Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 621
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Има няколко вида хранителни ензими, които помагат за разграждането на храните. След определена възраст, ензимите в организма ни започват да намалят, понякога се  налага да ги приемаме като добавка. Така че, нормално е от едни храни да получаваме подуване, газове, от други не - зависи кои ензими ни липсват или са просто в по-малко от необходимото количество, а може и да не са достатъчно качествени.

# 91
Скрит текст:
Проблеми с червата нямам никакви, благодаря за диагнозата Wink
Ям всичко което обичам без проблеми и никога не съм имала колити, язви, гастрити, пробеми с пържено, пропускливи черва и т.н. та не знам кой има проблеми и кой не.
🤓 Мда, не е редно да се поставят диагнози.
Твоето малко ми прилича на "има човек, има проблем"
А последното не го разбрах. Ако говориш за мен, аз също вече нямам проблем. И мога да ям всичко, за разлика от теб.
М не конкретно за теб, по принцип говоря. Иначе, не виждам някакво предимство в това, че ти можеш да ядеш всичко пред това, че аз мога да ям всичко което обичам.

Аз обичам дробчета всякакви и сърца също. Пилешките сърца ги ям като семки. Grinning

# 92
Франсоаз*, в същия пост, който си цитирала съм написала, че това беше преди
От както се храня правилно вече нямам този проблем.

# 93
Здравейте,

аз се чудя защо в предишната тема няма никакви коментари, а то съм изпуснала,че има нова тема. Благодаря за темата!

Довечера съм на контролен преглед при ендото, да видим дали ще ми пусне някакви изследвания.  Може би от месец и нещо нямам почти никакъв минус, но не се и движа почти.

# 94
  • София
Аз за момента съм учудена за себе си най-вече от количествата вода, които изпивам и то, защото съм жадна. Пиенето на вода винаги ми е било дерт.

# 95
На мен ми се струва нормално. Въглехидратите задържат доста вода. Аз лично ям и доста повече сол, та в сравнение с преди режима, определено количеството течности които поемам са поне двойно.

# 96
Здравейте, момичета! Миналата седмица си направих обременяване с глюкоза, т.к. имам проблеми с косопада и имам следните резултати:
За тези показатели каква диета като процентно съотношение мазнини/въглехидрати/протеини бихте ми препоръчали?
Никога не съм прекалявала със сладкото, но може би досега съм консумирала повече въглехидрати, отколкото протеини. От няколко седмици съм на диета, приемам около 900 калории, но не свалям килограми. Целта ми е да сваля 2 килограма, но не се случва и може би причината е в нивата на инсулина? Ще се радвам да дадете съвети.

# 97
Изглеждат ми добре резултатите.
Инсулина леко висок, но е слаба работа. Тук повечето сме зле.
За косопода си виж и щитовидната жлеза. Може и от липса на витамини.
Ако те притеснява инсулина, махни нещата, които го вдигат.
Режима все него го обсъждаме. Има го и в първия пост и по други теми.

# 98
Здравейте, момичета!
Скрит текст:
Миналата седмица си направих обременяване с глюкоза, т.к. имам проблеми с косопада и имам следните резултати:
За тези показатели каква диета като процентно съотношение мазнини/въглехидрати/протеини бихте ми препоръчали?
Никога не съм прекалявала със сладкото, но може би досега съм консумирала повече въглехидрати, отколкото протеини.
От няколко седмици съм на диета, приемам около 900 калории, но не свалям килограми. Целта ми е да сваля 2 килограма, но не се случва и може би причината е в нивата на инсулина? Ще се радвам да дадете съвети.
Съотношение височина/кг?
Инсулина ти си е наред, почти.По-скоро причината за несвалянето е или много ниските калории, или просто си с нормално/поднормено тегло и реално нямаш какво да сваляш.

# 99
Косопад може да има и от редовно недохранване, разбирай системно ограничаване на храната и диети, недостатъчни строителни материали като важни аминокиселини /непълноценни протеини/, дефицит на витамини, ниско желязо, прекален стрес.
Моят косопад спря и имам кичури с нови растежи откакто съм на режим и вдигнах протеините.

# 100
Качвате ли кг при прием на магнезий и правите ли пауза при приема? Започнах да го приемам отново заради тежки главоболия и сърцебиение и уж се пооправиха нещата там, но кантарът отчете 2 кг нагоре. Преди време я забелязах същата тенденция като започнах да го пия и не знам вече кое е по-малкото зло.

# 101
Леля ми по едно време ми излезе с токова изказване че от магнезия качвала, но честно казано не я отразих много. С тежка ИР е и на метформин от години, но не се ограничава хич с храните. Та поне в нейния случай не вярвам да е от магнезия.

# 102
Инкпро, аз не качвам от магнезий. Поне не от видовете които съм пила.
Никой нищо не каза, но според мен кръвна захар около 6 не е ок. И на мен нямаше кой да ми обърне внимание докато не "задълбах" в някои теми във форума...Инсулинът може и да не се покачва особено, обаче на 120 минута не е и спаднал особено от пиковата си стойност. Трето, както каза и Миоки- 900 калории са много малко! Разбира се, важно е и от каква храна идват. Но едно е в даден ден да са толкова калориите, друго е регулярно за дни/периоди да са 900 калориите. Може да има дефицити някакви- Б 12, вит. Д, желязо и др. Освен това, аз при КЗ около или близо до 6 почти не отслабвах  (а имах много за сваляне ), та може би не е само и единствено до инсулина.
По-високо ниво на КЗ имам спомен, че не влияеше добре на косата, нещо с получаването на хранителни вещества беше. И като добавим 900 калории...А косата не е от жизненоважните приоритети на тялото когато е в режим "оцеляване"...

# 103
Никой нищо не каза, но според мен кръвна захар около 6 не е ок.

Просто така е написано, че стойността на гладно е накрая - 5,17, а това 5,95 е на 60 минута. Разместени са стойностите. И аз се заблудих отначало.

# 104
Имах дефицит на Д преди година и от година приемам Вигантол. Също контролирам щитовидната, на Еутирокс съм. Б12 не съм проверявала, но желязо и феритни съм и всичко е ок там. Кръвната захар от година е около 5 - 5.5. Ендокринологът преди година ми каза, че било нормално, но и на мен не ми се струва нормално, при положение, че сладко не обичам и не ям, а преди съм била със захар около 4.
900 калории приемам и с идея детокс, иначе когато се хранех нормално, пак си имах косопад, но сега осъзнавам, че в менюто ми са преобладавали въглехидратите (70 %). Според вас колко време след диета на повече протеини пак да си направя теста с глюкозата?

Общи условия

Активация на акаунт