На море в Гърция 2020 - I

• 58 035
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Понеже ми омръзна да чета глупости, а пък феновете на Пелион в темата са доста, оставям малко практическа информация със снимки. Все някой ден ще послужи.

цък

# 496
Тъй като доста потребител(к)и тук споделят как тръгват за Гърция на секундата, след като се отвори възможност, а и за да избягаме от твърде досадните писаници напоследък относно вируса и други простотии, предлагам на тези , които желаят , да споделят накратко къде биха тръгнали на секундата след вдигане на забраната. Не е нужно това даже да е най - лаченото или най - мечтаното място, а просто така, махваме с ръка, палим мпс-то (забележка, полетите все още са забранени, а и билети рядко се купуват на секундата) и тръгваме.
Аз мисля да се запозная най - накрая лично с Южна Евия, чувам, че плажовете са фанстатични, има интересен микс на цикладска атмосфера, диви плажове и не на последно място не е твърде туристик и донякъде все още автентично гръцко.
Вие сте на ход. И въобще предлагам да спрем да говорим тук за ваксини, ол инклузиви и прочие простотии, има достатъчно други места из форума за душевно обременените му потребители.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 16:16 от Pirin1

# 497
Паля директно към Янина, където живее сестра ми. И двете очакваме бебета през май, а последно сме се виждали септември.
Морето още го обмислям, макар че много ми се иска.

# 498
  • София
Имаме резервация за Сев. Гърция, която по принцип беше за юни, но жената е потвърдила, че може да ни премести за юли. Освен това Парга ми се въртеше в главата.

# 499
Супер ще е Янина през май, бил съм за кратко, но толкова млади хора (заради университета там) и съответно супер атмосфера, запомнящо е. А и езерото е прекрасно, Мецово, Загори, каньона Викос са на час, два, път от там. Дано да се случи, скоро!

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 16:11 от Pirin1

# 500
Ако няма забрани от 06 юли сме в едно любимо изолирано хотелче на плажа Потамос, който е малко след Солун. Ако не  бяхме с младеж на 2 г., сигурно щеше да е Пелион, Лимнос или нещо от сорта.

# 501
  • Sofia
Директно към Милина на Пелион. За там ни бяха плановете тази година. Дано имаме шанс до Септември.

# 502
  • София
Ние имаме резервация за Нея Потидеа в края на юни. Със сигурност не е нищо особено на фона на по-далечните красоти, но много ни хареса селцето - спокойно е, тип семеен курорт за семейства с деца. Плажът има малко камъчета, но е хубав и плитък като цяло. За трети път ще ходим в същата къща/хотелче, днес детето ме пита може ли утре да отидем при чичо Акис.
Първия път отидохме най-вече защото Къщата е буквално до плажа и не се пресича улица с автомобили (моят критерий), ММ пък бленува за едни определени кюфтенца, така че всеки си е намерил своето 😄

# 503
  • София
Аз си отивам вкъщи. Но и да нямам къща, имам приятели там, които винаги могат да ми намерят място за настаняване. За Аспровалта и района говоря.

# 504
Pirin1, недей с голямата кошница за Южна Евия. Далечко е от Циклади Simple Smile Но за диво - ако избягваш основните селища по вътрешния бряг, диво е.

Аз... не знам накъде. Планът за юни беше Сирос, където щерката е ходила преди -найсет години вътре в корема Simple Smile и иска да го види най-сетне.
Ние винаги пътуваме до Гърция през април-май, често (но не винаги) на по-близки дестинации, които не харесвам за лятна почивка, откак добиха масова популярност. Много е красиво тогава, зелено, цветя, спокойствие, през май абсолютно всичко без бийч баровете работи. Април пък си само с местните. Тази година по разбираеми причини този период пропадна изцяло, догодина живот и здраве Simple Smile. Толкова бързо и драматично се завъртяха събитията, че дори не си спомням какво бях умувала и планирала за априлската ваканция.

От по-далечните дестинации, гледам към Липси, Арки и Агатониси. Но при тези обстоятелства нямам кой знае какви претенции - ще се радвам, ако успея и до Афитос да го добутам Simple Smile

# 505
  • София
Евия, Пелион или Лимнос. Няма да се мръщя и на Афитос, Неа Рода или Пиргадикя.

# 506
Аз юнското море на Касандра го преместих за края на август, че бях резервирала през airbnb. За август бях запазила в Микро, Пелион и трябва да го откажа. Не знам дали не бъркам, но решихме да заложим на по-краткия път, че сме с две малки деца, нищо, че Пелион идва по-евтино.

# 507
Зависи каква почивка се търси. На Микро няма нищо друго освен разкошен плаж, там е за отшелници. Касандра, поне в нормална година, е другата крайност.

# 508
  • Там където
Аз имах резервация  от 19 юни за Фанари, още се ослушвам и дано да стане поне през юли/август. Макар и близо до БГ и редовна съботно-неделна дестинация за българите от района Смолян-Кърджали, не сме били там и смятам да обиколим район Родопи, не само Фанари.  Имам една септемврийска дестинация за Кефалония- трябва да отидем и да затворим главата Йонийски острови- само на него не сме били. Комбинирала съм го с нощувки в Мецово и Янина на отиване и връщане, по една нощувка , ей така да ги видим Simple Smile Следващата година, живи и здрави ми се ще една Парга-Превеза и региона да видим. Другото море през 2021 ще е Пелион може би (или пък Евия, знам ли). Едно море ми е меалко на мен, винаги си правя по две последните 10 години, ама да видим...

# 509
Италия обяви, че няма да приема международни туристи до края на 2020 г. Но вътрешният туризъм ще се поощрява и музеите започват да отварят още през май. Сега, знаем, че там ситуацията е много по-тежка и в Гърция нещата стоят различно, но го оставям като ориентир - най-вече за факта, че всяка страна ще реши отделно за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт