На море в Гърция 2020 - I

• 58 019
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • някъде ... тук ...
Те ти една от място по средата между гореизброените:

И моето око е лакомо. Благодаря за споделените красоти!

# 556
  • София
Хайде и от мен малко любими снимки от прекрасната Икария, на която се надявам да се върна някой ден

Гледка за милиони

Залез над плажа Наш

Плаж Ливади

Арменистис

Корабът Нисос Миконос (понастящем Blue Star Mykonos) отвисоко и отдалече

# 557
Syros , къде е този плаж?

# 558
  • Бургас
Параход прекрасни местенца в Гърция. Прекрасно синьо море и ситен златист пясък, страхотни изгреви и залези, прекрасна свежа храна,както морска така и местна и веган. Честно казано има някаква страхотна емоция на гръцкото море и острови. Аз съм бургаско чадо обичам и нашето море, но не мога да го сравня с емоциите, които изпитвам от гръцкото море. Нашето е затворено по-мътно с повече вълни и вятър на моменти, но пък по- безсолно.
Скрит текст:
На север по БГ морето ни не съм ходила на много места на плаж -- близо до Балчик началото на септември водата беше супер студена плажа нищо впечатляващо, във Варна май на офицерския плаж да уплатня времето докато мъжа ми беше на курсове във военноморското. Чудя се как по меко да опиша отврата от този плаж, дали на такова време бяхме попаднали,но във водата беше пълно навсякъде с ужасни водорасли отделно душовете или водата там миришеше на сяра,знам,че има минерална вода, но комбинацията ми дойде в повече. В Бургас ходя на централния плаж,защото ивицата е по широка и май защото има шанс къде на паркирам, на стария плаж или около флората не ми харесва плажа само чадъри и г.з до г.з. Септември плажувахме с мъжа ми на солниците където пясъка на места е черен.Беше спокойно и ненаселено тук там по някой гастрольор в някоя дюна,но морето беше бурно и ужасно.
На юг не съм ходила на много места идните години, но май най ми харесва на Каваци, чист пясък и море, но там си задължен за лукса да плащаш скъпа сянка и шезлонг. На Приморско има закътани местенца и към Синеморец може тази година даги обследваме ако не се случи плана ми Пелопонес и Кефалония.

# 559
  • София
...снимки, снимки...бол...ма не вида ли снимка на Аспросфалта, или поне Ираклицъ, се едно ништо не съм видел.

Eто ти Ираклица - снимката е от 28 април 2018 г.

# 560
Ето и от към Ираклица  и около

Миленка_  д, благодаря!
Caprice, Наксос, Глифада  или Глифа беше.

# 561
Елит, Змия, Сирос, разко дигнахте нивото. Аз Аспровалта си я представях нещо такова :

,

пък то какво се оказа.
Падне ли карантината, там съм на секундата ! И на Ираклицъ няма да й се размине!

# 562
Моето ниво е скромно, но ето снимката, която ме върна в темата. Публична е, надявам се нещо не прегрешавам 

# 563
  • София
Syros, сподели и откъде е. Изглежда прекрасно.

# 564
Остров Анафи.  Признавам не бях го чула. Тормозих се за таз годишната почивка накъде... смях сълзи.  Ама при първа възможност- там ще е!

# 565
Pirin1,
как, специално съм сложила Афитос и Вурвуру - изчерпателно представяне на българското Беломорие!
Даже от Ставрос имам снимка, която може да ти замае главата със синьо, някъде съм я забутала, но тук съм я споделяла преди  години, да се чудят и маят хората. Е вярно, нямаше N редици с чадъри тогава.

Към българското Черноморие не храня специални лоши чувства, няколко десетилетия съм го обикаляла така, както Гърция след това - поне по 2-3 пъти всяко лято, от Шабла до Резово камък не съм оставила необърнат, харесваше си ми и никога не съм страдала от дрисъци и писъци, освен мимолетно от едни миди във Варненско преди трийсетина години Simple Smile
Но нещата взеха да зазляват лека-полека, замърсяване, презастрояване, а и аз одъртях, по-малко започнах да се вълнувам от големите весели компании, с които си прекарвам ваканцията, и повече от храната, спокойствието и тишината. И така вече 15 години съм по Гръцко. Страхотни открития и преживявания имам в тази страна, и гаджелъка с мъжа ми подхванахме на Санторини.

Не е да не ходя и на нашето чат-пат - Бургас е много приятен град, приятели, вили, на сватба в Черноморец, на погребение в Иракли... Но тези са за по ден-два-три, не мога да си представя почивката си там отдавна вече. Друго искам от нея. А и съм островен маниак. На българското море не съм пропуснала о-в Болшевик, ама няма много избор там Stuck Out Tongue

Syros,
е, Анафи е жестоко! Отдавна мечтая за там, спират ме две неща - дъщеря ми, която е пубер, категорично не иска подобни затънтени и асоциални дестинации (ами ще я чакаме да излети от гнездото, и тогава) и Санторини не става изобщо за посещение през лятото, а за Анафи се подхожда оттам.
Такива места в Гърция са най-интересни за мен. Острови, за които никой не е чувал.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 22:10 от Параход

# 566
  • София
Ей ви един Солун от вчера Simple Smile

https://www.facebook.com/1693793717548818/videos/711675276240989/

# 567
  • София
Еее, не е Болшевик, а св. Анастасия.
Аз се омъжих там.

# 568
И нещо вкусно в Макриотика. Собственикът на кръчмата осигури занимания за детето, че ни е да хапнем спокойно. За десерт това. ЕХ!

# 569
Еее, не е Болшевик, а св. Анастасия.
Аз се омъжих там.

Света Анастасия е сега, преди си беше Болшевик Simple Smile
Много яко, че си се омъжила там! Но такива възможности има отскоро, откак Димитър Николов е кмет и го пооправи.

И дайте още снимки на манджа Simple Smile
От зор за пейзажи и духовна храна, почти нямам такива. А то си е отделен дял в гръкознанието. Пък и не върви да се разщракам на масата с големия фотоапарат (смартфон не притежавам щото).

Общи условия

Активация на акаунт