На море в Гърция 2020 - I

• 58 022
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Да, знам, но първо още не е официално, второ Voyage Prive ще ми дадат само ваучър, няма да ми върнат парите. Ако не фалират... Както и да е, не е съвсем по темата това ми колебание.

# 526
  • София
Имахме резервация от 27/06 за остров Евия, района на Елиника. Отменихме я, но с възможност за по-късна дата през август или септември. Надявам се, че ще имаме възможност да реализираме пътуването и да се насладим отново на прекрасна гръцка почивка. Simple Smile

# 527
министъра на туризма на Италия е обявил за пълна забрана за влизане в Италия до края на 2020г. , не знам кой какво къде чете .
Публикувано е 10 поста по-нагоре, поне темата четете Simple Smile

# 528
Кефалония беше твърдият план преди короноситуацията, края на юни - началото на юли. Имам резервации от миналата година. Ще ги стискам, докато мога да канселирам безплатно.
Ако ни пуснат да пътуваме по-късно, предполагам че пак натам ще тръгнем, просто местата за настаняване ще са други.
Септемврийската дестинация и без Короната е оставена за умуване в последния момент, поради ред работни и прозаични причини, иначе Крит е титуляр в листа с желания.
Имах намерение и за по-кратки и близки прибежки през април-май, но нейсе.

# 529
  • София
Нямаме резервация , така се стекоха нещата , че отпуската тази година  не  можеше да бъде с конкретни  дати. Преди короната  планувах Сивота- Парга - Лоутса - Лефкада  за около 10-12 дни с  преспиване по 2-3 дни на различни места.  Надявам се  да имаме възможност да отидем до Гърция поне за няколко дни тази година . Дано!

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 13:51 от nellyli

# 530
  • ВАРНА
Ще може да се ходи до Гърция за българи  след 30 юни...това е единственото ясно.
 - въпросът е къде - кога - какви пари ще струва -   ще се прави здравната карта която ще искат за всеки нощуващ чужденец в Гърция до края на 2020-та?
и вторият въпрос -  винаги ли при влизане в България  ще се поставя под 14 дневна карантина?

# 531
  • София
Всяка заповед е предпоследна. Както може изведнъж след юни Гърция да каже, че има пик и спира туризма, така и друга държава да каже отваряме границите.
Постоянно министрите си променят изявленията и заповедите, които ще издават.
Само преди седмица- две се твърдеше, че няма да има гръцко море, нямало да отворят за чужденци, сега се заговори от юли ще има.
Още поне месец- два ще има тука има, тука няма.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 14:46 от trikitil

# 532
Още поне месец- два ще има тука има, тука няма.
Поне още година-две май е по-точното, уви.

След разговорите тук мислих какво искам да направя, ако/когато отворят границите. Съвсем няма да е отида на някое зрелищно и красиво място, за което мечтая. Ще отида в таверната Tsogkas в Ахилио, малко селце близо до Глифа (пристанището за Северна Евия, много тук го знаят). Там на яхтения кей да ми сервират най-вкусните домашни маслини - огромна порция за 1 евро, гръцка салата, фета псити и бризола, гарнирани с бриз. Въпреки че плажчето там е ню-ню (то плаж е силно казано) и морето в дълбокия залив е малко като блато, вятър винаги има, не знам защо.
Не знам и по каква неизяснена причина обожавам това място, често спираме там на път към Пирея или други по-южни части на Гърция и именно от него започва усещането ми за море и свобода.

# 533
Все го пропускаме Цокас в Ахилио, щото нали,  важно е последното фери в 4 да хванем за острова. Там пък като слезем на Агиокампос, хвърляме дрехите и бууум във водата, тъкмо на късно следобедно слънце, гърците (единствени на плажчето на пристана) току що са дошли и те след сиеста и говорят ли говорят, децата скачат от кея и ловят заргани. Към 7 по хавлии сядаме на таверната и след узо или две и като почне да се скрива слънцето се сещаме да облечем ...И така ни започва винаги досега почивката на Евия. Simple Smile

# 534
Цонгас Simple Smile Ние не сме към Евия и затова ни е широко около врата. Иначе кръчмата работи целогодишно и във време, когато не става за плуване, но... греда!

# 535
  • София
Може ли линк от мапса къде точно е това заведение, за което говорите.

# 536
Заповядай - https://goo.gl/maps/5GgomLp3h4rgzFsf9
Има и много по-гурме кръчми в Гърция, но тази ми е сантимент.

# 537
  • Sofia
Прави ми впечатление колко е позитивна гръцката тема, как си споделяме любими места за хапване и настаняване и какъв апокалипсис се вихри в темата за българското море и какви драми вървят с ол инклузива. Ами ние почти винаги си почиваме социално дистанцирано и стига да отворят границата си да имаме възможност, не виждам кой знае каква разлика. Май пак ще заложим на Гърция.

# 538
  • софия
В момента Ангелкова промива мозъци как трябвало да подпомогнем българския туризъм и да сме изберели българското черноморие. Ами, мерси съм. При избор бг море и без, избирам Родопите.
Когото трябва българите, занимаващи се с туризъм, да прояват отношение да предоставят добро обслужване, получаваме поведение все едно ни правят услуга и отвратително компромисна услуга, а сега ние да сме ходели да ги подпомагаме. Айде де!
Тази година, за първи път от не помня кога, нямахме никакъв план за лятото, защото имам седмокласник. Дори и без ИП вероятно все още нямаше да имам ясна идея на къде ще потеглим. Все още се надявам като започне нормализиране на живота нещо да ми проговори на къде да поемем, но категорично ще бъде или Гърция, или Родопите, не бг черноморие.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 09:20 от zvаnchе

# 539
Точно речта на Ангелкова ме провокира да вляза в букинга и да резервирам 7 нощувки в Гърция за септември. Признавам, не съм чела настоящата тема, но следя ситуацията и ще я следя още повече. Резервирах близо до Нафплио за средата на септември. Мечтаех за Египет тази година, но самолет, групи, шведски маси, организирани плажове... по-сигурно ще е в Гърция. Цените в този район за септември ми се видяха ниски. Или съм свикнала на други цени основно от Северна Гърция, или короната си е казала думата. Дано успеем да реализираме плановете си.

Общи условия

Активация на акаунт