На море в Гърция 2020 - I

• 58 042
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Да се извиня - в моя пост писах Меркел, че е го е казала, а то било външният им министър на Германия - това ,че няма да има море и почивки. Но има и друго странно - сутринта в статията пишеше 31 август - това съм 120% сигурна, а после като питахте и проверих пак, вече нямаше Rolling Eyes Open Mouth в статията дата.

Те Гърците си пишат, за да оправдаят това ,че не канселират и по ред други причини, но не мисля, че ще се случи да има сезон.  Има и игри с това да букнеш, после да канселираш. Особено ако има капаро, после ще го върнат, но така се въртят едни пари.  Има врътки в тия неща.

Преди документите се пуска нелегално информация да посвикнат хората и да могат по-лесно да го преглътнат. Уж случайно интервю. И като казват дати, поне за мен е колкото да отбият номера и хората да имат и надежда, но и подготовка. Докато има нарастване на броя заболели никъде няма да отпуснат положението.

# 466
Думите на Хайко Маас са

Maas sagte am Dienstag nach einer Videokonferenz mit seinen Kollegen aus Österreich, der Schweiz, Luxemburg und Liechtenstein: "Eine normale Urlaubssaison mit vollen Strandbars und vollen Berghütten wird es diesen Sommer nicht geben können. Das wäre nicht zu verantworten". Der SPD-Politiker schloss dabei aber nicht aus, dass die Grenzen für Touristen vor dem Sommer wieder geöffnet werden und Urlaubsreisen mit gewissen Einschränkungen möglich werden.
или...
Маас каза във вторник след видеоконференция с колегите си от Австрия, Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн: "Нормален ваканционен сезон със пълни плажни барове и пълни планински хижи няма да е възможен това лято. Това не би било отговорно". Политикът от СПД не изключи границите да бъдат отворени отново за туристите преди лятото и че ваканционни пътувания ще бъдат възможни с определени ограничения.
От тук-  
https://www.tagesschau.de/inland/tourismus-urlaub-maas-101.html

Тук намерих плановете на различните страни за момента . Нищо не е сигурно, разбира се
Ползвайте преводача,статията е на немски  
https://www.focus.de/reisen/reisen-in-zeiten-von-corona-wo-somme … _id_11911066.html

# 467
  • София
Той има ли пълномощия да се изказва отн. Гърция?

# 468
Не говори конкретно за Гърция, а за сезона въобще. Нека да мине време и ще се изясни,какво ще стане
Превеждат думите на Маас , все едно е казал ,че 100 процента никаква ваканция,никой и никъде.Не е баш така

# 469
  • София
Е, за Гърция е важно.

# 470
  • Варна
Всякакви пътувания дори вътре в държавите са силно съмнителни преди откриване и прилагане на  ефективно лекарство и ваксина. Все пак точно ваксините са спасили света от десетки болести! Само преди 100тина години средната продължителност на живота е била 33 г.

# 471
Така : това подчертавам са моите си мисли...Може би в началото (около края на Май-Юни) ще бъде нещо такова, здравни паспорти/шенген или друга подобна щуротия.

Като островите и Северна Гърция зациклят месец + на празен ход , поради невъзможността заради новите правила да се посещават от туристи.  Всички гърци ще писнат / стачка знаем , колко   са  организирани , когато им се разваля статуквото Wink и бързо ще преосмислят влизането и забраната му . Все пак сърби/румънци и ние, сме основния доход на цял един регион благодарение на нас вече 13 год. се разцъфтя и просперира северна Гърция.
Островите са достъпни за западна Европа (англичани предимно) със чартъри....като се пуснат с хиляди усложнения, колко от тях ще тръгнат... почти ни колко.

Та прогнозирам, че към средата на Юли ще си преосмислят мерките за влизане към  Балканите.

# 472
  • Варна
То добре , те ще пускат , но остава другия въпрос - кой ще се осмели и ще иска да ходи? А и ще възникнат много въпроси със застраховките , какво става ако турист се зарази в хотел , вече почнаха да се съдят заболели по круизи , ски курорти  .........  Толкова много въпроси има пред летния морски туризъм , че все си мисля я за Фичоза , я за коритото на балкона  Sad

# 473
  • София
Много хора ще се осмелим и ще искаме да ходим.

# 474
  • Варна
Така е , но реално за да решим какво да правим трябва да видим как ще се развият нещата следващите 1 - 2 - 3 месеца .

# 475
  • София
Тръгвам в деня, когато позволят.

# 476
  • София
Какви цени очаквате това лято в Гърция? След като пуснат туристите?
Ниски - за да привлекат повече хора, или зловещи - заради краткия сезон, който трябва да ги храни една година?
Вариантът "няма да има промяна" ми се струва нереалистичен.

# 477
  • София
Тръгвам в деня, когато позволят.
Да. Гледам единствено дали има официална забрана.

За цените и аз се чудех. Има доводи и за повишаване, но и за намаляване. Не знам.

# 478
  • Там където
Рано е за заключения, но със сигурност ще има многократна промяна на условията. Мен не ме е страх, аз също бих пътувала и не само в Гърция и то при първа възможност. Аз имам специалноо мнение относно тази ситуация с корона вируса, но не бих я споделила за да не спамя темата, а и едва ли има значение:)
П.С. Западните туристи и.е. Англичани, немци, французи дори, са доста по-смели от источноевропейците- имам ежедневни наблюдения от първа ръка Simple Smile и 100% ще си пътуват....

# 479
  • София
Ако ЕС не измисли как да има сезон в Гърция, пак ще се спасяват после. Не мисля че някой ще го допусне. Очаквам след 6 май да набият канчето и на нашия сър, и до средата на юни да се нормализират нещата с минаване на граници поне в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт