Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 15 / Февруари 2020

• 246 645
  • 3 695
  •   1
Отговори
# 3 585
Само аз ли никога не чета текстовете към рекламните постове? Всички ми звучат еднакво и са ми супер досадни. Не намирам смисъл да го чета като знам, че е реклама Grinning

# 3 586
Преди няколко дни ми направи впечатление същото при Пепе и още една, рекламиращи четка за коса. Сух, информативен текст, който явно са получили от агенцията, сложен в описанието. Ако не напълно идентичен, то почти. Язък и на Пепе за дипломата по комуникации, ако не може сама да го преработи, че да и пасне на съдържанието. Другата не я запомних.

Има ли някой, който изобщо се връзва на тия текстове? То е ясно, че е реклама за пари. Ясно е, че им се дава готов текст. Някой купува ли рекламираното от инфлуенцърките?

# 3 587
Само аз ли никога не чета текстовете към рекламните постове? Всички ми звучат еднакво и са ми супер досадни. Не намирам смисъл да го чета като знам, че е реклама Grinning

Не си сама. И аз не ги чета.

# 3 588
Аз понякога ги чета, забавни са и пълни с бисери като този. В случая първо прочетох този на Пепе. Четката ми заприлича на големия Тенгъл тийзър и се зачудих за Пепевата коса нужна ли е четка в подобен ценови диапазон, понеже е права, неособено гъста и като цяло без видима необходимост от супер специална четка за коса. Интересно ми стана как ще я продаде тя в такъв случай и какво ще каже от личен опит. На другия пост попаднах по-късно докато цъках и му хвърлих едно око. Няма нужда да се разразява дискусия като тази за сутиените, така че няма смисъл някой да ми обяснява как всеки преценявал и на всеки косата и гърдите имат различни нужди. Знам го това. Но за тази реклама доста по-подходящи ми се струват Милена и Мариета например.
Смятам, че има хора, които си купуват препоръчаното от инфлуенсърите, иначе нямаше да има инфлуенсъри. И да, кристално ясно е, че реклама за пари. Реклама за пари има от много време, а ако не действаше, то цял един бранш щеше да се затрил.
Искам да отбележа, че ми липсват Йогурина, Кетчър и Теди. Simple Smile
А тези две мадами-инфлуенсърки, които ни обогатяват с личния си опит за грижата за коса, ако ме питате мен, са си директно за профила.

# 3 589
НИКОГА не ги чета. Всеки път си мисля " Боже, как ти го роди лавата всичко това само и само за реклама на това нещо"?

# 3 590
Смях се на глас на рекламата на четката. Как косата станала по-здрава, лъскава и копринена благодарение на една четка за коса. Само по-гъста не е станала Simple Smile Как може някой да се върже на тази нелепост, не знам. Tangle teezer или една от разновидностите е разработена от фризьор, на който му писнало клиентите все да се оплакват от загълпени коси. На това повече бих вярвала.

# 3 591
  • Амстердам
Хайде честито на водещите на TheMintPodcast, вече са споменати в bg-mamma Grinning Имат подкаст с Ивелина от блога Stylish Toast и някъде около 51:30 говорят за темата във форума. Ивелина каза, че е чела неща за себе си. А водещите се чудят дали ще бъдат споменати след този подкаст Grinning Все пак, както казаха - "You made it, когато говорят за теб в bg-mamma" Grinning Водещата на подкаста е основателката на агенцията Influencer.bg, която работи с някои от тук обсъжданите бл/вллогъри.

P.S. Редактирам се - забравих да добавя линк към подкаста Neutral Face https://soundcloud.com/themintpodcast/epizod14?fbclid=IwAR0nukNh … n1tpzbhZ-im-8bfeY

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 02:48 от TheDrunBallerina

# 3 592
Пепе, или както някой преди време я беше нарекъл "наша Пепа", вече официално ми падна в очите, а преди им се кефех на фемилито... Ползвала четката от 1 година?!?!?! WtF? Ти кого лъжеш... И както казвате, дипломи, университети и капацитетът и за реклама се сведе до добаването на две скоби с лъжи в копирания пост.... Еййй, аман!

# 3 593
Имайте предвид, че който плаща поръчва музиката. Като цяло ви е ясно колко задръстени са повечето агенции, щом се доверяват на ВСИЧКИ влогърки за еднакви продукти. Нали... все пак наемат това нещо Гана за "маркетингов ескперт". При нея ясно си личи, че е прочела 10 правила как се налага канал или "марка" и като папагал повтаря едно и също и трие като умопомрачена, щото нямам хал хабер какво трябва да направи. Няма нито усет, нито може да прецени какво, къде и по колко. Отвсякъде си личи, че няма никакви познания в областта и просто дращи някви заучени фрази.
Не бих се изненадала "брандовете" да изискват текстовете да им се копират 1:1, защото нямат доверие на "инфлуенсърите" как биха представили продуктите, за които им се плащат немалко пари. Не че ако им дадат поле за креативност няма да гледаме бременни с рекламаза превръзки, но да...такъв ни е материалът.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 00:49 от Breedlove

# 3 594
Не видях някъде да е споменато,но Хилял е пуснала ново видео. Ако някой я следи. Преди години я бях гледала и горе долу ми допадна не беше някаква натоварваща. Та така де да си кажа,че сега я мернах

# 3 595
Днес, модерно беше хапване в Хелс китчън. Джеферович фемили, Валери, Константина, Ивана.... малко ми стана жално като гледах. Отиваш, поканен на събитие, а непрекъснато с телефона в ръка, дори на някоя маса се мяркаше фотоапарат. Кога успяха да се насладят на храната.
Иначе... да, определено ги хранят(ресторанти ня аванта, фиудпанди и други), пълнят торбичките с козметика (Валерка награбила торбите с козметика от нотино), дрехи, а на някои отгледаха децата (магисан не може да реши коя козметика ще помогне на бебе-дупето)... но нямат грам идея как да поднесат съдържанието и да направят рекламата. Чудя се цялата тази козметика например кога бива използвана, особено покрай коледните празници и календарите. 🧐

# 3 596
  • София
Е, то специално в Хелс китчън каква наслада на храната, ако въобще са получили някаква храна, е било след 2 часа разправии и викове през това време. Не мисля, че има наслаждаване по такъв начин, точно за снимки си е.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 01:23 от Niya-

# 3 597
Tръгвам към фитнеса и както правя в 99% от времето там,гледам ютубърките ни.
Имам да гледам новото видео на Деси Талкс и евентуално Кендра,че нея не съм я гледала от месец,два.

Елица работила..Бирч най много да я направи продавачка,за друго не смятам,че й има доверие.Финансите ли да й повери,с шиенето ли,със снимането на колекциите ли..
Ако изкарва някакви пари,то е дребни суми от тук и там.И слушка и мяука,защото няма друга опция пред себе си.
Ако роди едно дете,ще се бетонира в семейството на Майкъл(за което драпа от години),но засега положението й ми изглежда неопределено.
Като изключим личния й живот и избора да е сервилна,за мен е номер 1 по обработка на видеа.Дори ми харесва голяма част от съдържанието в канала й.За мен ще е загуба ако спре да снима.

Всички лъжат,това е част от бизнеса.Не мисля,че има един от тях,който да е 100% искрен с аудиторията си.
Някои просто го правят много елементарно и дразнещо(Гергана,Пепе..).

# 3 598
От видеата се вижда, че са хапвали, така че не са останали гладни. А и чашите им непрекъсно ги пълнят с вино...
На събитието на НВО беше същата работа, вечерят с телефоните. 😜

# 3 599
  • София
За мен е нормално, нали им е ангажимент това. Всеки друг ден могат да отидат на ресторант и то при по-добър готвач и да да се наслаждават колкото си искат.
По едно време отговарях за публиката в разни предавания и общо взето имам представа как се снимат, няма наслада.

Общи условия

Активация на акаунт