На море в Гърция 2020 - I

• 58 027
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
В първата възможна минута тръггвам за Каламици. А през септември, имаме идея за Парос-Антипарос.

# 511
Браво, браво, хубава дискусия се получава до момента. Това е идеята, да споделим къде на прима виста тръгваме, щом става дума за Гърция и страдаме от "гръцка абстиненция". Аспровалта, Халкидики, Пелион, че и по-далеч, важното е да вкусим и усетим полъха отново на онова, синьото и свободното.
Параход, няма да тръгвам с големи очаквания за Ю. Евия, то е ясно че Цикладите са малко по-на изток и малко по-..... Цикладски Simple Smile Здраве да е, диви плажове, синьо в излишък, дивотия, добра кухня и всичко останало ще е наред. И да ни пуснат да влезем също.

# 512
  • София
Голямата почивка е чак септември и силно се надявам, че ще се осъществи.
Но, ако ни пуснат сега, ще се метнем веднагически за три-четири дни на любимия къмпинг в Неа Карвали. Колкото да погледам и послушам морето. И да ям сладки с бадеми. 😁

# 513
  • София
Ей тук си представям първото събуждане след като всичко отмине. Мисля че ще поостана поне десетина дни там. Мястото е Илия, остров Евия.

# 514
  • София
Тъй като имам абитуриент и за тях не се знае нищо още, ще отговоря малко условно.
Ако мога да забегна за уикенд само, ще е някъде в Северна Гърция. Последно ходихме в района на Трипити, там има достатъчно диви плажове, където да се усамотим. Може и в частта между Атон и Ситония.

Ако можем да се махнем за повече време - ще е някой остров. Бяхме планирали Кефалоня за края на юни. Може и натам да се насочим.

Ако нещата се проточат до есента - тръгваме към Крит.

# 515
Миналата година с ММ успяхме да пообиколим Йонийско море от Сивота до Превеза (през Парга,Амудя,Врахос).Тази година ми се иска пак  там да отидем, защото  определено има места с по-малко туристи от Северна Гърция.Парга е красива,но твърде пренаселена.За разходки е чудесна.Не бих отишла тази година там.Иска ми се да избегнем голямото струпване на хора.По-скоро се насочваме по на юг ,към Превеза и района(за да посетим и Левкада). Направи ми впечатление,че в разгара на сезона плажът на Луца-Врахос беше празен. Много ми се иска на някое островче да отидем,но ММ е против ,тази година. Обмисляме варианта и за по близка дестинация като Касандра.И там се намират местенца ,където човек може да се усамоти на плажа.
Ето снимки от плажа Луца-Врахос

А това е уличка със заведения в Превеза

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:58 от vale3000

# 516
  • София/Дружба
Това получих преди малко от студиото, в което ходим. Имахме резервация за средата на юни в Неа Ираклиа

Hello again,

We hope you are well.

Following the recent announcements of the Greek Ministry of Tourism, we would like to inform you that all small accommodations (included ours) and hotels in Greece which are certified by the National Tourism Organization will be closed, for safety reasons, till 30/6. This is latest instruction we have received so far.

However, we will be finally open from 1/7 and after this date, in case you are still interested to visit us.

# 517
Ситония...... Атон отсреща..... любимите плажове...... "нашата" таверна....... тази година ще ги гледам само през уеб камерите.

# 518
  • София
Значи наистина ще можем да ходим в Гърция от юли. Страхотно! Simple Smile

# 519
Значи наистина ще можем да ходим в Гърция от юли. Страхотно! Simple Smile
И аз на това се надявам. Smile
Даже няколко пъти прези юли, още толкова през август и да финишираме през септември.

# 520
Преди малко писа във фейса и познат от Сифнос (той има две къщи за гости), че островите, които нямат болници, ще се отворят за организирано настаняване след 15/7.

# 521
  • София
Евияна там ми се ходи. Имаме резервация в края на август.

Според мен Италия ще си отвори външния туризъм още тази година, но предполагам най-късно от всички. Сигурно август-септември.

# 522
Аз имам буукната Сицилия през септември и се чудя да канселирам ли (ще изгорят 200 евро), защото като никога съм буукнала през ТА - Voyage Prive - и се опасявам да не фалират междувременно.

Отворят ли границите, отиваме към Гърция, имаме отпуска за ползване. Ще се придържам към близките места в Северна Гърция - Пелион, Порто Куфо, Северна Евия. За острови ще се въздържа, ще гледам да има болница наблизо.

Тревожи ме, че в момента няма туристическа здравна застраховка, покриваща риск разболяване с корона вирус. Ако имаш нужда от лечение, плащаш си като поп. Та с оглед на това, ще гледаме да сме по-близичко. Важното е да видим морето, ние сме от стриктно спазващите мерките, но усещам, че ми се отразява неизлизането и физически, и психически.

# 523
  • Варна
 министъра на туризма на Италия е обявил за пълна забрана за влизане в Италия до края на 2020г. , не знам кой какво къде чете . Още няколко държави въвеждат 100 вида забрани , отсега отмениха Октоберфест , докъде ще я докарат гърците и какво в крайна сметка ще каже кръчмаря , т.е. вируса  , дано доживеем та да видим ! Simple Smile

# 524
  • София
Ние имаме резервация, че и 100 евро капаро изпратихме Simple Smile на едно хотелче в Луца Врахос от 17.07...да видим. Ще в второ ходене в региона, така че, ако се случи, сме планирали да отдадем повече внимание на Лефкада, региона на Превеза, Сивота (Бела врака).
Края на август - Неа Врасна. М.г. ходихме за първи път толкива близо до България и сме приятно изненадани. Да видим какво ше се случи и със здравните паспорти, които се спрягат в публичното продтранство, защото към момента е мъгляво.

Общи условия

Активация на акаунт