На море в Гърция 2020 - I

• 58 039
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Тръгвам в деня, когато позволят.

+1
От сега съм предупредила шефа, че в денят, в който може да се пътува към Гърция, да не ме чака да се явя в офиса, и поне седмица-десет дни да не ме чака. Simple Smile Еххх, мечтиии.

# 481
  • Sofia
Меркел и друугите управници в Европа казват на хората, че летни ваканции няма да има и да не се готвят вие пак пътувания сънувате - няма да има такива тази година ибезццелно т.е с цел туризъм няма да се пътува скоро.

# 482
  • София
От Меркел съм си свалила доверието още преди няколко години. Да плещи каквото си иска. В Германия нямам намерение да ходя. Гърция е друго нещо. Simple Smile
Сега се разхождам по картата да си набележа възможни места за настаняване.

# 483
  • София
Меркел може да говори за Германия. Темата, обаче, е за Гърция. Ето какво казва гръцкият министър на туризма (материалът е от вчера) – https://greece.greekreporter.com/2020/04/24/greece-eyes-opening- … ountries-in-july/
Накратко – обмислят варианти как и при какви условия да отворят Гърция за туристи през юли.

# 484
  • Варна
Хихиххи - да темата е за Гърция, но нещата са свързани. Интересното е , ще разчитат ли на нас (българските туристи) - северната част на Гърция ,че да се спасят. Ще бъде голям майтап - толкова години недоволстват от нас, а на края ще опрат ние да ги спасим ; )))))
Аз си има мечта от ученическите години за едни Обединени Балкани : )))) , да видим кога ще стане.

# 485
Ще бъде голям майтап - толкова години недоволстват от нас, а на края ще опрат ние да ги спасим ; )))))
От какво недоволстват? Напротив - точно в Северна Гърция всички знаят, че балканските туристи им вадят хляба, и така е от много години (потокът от западни туристи, предимно германци, секва рязко по време на юговойните през 90-те години, тъй като са пътували основно по земя през бивша Югославия).
В началото на 2000-те на Тасос още бяха масово табелите на немски език, ама немци вече нямаше.

Като вземете ей тъй наизуст да пишете...

# 486
  • Варна

Като вземете ей тъй наизуст да пишете...

Hands Minus1

Благодаря ти!

Параход, твоя коментар също е наизуст спрямо мен. Ти знаеш ли какво знам аз?
Това ,че съм решила да не го напиша с подробности, не значи , че не знам неща и съм писала ей така!
Вие пък не се научихте да уважавате другите пишещи.

# 487
BVAR , всяко стадо си има мършата . Хубаво е да не обобщаваш за един цял народ. И на теб няма да ти е гот да те сложат в общ кюп с едни наши сънародници. Laughing
Много ще ми докривее , ако се провалят плановете за лятото,ееех Thinking

# 488
Ти знаеш ли какво знам аз?
Това ,че съм решила да не го напиша с подробности, не значи , че не знам неща и съм писала ей така!
"Ти знаеш ли кой съм аз" Stuck Out Tongue

Ами напиши ги нещата, които знаеш, всяка информация е добре дошла - особено в тия несигурни времена, когато всичко е предпоследно. Но не помня да съм те виждала да споделяш знания и впечатления за/от Гърция преди. Разбирам желанието на някои хора да се упражняват върху горещата тема във всяка тема на форума, ама... нали Simple Smile

# 489
  • София
Ето по-оптимистични мнения от гръцки туроператори - вътрешен туризъм от 1 юни, външни туристи 1 или 15 юли. Дай Боже 🏖
https://bgtourism.bg/24042020-greece-coronavirus/?fbclid=IwAR34_ … Pcj-6aVxpzNdUbmTw

# 490
Какви цени очаквате това лято в Гърция? След като пуснат туристите?
Все ми е тая. Smile Важното е да ни пуснат!

# 491
Всякакви пътувания дори вътре в държавите са силно съмнителни преди откриване и прилагане на  ефективно лекарство и ваксина. Все пак точно ваксините са спасили света от десетки болести! Само преди 100тина години средната продължителност на живота е била 33 г.
Нямаш и най-малка представа колко години след откриването на ваксини и лекарства, същите се прилагат регулярно на хора, нали? Къде през 20-ти век средната продължителност на живота е била 33 г.? Изобщо целият ти пост е неадекватен.

# 492
Според мен сезон ще има,макар и по-кратък.Първо ще пуснат гърците .Със сигурност Гърция ще отвори границите си за българите(и не само за тях).Няма как да остане затворена,иначе наистина хората ще излязат по улиците да стачкуват.Разбира се , ограничения ще има-за спазване на дистанция на плажа,в заведенията и т.н.Относно страха,мисля ,че хората вече масово са го преодолели. Гърците се справят добре с коронавируса(там мерките са по-строги от тук).Ако имаме късмет с горещо и сухо лято,вероятността от зараза многократно  ще се намали. Никъде не съм попадала на информация за това -дали и колко може да живее вируса в солена вода?Ако някой е прочел нещо,нека сподели.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 16:45 от vale3000

# 493
  • София
Аз гледах един филм, че много живеели в солена вода. Обаче слънцето ги трепе.
Бях си изгубила снимките от миналото лято, но си ги намерих.

# 494
  • Варна
Нямаш и най-малка представа колко години след откриването на ваксини и лекарства, същите се прилагат регулярно на хора, нали? Къде през 20-ти век средната продължителност на живота е 33? Изобщо целият ти пост е неадекватен.

Никой даже и не си мисли , че ще е бързо . ОИ и круизите където физическото дистанциране е невъзможно преди откриване на ваксина едва ли ще се възстановят.Въпроса с въздушния транспорт е също неясен и изобщо никой не може да нарисува бъдещия свят отсега.
Отношението на гърците към нас е както нашето към тях - шарено Simple Smile
А средната продължителност на живота е 33 г. в началото на 20 в.Дядо са били 11 деца , а до зряла възраст достигат 6.Дядо е загинал на 29 при трудова злополука . Sad  Пак тогава при пандемията от испански грип загива 1/3 от населението на Европа. Същото е и с чумната пандемия през 14 в. , и тогава  загива 1/3 от населението на Европа. Не случайно турците достигат до Виена - просто континента е обезлюден Sad

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 07:46 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт