Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 710
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Ваня, а защо не яде поне яйца ( вече навсякъде има от свободни кокошки) и някаква риба. За месото и млечните, аз също съм на това мнение. Освен, ако не са домашни.
Яде яйца и много рядко риба.Дано се съгласи да й заквасвам домашно мляко и извара.

# 511
Ваня, това е много добре. Значи все пак приема протеини.

# 512
Стига бе хора, не й е до небесата инсулина на 60-тата минута. Изследванията не са й толкова лоши... Инсулина сваля КЗ, просто има голям скок на 60 минута, което не е такава драма чак. Освен това единственото завишено нещо й е този инсулин на 60-тата минута. Който не е такъв критерий. Отидете на ендокринолог, но ако девойката няма наднормено тегло, ПКЯ - няма да й изпишат лекарства и ендокринолозите ще намерят изследванията й за ок.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:47 от Не се сърди, човече

# 513
Няма СПКЯ и винаги е била слаба.

# 514
  • София
Стига бе хора, не й е до небесата инсулина на 60-тата минута. Изследванията не са й толкова лоши... Инсулина сваля КЗ, просто има голям скок на 60 минута, което не е такава драма чак. Освен това единственото завишено нещо й е този инсулин на 60-тата минута. Който не е такъв критерий. Отидете на ендокринолог, но ако девойката няма наднормено тегло, ПКЯ - няма да й изпишат лекарства и ендокринолозите ще намерят изследванията й за ок.
Разбира се, че инсулинът на първия час не й в небесата, 83 на шестдесета минута са пикови стойности. Има хора  с близо такива стойности на гладно, и с над 200-300 на първи час.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:49 от Не се сърди, човече

# 515
Значи тогава недейте да се притеснявате. Според мен не са й лоши резултатите. Високия скок на иснулина на 60-тата минута може да се дължи и на стрес. В крайна сметка на 120-тата е под 25, което е ок. Ако я квалифицират с ИР ще е с много много слаба форма .. и с малко диета ще се е съвсем добре Simple Smile
[/i]

# 516
  • Пловдив
Разбира се, че инсулинът на първия час не й в небесата, 83 на шестдесета минута са пикови стойности. Има хора  с близо такива стойности на гладно, и с над 200-300 на първи час.
Причината да не забременява не е в инсулина, не е там, всеки ендокринолог ще й го каже, защото отклонението е  малко. Но виж, TSH и е много високо за забременяване, трябва да е под 2, витамин Д и вит.Б12 са много ниски - това от една страна може да влияе на качеството на яйцеклетките, от друга страна, да даде Господ да забременее, ще предаде тези дефицити и на детето. Освен това хубаво е да изследва и желязото си, сега нямам спомен изследвала ли го е. За ендометриозата вегетарианството доказано помага.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:51 от Не се сърди, човече

# 517
Благодаря!Дано!
Значи тогава недейте да се притеснявате. Според мен не са й лоши резултатите. Високия скок на иснулина на 60-тата минута може да се дължи и на стрес. В крайна сметка на 120-тата е под 25, което е ок. Ако я квалифицират с ИР ще е с много много слаба форма .. и с малко диета ще се е съвсем добре Simple Smile
[/i]

# 518
  • София
Елора, мерси, може би трябва да по еднообразя закуската, но пък иначе - с две яйца само - не се засищам и, ако закусвам в 7, в 10.30 вече търся фъстъчки. Сега с плодово-млечната закуска пак не се засищам, но ми е по-леко.
Елсефи, не се притеснявай, пускай си изследванията през годините, аз също съм решил и след мазнинна закуска да се изследвам. Все пак, ноторно е, че ако един квачва кз от плодове, друг може дори инсулин да не качва. Същото обаче важи и за мазнинното хранен, уви няма универсална панацея някаква, така че всеки трябв да инвестира и отдели време да тества върху себе си.

# 519
Е как 2 яйца за закуска! Аз съм жена, 50 кг и закусвам с 3 яйца.

# 520
На мен ми стигат.

# 521
  • Пловдив
Мили, дами, основно правило, ядеш храна, колкото юмрука ти Simple Smile

# 522
  • София
Ехее, ама тва първо, второ и трето общо ли? Айде, при нас няма трето, ама основното и салатата общо колко юмрука ли ми? Че в такъв случай аз що да не ям картофи с шоколад, да речем, то от такива количества Stuck Out Tongue

# 523
и гледаш да те засити минимум 5 часа и да ти е вкусна и да ти е по портмоне.
Закусих нещо между сирене и кашкавал с масло и орехи, количество колкото юмрука. Ще съм сита дълго, изпробвано е.
Нямам избор, дали съм сита дълго и как се чувствам са ми единствените критерии за КЗ и инсулин, гликиран хемоглобин 1 път в годината. Това е.

# 524
  • Пловдив
Ехее, ама тва първо, второ и трето общо ли? Айде, при нас няма трето, ама основното и салатата общо колко юмрука ли ми? Че в такъв случай аз що да не ям картофи с шоколад, да речем, то от такива количества Stuck Out Tongue

Без салатата Simple Smile И да, виж колко правилно позна, ако ядеш картофи, колкото юмрука ти и една голяма салата, гарантирано няма да имаш проблем с ИР, нито ще пълнееш Simple Smile Ако искаш да пробваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт