На море в Гърция 2020 - I

• 58 021
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Привет! Отдавна не съм се вясвала /Параход, длъжница съм/, ама работа, после ковид, после яд, че ще гледам Гърция през крив макарон това лято. Беше ми криво и даже не ми се четеше за Гърция. Докато вчера една дама от Наксос, направи включване на живо, после снимка от остров Анафи и се предадох.
Аз никак не съм оптимист, но пък вашия оптимизъм ме радва.
Относно въпроса по - назад, накъде ще тръгнем, ако може веднага - мина ми през главата Нафпактос. Защо? Не знам, не съм ходила.
Ако не може гръцко море, със сигурност ще пропуснем и нашето. По - скоро спа или в Родопите. Не ни е опция хич.

# 541
  • София
Достатъчно сме се пробвали да подкрепяме БГ морето, по е моето семейство. Благодаря съм вече, по-скоро няма да отида никъде, вече писах.
Последно 2018та, малък семеен хотел на Златните. Излезе ни по-скъпо от Гърция (храна и нощувка), това изцяло в хотела, но изобщо не им беше неудобно да ни искат по ТРИ лева за чаша прясно мляко, нито затоплено нито нищо. Собственикът само се караше на децата да не пипат това и онова че е счупено (но без да го поправя), за плажа и обстановката не ми се говори. Ми много поздрави на Ангелова и нейните подопечни бизнесмени, след 10 години може и да опитаме.

# 542
ММ е от Варна, ходим там за по 10-тина дни да видим роднини и приятели. Ходенето на плаж там е цяло мъчение - да намерим място за колата, гъчканица на плажа. Отврат. Всяка година ходим за седмица в Гърция, засега само на Халкидики, че е малко времето. На спокойно място, плаж пред къщата. Та и ние, ако не можем да отидем в Гърция, ще бъдем във Варна, като морето не е целта. И една селска къща някъде в дивото.

# 543
  • София
Звънче,все  едно аз съм писала поста ти.... Simple Smile И аз започвам да се настройвам на Родопска вълна.Може да отскочим и на гости на сестра ми в провинцията - имат разкошна къща с  басейн.... Все  още не съм писала на студиото, в което резервирах за края на м. май.Май е крайно време да направя тази крачка, че всеки ден ми отброява оставащите дни  до тогава...( 24,23,22....) Реве ми се.Юли си го пазя все още  и тая надежда.Дано и  матурите на седмокласниците  минат дотогава

# 544
  • Sofia
ММ е от Варна, ходим там за по 10-тина дни да видим роднини и приятели. Ходенето на плаж там е цяло мъчение - да намерим място за колата, гъчканица на плажа. Отврат. Всяка година ходим за седмица в Гърция, засега само на Халкидики, че е малко времето. На спокойно място, плаж пред къщата. Та и ние, ако не можем да отидем в Гърция, ще бъдем във Варна, като морето не е целта. И една селска къща някъде в дивото.

Моя мъж също е от Варна, но след първото ходене на гръцкото море не иска и да чуе за кочината в БГ. Подкрепяли сме (опитахме) българския бизнес по южното черноморие преди години и изживяхме някакав кошмар. По-добре никъде да не ходя - не ме разбирайте погрешно, аз много искам всички хора да си имат работа и да си гледат семействата без притеснение, но някак не повярвах на българските собственици на бизнеси, че ме искат за клиент.

# 545
  • София
Аз опитах бг море за 5 дни през 2018. Голяма грешка!

# 546
На нашето море кракът ми няма да стъпи. Достатъчно се постараха, за да ни прогонят от там с всичките му строежи, мръсотия и отвратително обслужване. Сега призиви "върнете се". Ами няма как да стане.

# 547
  • Там където
Simple Smile Миналата година едно 5-6 годишно детенце ревеше с пълно гърло на плажа на Градина, че това море е гадно, мръсно, страшно и няма да влиза и си иска Гръцкото море. Та понеже ММ ме завлече там през август (заради едни процедури на Поморие, по медицински причини) и ме упрекваше, че само мрънкам и той се развесели като чу детенцето....
Тази година аз ще съм това дете Simple Smile

# 548
  • София
И ние отидохме в Поморие за процедури уж. Достъпът до балнеолечение се оказа невъзможен. Отидохме на езерото, взехме си кал. Обаче никъде няма душ! Отиваме на плажа - няма плаж! Шезлонги, шезлонги открай докрай. Мани, мани - не ми се говори.
Само Аква парка беше хубав.

# 549
  • София
А моят съпруг е именно от Поморие и преди доста години се запознахме там. Само че тогава Поморие беше едно прекрасно малко черноморско градче с дух, което пред очите ми се превърна в грозна сбирщина от разностилни блокове, между които дори няма достатъчно въздух за дишане. От многото нови "жители" плажовете се препълниха и стана невъзможно да си намериш празно място дори на най-крайните. Освен това простотията и селянията превзеха градчето посредством по-ниския клас туристи. Заведенията са посредствени и обслужването е лошо. Да не говорим за мръсотията по улиците и плажовете, а има и проблеми с канализацията, когато вали. Още повече се отвратих от българския морски туризъм след първото ни отиване в Гърция – във Вурвуру - през 2013г. и направихме сравнението. Въпреки това все още ходим през лятото в Поморие да се видим с приятели и защото на децата им се ходи, но това време не го броя за истинска морска почивка. Вероятно след някоя и друга година може и да спрем да ходим изобщо. За съжаление там вече не остана почти нищо, което да ме привлича.
В Гърция обаче е обратно. Ходи ми се на толкова много места... и ми е супер криво, че няма да можем да отидем на  Патмос това лято. А имах прекрасен план. Ако нещата се подобрят мисля да отскочим края на август с колата до Пелион или Луца-Врахос или поне до Халкидики. Вече ще се радвам на кое да е гръцко местенце (без Паралия Катерини, де Grinning)

# 550
  • София
Извадки от тук - https://athenshow.com/?p=1445 - Mitsotaki’s speech: The steps of the security bridge towards the new everyday life 28.04.2020

mid- June June 15
Hotels that are usually open all year, seasonal tourist accommodation.
Opening of organized beaches
Restoration of sea traffic to the islands
Group sports
Hotel units on islands and areas where there is insufficient health infrastructure, are expected to open in late June and early July and once the issue of air transport has been resolved.

End June
Restoration of international flights
Restart of Super League

Beginning of July
Opening of seasonal tourist accommodation facilities

# 551
Извадки от тук - https://athenshow.com/?p=1445 - Mitsotaki’s speech: The steps of the security bridge towards the new everyday life 28.04.2020

mid- June June 15
Hotels that are usually open all year, seasonal tourist accommodation.
Opening of organized beaches
Restoration of sea traffic to the islands
Group sports
Hotel units on islands and areas where there is insufficient health infrastructure, are expected to open in late June and early July and once the issue of air transport has been resolved.

End June
Restoration of international flights
Restart of Super League

Beginning of July
Opening of seasonal tourist accommodation facilities
За мен това е някакъв жесток оптимизъм....а дано.

# 552
И аз го намирам за прекален оптимизъм, ама карай - надеждата, казват, умирала последна. Ето и няколко снимки да се надяваме по-силно, че всичко ще е наред! Дано не опираме до Черноморието, и на мен много не ми се ходи там Simple Smile

Афитос

Аморгос

Кефалония

Eлафонисос

Паксос

Сирос

Итака

Ираклия

Вурвуру

Иос

Милос

Закинтос

Парга

Крит

Солун

Китира

Избирайте! Grinning
Моето око е лакомо и навсякъде иска Grinning

# 553
И моето!
Само скромно ще допълня:

# 554
...снимки, снимки...бол...ма не вида ли снимка на Аспросфалта, или поне Ираклицъ, се едно ништо не съм видел.

Общи условия

Активация на акаунт