На море в Гърция 2020 - I

• 58 043
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Другата седмица ще има онлайн събиране на лидерите на Шенгенската зона и обсъждане  на  пълно заключване на Шенген до 1 август!     Само камиони ще минават шенгенските граници до 1 август - ако се приеме!

- Губи ми се Гърция вътре ли е?
Tърсих информация онлайн и не намерих нищо. Може ли линк?

# 451
  • Немция
Ново 20 от днес:
Заради коронавирус: Забравете за лятна почивка. Където и да било по света.

Да не си правим сметки без кръчмар.

Даже и даден регион да е безопасен, когато другите не са, не виждам как ще разрешат пътувания.
Това от известно време се обсъжда в Германия. И аз не мога да си представя в такава ситуация да грабна куфарите и да отида на почивка.

# 452
  • Варна
Кръчмаря е един - вируса Sad  
Единственото реално е , че света ще започне да се нормализира , вкл. туризма едва след откриване и прилагане на реално ефективно лекарство и ваксина. А за най - слабо засегнати са обявени Латвия и Словакия , ние сме трети Simple Smile

# 453
Кой е най-слабо засегнат обективно може да се каже едва когато изравним броя тествани. Колкото по-малко тествани, толкова по-малко заразени. Нас ни затвориха рано, защото знаят дереджето на здравната ни система. Ако бяха започнали активното тестване от групата на GP-тата, а не от Банско...сега изводите щяха да са други. Вижда се в Бърза помощ какво е.

А аз оставам оптимист въпреки всичко. И силно се надявам от юли нещата да започнат да се нормализират. Каквото и да си говорим, един дълъг локдаун(строг или по-лек) ще доведе до невиждана криза в световната икономика. Сега са около два месеца и дори гигантите се задъхват.

# 454
  • Варна
Вече казаха ,че до края на август море няма да има. Меркел е предупредила германците - море и плаж няма да има.
Ако придвижването е ограничено, даже и да имаш пари не могат да ти помогнат. Така ,че кризата в икономически аспект не е толкова страшна. Интересното е за кого ще останат затворени гриниците и до кога?

# 455
  • ВАРНА
Да - ясна е работа вече  - повечето бг. тур.агенции канселираха всички почивки и екскурзии за след 1 септември в Европа.

Гледам подготвиха се и за още едно удължаване на извънредното...чува се за този път 15 дни....до 28 май че ще се удължи извънредното.

Естествено на високо ниво мълчат...но мойте хора са подготвени вече за сезон след 15 юЛи най-ранен старт и без чужденци от шенген!  

След  Макрон  и говорител на Борис Джонсън и Меркел обяви че  не до 1 - а до 31 август да забравят  за почивки германците - британците и французите извън държавата си....
доста сериозен удар за гръцкият туризъм....
германски и британски туристи по гръцките острови само септември и октомври звучи плашещо.

Общо взето туристическо лято 2020 ще почне 1 септември ще свърши октомври....егати лятото.

# 456
Laughing Отивам да си купувам басейн, на нашето море не лев, ами и 50 ст.няма да дам!

# 457
Варненец, много си категоричен. От къде имаш тази информация? Предишният ми пост с молба за линк, видя ли го? Аз съм с перфектен гръцки и що-годе немски, давай ми да чета

# 458
  • ВАРНА
Английски трябва

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 15:34 от Варненец

# 459
  • София
Тази информация откъде е?

# 460
Варненец , тук не говорим ли за Гърция?
И  английски поназнайвам , нямаш проблем

# 461
  • София
Нищо няма решено на европейско ниво за границите и пътуванията, снощи имаше среща на евролидерите, а следващата е на 6 май. Как ги измисляте тези дати?

# 462
  • София
Ще си има сезон в Гърция, въпроса е от кога и при какви условия.

В края на май месец ще се пеят други песни в ЕС. Все още е песента - всичко трябва да е замразено.

# 463
  • София
Последно черно на бяло с документ  какви са ограниченията за Гърция? Срокове някакви?Аз съвсем се обърках...Ясно е че тепърва предстоят още срещи на всякакви нива и  ще се взимат предпоследни решения

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 20:25 от sssani

# 464
Последно са в локдаун до 4 май (така както ние сме до 13.05). Оттам нататък не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт