Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 617
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Според мен ти отдавна си загубила добрите бактерии,  които отговарят за храносмилането на бобовите. За това имаш проблем с тях, съответно дисбаланс. Ако се храниш с разнообразна храна ще ги възстановиш.

# 76
Ох, чак сега се върнах да видя, че имало и други мнения по-назад. Joy Под "подуване" пак да уточня, че нямах предвид подуване на корема вследствие на бобовите- нехраносмилане, липса на полезни бактерии и т. н., и т. н. Винаги съм имала "железен" стомах, а и предвид стремежа ми към всякакви плодове, зеленчуци, бобови, пълнозърнести.. надали чревната ми флора е била чак толкова зле. Проблемът ми бяха количествата- обемът на изяденото (уж нискокалорично, с малко мазнини). Ама кой да знае тогава, че всъщност истинският ми проблем е бил с въглехидратите? Rolling Eyes

# 77
Какво значи разнообразно? Повече В.
Няма как да стане. Имам още работа, въпреки, че кз и инсулина са в норма.
Назад писах. От както съм се родила съм все запечена. Не е от храната.
Тази година разбрах защо като влязох в болницата. И явно така ще си карам доживот.

# 78
Елора, едва ли хората са клонинги. Винаги ще има хора хранещи се еднакво и въпреки това с различни реакции към храните, с различна честота на ходене до ВЦ и др. Не мисля, че е само до чревна флора, все пак човек трябва да гледа и коя храна как му се отразява. Като нещо не влияе на някой добре, не е ли по-добре и по-лесно да го изключи от менюто?

# 79
Минала съм през толкова режими и храни и винаги съм имала този проблем.
А съм правила стотици опита да спирам чая и да ходя нормално до тоалетната.
То тогава да изключа всички храни Joy

# 80
Според мен ти отдавна си загубила добрите бактерии,  които отговарят за храносмилането на бобовите. За това имаш проблем с тях, съответно дисбаланс. Ако се храниш с разнообразна храна ще ги възстановиш.
Винаги съм получавала газове от боб. Никога не съм го храносмилала добре и никога не съм го обичала. Каква е целта да се насилвам да ям бобови, при условие, че нито ми харесват, нито ми понасят. Само с цел да имам бактерии, които евентуално ще ми помогнат за храносмилане на въглехидрати, които не са ми нужни. Не виждам смисълът в това упражнение.
Какво значи разнообразна храна и кой е установил, че храненето разнообразно е по-полезно от монотонното такова, което не е причина за липси на незаменими хранителни вещества, с други думи, такива които тялото не може да синтезира и трябва да се набавят непременно с храната?
Серозно, губи ми се всякаква логика. Надявам се не го приемаш лично, но наистина не разбирам и ми се струва самоцелно всичко това, само и само за да се спазва всеобщата мъдрост, че трябва да се храним разнообразно, без никой да обясни защо и какъв проблем може да има, ако не се  спазват тези постулати. Под обясни обаче имам предвид с факти, а не със смукани от пръстите измислици-премислици.

# 81
При поредната колитна криза ми изписаха
ProSimbioflor съдържа естествените чревни бактерии Escherichia coli и Enterococcus faecalis в неактивна форма. Те са необходими на чревната микрофлора за по-добра работа и имат защитна роля в организма.
Още един сироп с добър щам на е.коли. Про и пребиотици
Значително се подобрих.
А от както включих плодове и зеленчуци и изключих вредна храна се оправих.  

Миоки, ама не яж боб, след като не го обичаш. Но определено имаш проблем с червата. Но пък тези, които го обичат, а им причинява проблем, да потърсят решение.

П.п а и полезните бактерии в червата не са там само да храносмилат определен вид храна, а и да "изяждат" лошите, които идват от всяка друга храна. И още много други функции.
И защо всеки път трябва да вадя " енциклопедията". Който иска може да потърси повече информация, не само в интернет, но и да зададе въпрос към личния си лекар или специалист. Има и читави такива, все още.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 21:27 от V V

# 82
Това за задължителното ядене/храносмилане на бобовите ми е малко като....родителите със спящи/кротки  бебета които са убедени, че имат някакви огромни заслуги за съня/темперамента  на децата. В действителност обаче има всякакви бебета и деца и не е нужно да се превръща всяко енергично бебе в спящо. Blush

# 83
Проблеми с червата нямам никакви, благодаря за диагнозата Wink
Ям всичко което обичам без проблеми и никога не съм имала колити, язви, гастрити, пробеми с пържено, пропускливи черва и т.н. та не знам кой има проблеми и кой не.

# 84
Аз пък, независимо, че от малка имам сериозни проблеми със стомаха, никога не съм се предпазвала от някаква храна. Ям си на инат....Най-нечовешки проблем имам с броколите. Дори не ги обичам. Ама ги ям на инат, щото били полезни. Съответно после си нося последствията...

# 85
Не ги яж.
Аз ненавиждам дробчета.
Не ги ям. Пък нека да са режимни.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 23:21 от Елора

# 86
Не харесвам варена тиква- не ям. Не е ок да ям много вгх- старая се да не ям. Не ям нищо само заради неговата полезност, ако не ми харесва и на вкус. Старая се да има баланс между това какво ми е вкусно, какво е полезно и кое ми е позволено.

# 87
Проблеми с червата нямам никакви, благодаря за диагнозата Wink
Ям всичко което обичам без проблеми и никога не съм имала колити, язви, гастрити, пробеми с пържено, пропускливи черва и т.н. та не знам кой има проблеми и кой не.

🤓 Мда, не е редно да се поставят диагнози.
Твоето малко ми прилича на "има човек, има проблем"
А последното не го разбрах. Ако говориш за мен, аз също вече нямам проблем. И мога да ям всичко, за разлика от теб.

# 88
При поредната колитна криза ми изписаха
ProSimbioflor съдържа естествените чревни бактерии Escherichia coli и Enterococcus faecalis в неактивна форма. Те са необходими на чревната микрофлора за по-добра работа и имат защитна роля в организма.
Още един сироп с добър щам на е.коли. Про и пребиотици
Значително се подобрих.
А кои храни ти причиняват колитни кризи? И ако се храниш правилно, за теб, защо имаш проблемни черва и дисбаланс?           Ако причината за подут стомах чревен дисбаланс, то би трябвало да се подува след всяко хранене, независимо от вида храна. Ако подуването е само след определени храни, това е показател за непоносимост към тази храна.

# 89
Аааааа, дробчета и изобщо дроб и мен и с бой не могат да ме накарат да ям. Ям единствено малки количества агнешки дроб, когато е в дроб сърма или в супа с други дреболии. Ама то вече и дроб-сърма не мога да ям, че има ориз...

Общи условия

Активация на акаунт