На море в Гърция 2020 - I

• 57 340
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Това е малко преди Каристос. И второ ли има?
https://goo.gl/maps/MyzhPcH1jCH2pbAq9

Има няколко къщи, ама дали имат разрешителни? Като знам как се е узаконявало в Гърция... Grinning

# 61
  • София

Има няколко къщи, ама дали имат разрешителни? Като знам как се е узаконявало в Гърция... Grinning

Да, аз редактирах коментара си без да видя, че сте писали след него. Точно на това място бяхме. А има още едно. Видяхме го на път към Потами.

Може би е ето това. И тук има. Laughing

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 02:13 от Тaня67

# 62
Мисля, че беше около 19ч
Но до 1 през нощта има катер който тръгва от Амулиани в 21,23,1часа, значи след 1/2,час от Трипити
, но е само за пътници, без коли
Благодаря! Значи не е много по-различно от зимното разписание.Много рано е последният ферибот...ако човек иска да си направи дневна разходка до Ситония,няма да има много време. А без кола няма как,тъй като сме на 2,5 км от ферито...не че е много,но през нощта пеша не ми се ще.Tired Face

# 63
Скрит текст:
Аз да попитам ,след като придобих някаква бегла представа за Пелопонес, сега малко инфо за части от южна Евия? Какво ви е мнението за селца в района Каристос( напр. Mpouros, Aetos)  или района на Мармари  ( селцата около него) или района на Panagia ( малко по-северно)?
Благодаря предварително.
Да допълня, че чак сега си припомних. От Каристос в посока Мармари има едно разграфено място с улици и електричество, точно като на Ситония. Явно някой е щял да прави курорт, направени са улиците и всичко е замряло. Не случайно е било избрано това място. Хареса ми. Водата не помръдваше. Имаше много заливчета и малки безлюдни плажчета. Само на едно място имаше бийч бар. Снимки:

Скрит текст:
Ето единственият живот:

А това е плажът отблизо:

Това е плажът на Каристос без вълни:

А това е "нашият" плитък и безветрен плаж, който беше с толкова ситен и фин пясък, че отдалече приличаше на кал. Отсреща на островчето има параклис.

[/quote]

Супер. Много благодаря за детайлните описания....Сега отново се върнах в чуденката Пелопонес или Евия ...Именно заради тези закътанки плажчета Stuck Out Tongue Winking Eye

# 64
  • София
Скрит текст:
Аз да попитам ,след като придобих някаква бегла представа за Пелопонес, сега малко инфо за части от южна Евия? Какво ви е мнението за селца в района Каристос( напр. Mpouros, Aetos)  или района на Мармари  ( селцата около него) или района на Panagia ( малко по-северно)?
Благодаря предварително.
Да допълня, че чак сега си припомних. От Каристос в посока Мармари има едно разграфено място с улици и електричество, точно като на Ситония. Явно някой е щял да прави курорт, направени са улиците и всичко е замряло. Не случайно е било избрано това място. Хареса ми. Водата не помръдваше. Имаше много заливчета и малки безлюдни плажчета. Само на едно място имаше бийч бар. Снимки:

Скрит текст:
Ето единственият живот:

А това е плажът отблизо:

А това е "нашият" плитък и безветрен плаж, който беше с толкова ситен и фин пясък, че отдалече приличаше на кал. Отсреща на островчето има параклис.

Супер. Много благодаря за детайлните описания....Сега отново се върнах в чуденката Пелопонес или Евия ...Именно заради тези закътанки плажчета Stuck Out Tongue Winking Eye
[/quote]

Както се казва: И двете, дядо попе, и двете Simple Smile

# 65
Скрит текст:
Аз да попитам ,след като придобих някаква бегла представа за Пелопонес, сега малко инфо за части от южна Евия? Какво ви е мнението за селца в района Каристос( напр. Mpouros, Aetos)  или района на Мармари  ( селцата около него) или района на Panagia ( малко по-северно)?
Благодаря предварително.

Скрит текст:
Ето единственият живот:

А това е плажът отблизо:

Както се казва: И двете, дядо попе, и двете Simple Smile
[/quote]

То че ще бъдат и двете ясно, но няма как да станат в един сезон, за съжаление. Добре, а от гледна точка на вятър и темп на водата за началото на Септември кой от двата района би бил по- гостоприемен?

# 66
За вятъра - гаранция-Франция, но като обща темп. и темп. на водата - Пелопонес без съмнение.

# 67
Момичета за храна и пазар къде е по удачно са се ходи до Врахос или до Лигия? И ако може да ми предложите някое заведение ще съм благодарна

# 68
  • София
По цялата крайбрежна линия Луца-Врахос има няколко таверни. На нас лично ни хареса Velissarios, която е рибна и е по-близко до посоката на Врахос. Хазяйката ни препоръча White Sands, което явно е доста популярно, защото беше може би най-посещаваното от туристите заведение. Не е лошо. Не препоръчвам ресторант Loutsa. Останалите не са лоши. За пазаруване не мога да кажа - ние не готвим в Гърция.Всъщност се сещам, че има добре снабден супер-маркет в началото на Каналаки, което е най-близкото по-голямо селище - наложи ни се да търсим педиатър там.  Иначе мини-маркети и пекарна за нещо леко за закуска или обяд има пак на няколко места по крайбрежната ивица.

# 69
По цялата крайбрежна линия Луца-Врахос има няколко таверни. На нас лично ни хареса Velissarios, която е рибна и е по-близко до посоката на Врахос. Хазяйката ни препоръча White Sands, което явно е доста популярно, защото беше може би най-посещаваното от туристите заведение. Не е лошо. Не препоръчвам ресторант Loutsa. Останалите не са лоши. За пазаруване не мога да кажа - ние не готвим в Гърция.Всъщност се сещам, че има добре снабден супер-маркет в началото на Каналаки, което е най-близкото по-голямо селище - наложи ни се да търсим педиатър там.  Иначе мини-маркети и пекарна за нещо леко за закуска или обяд има пак на няколко места по крайбрежната ивица.
Много благодаря

# 70
  • София

Да, аз редактирах коментара си без да видя, че сте писали след него. Точно на това място бяхме. А има още едно. Видяхме го на път към Потами.

Може би е ето това. И тук има. Laughing
Ето още едно такова но на ситония https://www.google.com/maps/place/Hellenistic+Tower/@40.0246856, … 15269,3289m/data=!3m1!1e3

# 71
Сигурно е митичен  лабиринт, за туристи...ако намериш правилния път ще стигнеш Simple Smile

# 72
dioni, какво имаш предвид? Точно за там направихме резервация за септември Simple Smile

# 73
  • София
dioni, какво имаш предвид? Точно за там направихме резервация за септември Simple Smile
Няма как да сте направили резервация точно за това място. Там има само улици и електричество. Simple Smile И хубави плажчета, но ако ги намериш в лабиринта. Wink

# 74
Като се увеличи линка, който е даден излиза Linaraki studios
https://www.google.com/maps/place/Hellenistic+Tower/@40.0365919, … 82m/data=!3m1!1e3

Общи условия

Активация на акаунт