение, но се оказаха непотребни.
BGN 0.36  50%OFF | 1 Roll Rose Gold  Nail Foils sparkly Sky Glitter Nail Art Transfer Stickers Paper Nail
https://a.aliexpress.com/_mt3qgR7
Това трансферно фолио много ми хареса, и е доооста голямо по размер. Пристигна също сравнително бързо.
П. П. Как почиствате четките за рисуване? Всички ми се втвърдяват, мисля безвъзватно. Имам вече колекция от неизползваеми такива...

# 4
 • Мнения: 2 095
Благодаря за новата тема.
 
1) Лампа: Вече година съм с Сън 5 - само с 24 лампи е което е коментирано няколко пъти тук. Аз не съм имала никакъв проблем с нея всичко си изпича.

2) Ползвала съм База, топ на Venelisa и праймър на GD Coco. Към които нямам кой знае какви забележки, но нямах никаква трайност  с тях. (Вече минах на Коди База, топ и ултрабонд и ми държи до сваляне)
Тук добавям и пийл офф базата на Born Pretty. Каня се да я пробвам скоро с ултрабонд и Коди отгоре. Ако не държи ще я пращам на боклука. Също ми мирише много неприятно и пари.

Харесвам Рейнфорса на Gd Coco

3) Цветове имам на Ur Sugar, Venalisa, Rosalind, Gd Coco, Gel Polish, Mordda, Coscelia няма такива от които да не съм доволна всички покриват добре, ако не на 2 то на 3 слоя.

4) имам много водни стикери от различни магазини и всички са хубави.
Имам доста фолиа, но имам някакво лепило на марката Full Beauty което изобщо не препоръчвам. Поръчала съм си на Борн да го видя как е.

Още мои неизменни помощници:

Скрит текст:# 5
 • Варна
 • Мнения: 631
Четките ако се чистят със спирт се втвърдяват. По съвет на Обичах - чистят се в няколко капки топ - евтините от Али са идеални за това.

# 6
 • Мнения: 7 621
Четките ако се чистят със спирт се втвърдяват. По съвет на Обичах - чистят се в няколко капки топ - евтините от Али са идеални за това.

А после как се чистят от топа?

# 7
 • Варна
 • Мнения: 631
Четките ако се чистят със спирт се втвърдяват. По съвет на Обичах - чистят се в няколко капки топ - евтините от Али са идеални за това.

А после как се чистят от топа?
Никак, подсушават се леко в салфетка.

# 8
 • Down south
 • Мнения: 7 850
Четките ако се чистят със спирт се втвърдяват. По съвет на Обичах - чистят се в няколко капки топ - евтините от Али са идеални за това.
Чистя четките с лакочистител и до този момент не съм имала проблеми.

# 9
 • Мнения: 1 814
Благодаря за новата тема.
 
1) Лампа: Вече година съм с Сън 5 - само с 24 лампи е което е коментирано няколко пъти тук. Аз не съм имала никакъв проблем с нея всичко си изпича.

2) Ползвала съм База, топ на Venelisa и праймър на GD Coco. Към които нямам кой знае какви забележки, но нямах никаква трайност  с тях. (Вече минах на Коди База, топ и ултрабонд и ми държи до сваляне)
Тук добавям и пийл офф базата на Born Pretty. Каня се да я пробвам скоро с ултрабонд и Коди отгоре. Ако не държи ще я пращам на боклука. Също ми мирише много неприятно и пари.

Харесвам Рейнфорса на Gd Coco

3) Цветове имам на Ur Sugar, Venalisa, Rosalind, Gd Coco, Gel Polish, Mordda, Coscelia няма такива от които да не съм доволна всички покриват добре, ако не на 2 то на 3 слоя.

4) имам много водни стикери от различни магазини и всички са хубави.
Имам доста фолиа, но имам някакво лепило на марката Full Beauty което изобщо не препоръчвам. Поръчала съм си на Борн да го видя как е.

Още мои неизменни помощници:

Скрит текст:Можи ли линк на ръкавичките Blush

По въпроса за четките, аз ги чистя с лакочистител,после ги мия с топла вода!

# 10
 • Мнения: 2 079
Здравейте! Не знаех в коя тема е подходящо да питам, затова създадох нова. Питането ми е за гел лак на ноктите на краката. Как да го премахна в домашни условия? Знам, че на ръцете се маха с изпиляване на лака, увиване на пръстите с памук, напоен с лакочистител и фолио, и изстъргване, но на краката май е по-трудно. Преди имах същия казус и не ми се получи да го сваля. Някакви по-конкретни съвети може ли да ми дадете, за да не си нараня плочката?

# 11
 • София
 • Мнения: 8 035
По време на локдауна през март ми се наложи да си свалям лака сама. По случайност реших да си сложа и едни ексфолиращи чорапи преди това, лакът падна с едно бутване. Лакът беше на Cuccio, чорапите - Виктория от ДМ. На Балеа не са толкова агресивни.

# 12
 • София
 • Мнения: 39 091
Онлайн се продава течност за сваляне на гел лак.

# 13
 • София
 • Мнения: 760
По време на локдауна през март ми се наложи да си свалям лака сама. По случайност реших да си сложа и едни ексфолиращи чорапи преди това, лакът падна с едно бутване. Лакът беше на Cuccio, чорапите - Виктория от ДМ. На Балеа не са толкова агресивни.
[/quot

Милинка, може ли линк за тези ексфолиращи чорапи Виктория на ДМ?

# 14
 • Мнения: 2 185
Лакочистителя и спирта дехидратират косъма и го карат да се роши.
Както Кристина писа - топ и после нежно подсушаване в салфетка и хайде.
По-късно ще се включа в споделянето на фаворити 💐

Общи условия

Активация на акаунт