На море в Гърция 2020 - I

• 57 956
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, тази година решихме да е Тасос Simple Smile В дилема сме - Скала Панагия, Скала Потамия или нещо друго ако може да ми предложите, държа плажа да е пясъчен и без камъни в морето Simple Smile
Целия Голдън бийч е пясъчен. Има отделна тема за Тасос с много полезни линкове.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1132961

dessynik1 , ако търсите пак на Ситония може би Неос Мармарас ще ви хареса

# 106

На Н. Мармарас плажът е по-хубав от този на Сарти, но е в края на селището (в посока Порто Карас), така че много от заведенията/местата за отсядане са далеч от него.
Керамоти също е предпочитан избор за българи с подобни изисквания в Северна Гърция.
Ако смятате Сарти за "спокоен и чист" плаж, вижте и Олимпийската Ривиера. Паралия Катерини е прекалено, но например Олимпиаки Акти, Неи Пори.

# 107
Здравейте,

Почивали сме само веднъж в Гърция, в Ставрос. Обмисляме това лято да предприемем по-далечно пътуване, но все пак в рамките на 500-600 км. Можете ли да препоръчате накъде да се насочим, като искаме хубав плаж, сравнително плитко море и да не е в нищото. Предпочитаме да не ползваме колата ежедневно, така че ще бъде чудесно, ако е до въпросиня хубав плаж Smile Обичаме и да се разхождаме. Когато бяхме на Ставрос, ходихме за ден до Амулияни, прекрасно островче, плаж и море.

# 108

На Н. Мармарас плажът е по-хубав от този на Сарти, но е в края на селището (в посока Порто Карас), така че много от заведенията/местата за отсядане са далеч от него.
Керамоти също е предпочитан избор за българи с подобни изисквания в Северна Гърция.
Ако смятате Сарти за "спокоен и чист" плаж, вижте и Олимпийската Ривиера. Паралия Катерини е прекалено, но например Олимпиаки Акти, Неи Пори.
Много благодаря Wink
То не на цялото Сарти плажът е чист и спокоен ... бяхме си намерили едно местенце с широка ивица, чист пясък и малко хора. На плажа има едно заведение, където готвят вкусно и е чисто ... има и тоалетна Wink ей такова търся Wink 🤗🤗🤗

# 109
Здравейте,

Почивали сме само веднъж в Гърция, в Ставрос. Обмисляме това лято да предприемем по-далечно пътуване, но все пак в рамките на 500-600 км. Можете ли да препоръчате накъде да се насочим, като искаме хубав плаж, сравнително плитко море и да не е в нищото. Предпочитаме да не ползваме колата ежедневно, така че ще бъде чудесно, ако е до въпросиня хубав плаж Smile Обичаме и да се разхождаме. Когато бяхме на Ставрос, ходихме за ден до Амулияни, прекрасно островче, плаж и море.
Аз съм се насочила към линията Луца-Врахос. Мисля, че отговаря на изискванията ти. Още не съм била там, но имам отзиви и от темата, и от приятели. Пътува се около 6-7 часа, има дълга плажна ивица, като хотелите са до плажа. Дели ги само един път. Добра отправна точка за еднодневни разходки до Парга, Превеза, Лефкада и дори Албания. Доколкото знам, има няколко кръчми и пекарни, но няма възможност за разходки в град на пешеходно разстояние.

# 110
  • ВАРНА
Жълт код за опасност от вулканична дейност за  остров Санторини издаде -   Гражданска защита на Гърция!  

Гръцката телевизия Скай съобщи   че  се е  активизирала вулканична дейност на часта от Санторини - Неа Палимни и Палия Камини.  

За съжаление, въпреки напредъка на технологийте - все още никой не може да предвещае ще изригне ли даден вулкан  - обявиха от гръцката гражданска защита пред Скай.

Едно се знае със сигурност - от 1950 г.  не сме имали такова активизиране на вулканични пластове във вулканичен парк ''Санторини'' - Неа Палимни.
Следващият месец  островът ще бъде под постоянно наблюдение от специалистите на гр.защита и вулканичен парк Санторини и ще предават нон стоп информация в кризизния център на гр.защита в Атина.

# 111
Качвам реално медийно съобщение за Санторини, защото в написаното от Варненеца има толкова грешки, недомислици, жълтории и Шок! БонбА!, че ще вземе да се подведе някой.

Нищо опасно няма.
http://en.protothema.gr/santorini-volcano-rumbles-greek-authorit … contingency-plan/

И тук.
http://www.ekathimerini.com/249509/article/ekathimerini/news/pla … santorini-volcano

# 112
  • ВАРНА
Единственото ти пишеш недомислици и шок. 

Предупреждават се хората от евентуални последици, които са решили да пътуват към Санторини този месец! 

А какво точно ще стане и специалистите не знаят.

# 113
  • Русе
Момичета, тази година за първи път ще почиваме в Гърция като къщичките които ще наемем се намират на плаж Авдира. Та въпроса ми е ще ни трябват ли плажни обувки?

# 114
  • София
Там плажа е пясъчен и ако имате предвид - обувки заради таралежите, то няма да имате нужда, но ако сте с малки деца и смятате да ходите юли и август, то за децата е удобство да имат обувки да не им пари на крачетата

# 115
  • Русе
Там плажа е пясъчен и ако имате предвид - обувки заради таралежите, то няма да имате нужда, но ако сте с малки деца и смятате да ходите юли и август, то за децата е удобство да имат обувки да не им пари на крачетата
Благодаря Ви!

# 116
Здравейте, мили хора!
Тази година сме решили и ние да плажуваме на гръцкото море за първи път. С малко детенце на 1 годинка сме и затова си търсим курортно градче, което е на не повече от 4-5 часа път. Във форумите чета, че такива са Керамоти, Ситния, Неас Мармарас и Ставрос, но разбира се сме отворени и към други, тъй като така или иначе не сме били никъде Simple Smile Ще се радвам като по-опитни да ни препоръчате приятни, семейни хотелчета с близост до плаж.

Поздрави,
Мария

# 117
  • В планината / На морето
срещу опарване от медуза помага единствено оцет , мажете веднага

# 118
Какво мислите за Геракини? А някой бил ли е в това хотелче --> https://www.booking.com/hotel/gr/alkinoos-beach.html?tab=1&o … ldren=1&age=1

# 119
SummerLove виж това семейно хотелче haus Eleonas  Много ми допадна,въпреки че си на халкидики е спокойно,има частно плажче и всякакви удобства да си сготвите.

Общи условия

Активация на акаунт