На море в Гърция 2020 - I

• 57 935
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Както съм писала много пъти, за мен втората половина на юни е най-хубавото време за почивка в Гърция. Морската вода е достатъчно топла (около 24 градуса и повече) и много чиста и същевременно няма навалици по най-хубавите плажове. Цените също са достъпни. Досега винаги сме улучвали хубаво и топло време, без дъждове, но и без големи жеги. По тези причини, при възможност, винаги избирам юни за почивка.

# 91
  • София
И аз обичам юни за почивка, но  с порастването на децата, училището приключва по-късно  и  за жалост няма да имаме  такава опция тази година.Засега планът е няколко  дни в края на май  , а после в началото на юли  същинска почивка.Дано тази година няма природни стихии, които да ни държат в напрежение и времето е с  нас през целия сезон

# 92
  • София
Здравейте! Кога е най-подходящо за почивка на Лефкада и има ли някой мнение за Santa Marina Hotel 3*
Здравейте, присъединявам се към питането Simple Smile
Цените  за юни месец са доста по-ниски, но ако водата е студена тогава ( такива мнения видях по-старите теми)   не бих отишла.  Юли или Август , се чудя и май клоня повече за юли .
[/quote ]
юли е по добре
Благодаря !
миленка_д , и  аз предпочитам Юни, но зависи къде . Лефкада е с по-дълбоко крайбрежие и  водата не може да се затопли до тогава. Поне така пишат повечето момичета в старите теми. И една добра новина за Егремни. Очаква се ремонта на пътя и стълбите да бъде завършен до края на Февруари. Това лято , ще има достъп до плажа не само с лодки Smiley
https://vasiliki.eu/news-articles/access-to-the-egremni-beach-ha … open-in-2020.html

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 19:11 от nellyli

# 93
Юни е чисто, спокойно и, което е най-важно за повечето българи - значително по-евтино. По отношение на температурите: времето винаги е подходящо на плаж. А водата в някои части на Гърция си е ледена (по моите критерии) и юли, и август, та... все тая.
Общо взето, след 20 юни си е истинско лято и няма драма. Не съм забелязала на Лефкада да е по-студена от другите Йонийски острови.

# 94
  • София
Зависи от годината. Миналата, например, късно се затопли водата. Но на 14.06.2016 бяхме на Лефкада и водата беше достатъчно топла. Така че, не говоря съвсем наизуст. Разбира се, зависи си и от субективните представи на всеки за топла вода. Средната температура за Porto Katsiki според статистиката за юни е била:
2015 22°C
2016 22°C
2017 23°C
2018 24°C
2019 23°C

# 95
Миленка, тази температура е усреднена за месеца, предполагам?
Защото на 25 юни температура е значително по-висока от тази на 5-и, и не с един градус.
М.г. юни не бяхме в Гърция и не мога да коментирам, обаче 2018 г. имаше циклон със силни дъждове и по-късно се затопли също (тръгнахме си на 1 юли и все още беше студена). На Лимнос бяхме тогава, за където това е силно необичайно.

Абе не знам, откак м.г. на 20 юли ни спука от вятър и ледена вода, май ми е все тая Simple Smile

# 96
  • София
Средна е, да. От този сайт - https://seatemperature.info/june/lefkada-island-water-temperature.html. Със сигурност в края на месеца е по-висока. Но за съжаление аномалиите стават все по-чести, така че нищо не се знае.
Ние миналото лято се къпахме на Крит в ледена вода, а сега гледам, че около Родос е вече 18 градуса. Но грешката си беше моя - страхувах се, че ще е много горещо и пълно (на Балос и Елафониси) и затова резервирах в началото на юни, а то зимата се оказа по-дълга от обичайното. Даже на малката й беше студена водата, а аз си преосмислих прага на търпимост. Но се къпахме в най-чистата и свежа вода, просто уникална. Така че, си заслужаваше.

# 97
Със сигурност в края на месеца е по-висока. Но за съжаление аномалиите стават все по-чести, така че нищо не се знае.
Това май е правилният отговор на всички въпроси за времето Wink

# 98
  • София
Брейй, изпролети се Simple Smile , 2 седмици ме нямаше и не мога да ви изчета.

# 99
  • Пловдив
Здравейте, тази година решихме да е Тасос Simple Smile В дилема сме - Скала Панагия, Скала Потамия или нещо друго ако може да ми предложите, държа плажа да е пясъчен и без камъни в морето Simple Smile

# 100
  • София
Доволни сме от Скала Марион ние на Тасос.

# 101
Момичета Wink дайте жокер за място в Гърция, напомнящо на Сарти?
Няколко години ходим там и сега ми се иска да го сменим Wink
Помагайте Wink не съм много наясно с гръцките острови Wink

# 102
По какво да напомня Сарти? По брой кръчми, гъстота на застрояване, оживление, плаж, вятър? То Сарти е като Китен Simple Smile

На остров ли трябва да бъде или на континента?

# 103
Здравейте момичета,
Тази година сме решили да почиваме на Сарти или Никити, имаме дете на 3 год. и ще почиваме края на Август. Тъй като никога не сме посещавали този район моля за помощ. Ако имате координати или да ме насочите къ места които бихме могли да резервираме. Предпочитаме стая + кухненски бокс за да може да се приготя и храна. Нещо от сорта на апратменти.
Благодаря предварително.

House Vallis в Сарти

# 104
По какво да напомня Сарти? По брой кръчми, гъстота на застрояване, оживление, плаж, вятър? То Сарти е като Китен Simple Smile

На остров ли трябва да бъде или на континента?
Красив, чист, голям и спокоен плаж Wink чиста, топла и плитка вода Wink
🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт