Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 666
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Никой нищо не рекламира, просто казваме факти. И още един факт - след месец на НВ режим съм със завишен лош холестерол. И това доживях Simple Smile Кой както иска да се храни, разбира се, хора разни, организми също, ако питате мен, точни правила няма. А що се отнася до новите тук, то и аз бях някога нова и ме наритахте без никакво обяснение да ми се даде и си попрочетох назад в темата. Та едва ли на някой му пука чак толкова за новите Simple Smile И между другото, не виждам нищо лошо в растителните протеини, които се приемат като добавка.

# 556
Разговорът вървя изключително нормално...
Какво налагане пак?????
Превърна се в реклама на вегетарианско хранене и новопоявилите се и нямащи време да четат се заблуждават.
Правете си опити със собствените тела/здраве, но във всяка тема да се обяснява надълго и широко едно и също писва. Аз не обяснявам (вече). Търсете си вие вашата истина.
Без да се прицелвам в някои, но има тук пишещи, които си държат на своето и се оплакват, че не стават нещата от мноооого време. Може би е време да помислят за промяна някаква.
От никой не съм искала обяснение. Влючих се, заради поста на майката. И смятам, че съм й била полезна.
Нито форума, нито темата е твоя, нито съм ти в дома, няма нужда да ми обясняваш за здравето ми.

# 557
Новипостъпилите в темата вегетарианки не знаят,  че 90% от спиващите в темата са бивши вегетарианки.  Другите 10% са такива,  дето от дъжд на вятър са се хранили с месо или едно малко парченце месо в чинията с много картофи и ориз за основно.

# 558
Ох, темата пак стана за и против вег(а)(етариан)ство. Е, не го разбирам. ИР е метаболитен проблем с обработката на захарта/въглехидратите. Който е здрав, да яде каквото си иска, но да лекуваш ИР с високовъглехидратна диета няма как да стане. Все едно да лекуваш алкохолизъм с ракия, ама по малко. Не са нужни пак списъци с вегани космонавти, скиори, алпинисти, изкачили Еверест на един крак и т.н. Те са към момента здрави, да се дават за пример на хора със здравословен проблем е безсмислено...

# 559
  • Пловдив
И, Рися, пропуснах да кажа, че много добре разбрах Миоки, за разлика от теб, чета и предните й постове, не само последния, върни историята и разбери, но само ако искаш, по какъв повод казах, че е права.

# 560
Преди няколко дни гледах видео на един руски лекар , който следя отдавна заради упражнения за врат, но не бях забелязала, че е голям привърженик на ВМНВХ.
Та той разказваше за маслото и даде рецепта, която включва няколко полезни мазнини и необходими аминокиселини.
Ще потърся видеото (доктора не е този с пиявиците на Бледолилава, но и той ги споменава).
100 г пчелен прашеч (за аминокиселините) се смила
200 г орехи също се смилат
70 г меко масло
Всичко се обърква и си хапвате 50-100 г на ден.
На мен ми харесва, но всичко слагах "на око". В 100 г пчелен прашец има около 50 г въглехидрати.
Дано на някой му е от полза. Аз не съм вегетарианец. Просто имам доверие на този лекар и реших да опитам.
Доктор Шишонин за маслото и сърдечно-съдовите заболявания
https://youtu.be/G_s23lWmcJ0
Не е толкова сладкодумен като доктор Евдокименко (този с пиявиците )
Пчелен прашец ядох наскоро няколко пъти и нещо ме боли корема от него.
Ама ме интересува какви са тези упражнения за врата.
Моля те, дай линк.

# 561
Никой нищо не рекламира, просто казваме факти. И още един факт - след месец на НВ режим съм със завишен лош холестерол. И това доживях Simple Smile
Няма "лош" и "добър" холестерол и висок холестерол не е причина за заболявания, така че няма от какво да се притесняваш.

# 562
# 563
Елора, ето упражненията без музика и с метроном
https://youtu.be/MR4Y4SuC3qk
Има сега ново видео и май нови упражнения , но е 2 часа и още не съм намерила време да го гледам.
Това тук ми върши работа и е 20 мин.

# 564
Много благодаря.

# 565
  • пак там
Танче, жива да си! Че тази музика ми поникна вече не знам къде Simple Smile

Елсефи, нищо не си разбрала, независимо че четеш назад. Нейсе...

# 566
Темата е за ИР. А не за забременяване с веганство/вегетарианство  (ако няма вече такава, може да се направи). Blush За забременяване при ИР също си мисля, че е логично да има тема (ако и такава няма), за подобряване на ИР и отслабване  с веганство или вегетарианство или суровоядство... Спорове за и против веге режимите точно тук са ми малко излишни- лично мнение, не го налагам на никого. Както вече казах в предишен пост, толерантна съм към вегетарианците. Стига някой да си подобрява ИР с вегетарианство и/или с много (било то и полезни, бавни) въглехидрати, добре дошъл е да се похвали с изследвания преди/след и съответно никой тук няма да го съветва да се храни както е избрал или не...
Бледолилава, от моя опит също вегетарианците  сами си казват, че са вегетарианци. Съвсем не е нужно да навлизаме в теми за хранене, за да го споменат. Примерно, дори да им направят комплимент за нещо- отговорът е нещо в стил "така е, защото съм вегетарианец/вегетарианка; защото не ям киселинно, вредно, тлъсто месо"...На мен като ми направят комплимент как изглеждам, не казвам "понеже съм на ВМ НВХ, защото ям месо/яйца" и т. н. Или само такива познавам- не знам. Thinking Познавам и няколко жени които след бременността спряха вегетарианството (а преди това бяха доста "либерални"  вегетарианки по 2-3-4 години- с млечни, яйца, риба, морски дарове).

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 22:49 от dolce miele

# 567
dolce miele, много добре го каза! Обожавам да те чета!

# 568
  • Пловдив
На мен като ми направят комплимент, че изглеждам добре и ме попитат каква е рецептата, никога не казвам, че съм вегетарианка, даже и на ум не ми е минавало да го кажа. Дори никога не казвам, че съм вегетарианка, защото просто не ям месо, но хапвам риба, морски дарове. Обикновено изцепвам, че глад му е майката, секс му е бащата Grinning И честно казано, мисля го Simple Smile

# 569
Алина, Hug
Скрит текст:
Не обичам да генерализирам и да слагам хората под общ знаменател- сигурно има и друг тип вегетарианци, но тези които познавам наистина сами си казват и не пропускат да "съобщят" при сгоден случай колко е вредно месото... А истината е някъде по средата вероятно- всеки е прав за себе си. Щом няма заболявания, всеки здрав човек има право да се храни както е избрал. Щом и докато това му е ок и е здрав, аз съм последният човек който ще тръгне да разубеждава някой. Идват ми само леко в повече разговори в стил (с намеци, не съвсем директно) колко съм зла понеже ям животни и животински продукти и колко си вредя...
Елсефи, може Joy И сигурно има и други като теб. Но моите познати са все от другия тип и реакциите ми варират от безразличие, лека досада до почти раздразнение. Blush

Общи условия

Активация на акаунт