На море в Гърция 2020 - I

• 57 995
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • София
От тази ти гледна точка и аз се надявам да е по празно,и да не ни гонят:joy: В последните години,кемперите берем ядове!

# 631
Параход, благодаря ти много за отговора! И аз това си мислех - ако няма много туристи от други държави Парга ще е добра идея в топ сезона. Ще поразгледам по-детайлно местата за настаняване Simple Smile

Ето малко снимки от мен от миналата година от Амулиани.

# 632
  • Варна
Никой не знае как ще реагира вируса при олабване на мерките , а и  възникват куп въпроси ? С какъв транспорт като няма полети и автобуси или са още много малко , дори Луфтханза е пред фалит - други фалираха ?Хайде  българи , румънци , сърби с коли може и да има ама нали не си представяте някакви руснаци , немци , англичани , скандинавци  да хукнат да се пренасят хиляди км. за някаква съвсем пък неясна почивка . Изобщо възможно ли е  големите хотели да осигурят изхранване без блок маси и ОИ  и със физическа изолация дори при 50% запълняемост.Абсолютно ясно е , че при тези условия приходите ще бъдат много по ниски , от там какви ще бъдат цените и дали въобще ще отворят , спомнете си колко десетки хотели в Лутра Едипсу примерно стоят неотваряни още от предната криза - досега не сме чули никой от големите комплекси да спомене нещо

# 633
  • София
Петре, честно ще ти кажа, че грам не ме вълнува. Аз не се вра при туристите.
Вълнува ме само да позволят пътуването и да няма двуседмична карантина след това.

# 634
  • София
Змия, четеш ми мислите.

# 635
Ние също бягаме от туристите. Ма как да хапнеш в кръчмата от тук насетне? Бая въпроси. То ако ще стоиш в караваната ... друго си е Спиро да ти каже да семейството, овцете или там каквото му е на сърце. За мен тоя контакт е безценен.

# 636
E, че какво ти пречи да хапнеш в кръчмата? И в момента в България ресторантите работят, и си поръчваме за вкъщи. Принципно при седене на открито няма никакъв риск от омешване на въздушно-капковите потоци с други клиенти.

# 637
Всеки с опита си. Това пречи. Дълго е. Ако утре отворят гърците, хем бих хукнала с 200, хем ще си остана на Илинден. Не знам.още ми е рано. И няма да/ е същото.

# 638
E, че какво ти пречи да хапнеш в кръчмата? И в момента в България ресторантите работят, и си поръчваме за вкъщи. Принципно при седене на открито няма никакъв риск от омешване на въздушно-капковите потоци с други клиенти.
Дори и на открито ще трябва да намалят
най-малко с една трета масите си,за да има нужната дистанция,защото нормално са нагъчкани една в друга...

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 23:41 от Stelyana Treneva 617298

# 639
Има още много време до 01 юли.Дано не се обърка нещо и сезона наистина да започне от тази дата.В тази ситуация ,всяка мярка е предпоследна. Предполагам ,че ще се подпише някакво  двустранно споразумение между България и Гърция,подобно на Австрия и Германия,с което ще се избегне 14 дневната карантина.
Пътуването със самолет,на този етап  си е рисковано и наистина тази година островите ще бъдат най-потърпевши.

Моля да споделите и точно какво включва круизът до Паксос и Антипаксос - слиза ли се на самите острови?
Благодаря предварително.
Ева Николова,Параход подробно е описала за круиза Паксос-Антипаксос.Единственото ,което мога да добавя е ,че ако не можете да плувате, ще е твърде изморително за вас.И на ,,Сините пещери'' ,и на плажа Вутуми се слиза от кораба с плуване.
Ето снимка на мястото ,където спря нашето корабче и с плуване се стига до плажа Вутуми.

А това е едно от скритите местенца на Касандра,където човек може да се усамоти:

Орфанския залив през май

# 640
  • Варна
Петре, честно ще ти кажа, че грам не ме вълнува. Аз не се вра при туристите.
Вълнува ме само да позволят пътуването и да няма двуседмична карантина след това.

аз вече имам 2 плажа - На х.Черноморец бяхме 2ма по бански и 3ма рибари с якета , виж вчера на Фичоза имаше доста хора , даже един сърфист влезе да си кара. Това стана на практика без да доближа когото и да е било не на 2 - 3 ами и на 10 м.И то при условие , че  във Варна НЯМА ВИРУС .  Последните 20 дни няма нито един нов случай. А и първите няколко случая бяха пришълци като прословутия ди джей от Бергамо и Барселона. НЕ МИ СЕ МРЕ и гледам да се изолирам и затова отложих и 2те ми предплатени пътувания щото едното беше със самолет , другото с автобус. Мисля си дали е възможно с колата да се направи пътуване извън страната със спазване на физическо дистанциране ? Хайде на тези с кемперите е ясно , че е почти гарантирано възможно , но за останалите ? Мислех си примерно Гьокчеада - там има големи възможности за самостоятелно настаняване и доста е рехаво откъм хора , НО има едно много тясно място - ферито там е 2*2 часа и е гъчканица .Сега проучвам курортите на Мраморно море - те също са доста рехави. За Гърция се чудя къде може да е рехаво и с възможно  физическо дистанциране  като си спомням навалиците през последните години ? Даже си мисля за Албания - както чета като природа не отстъпва на Гърция и Хърватска примерно , а понятия като масов туризъм и гъчканица просто няма Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 09:36 от peterky2002

# 641
  • Германия
Здравейте.
Последните години почиваме в Северна Гърция и Тасос и сме изключително доволни. Вече сме с детенце на 1годинка и евентуално мислим за почивка през септември. Моят мъж се е “запънал”да почиваме на нашето Черноморие, защото  морето било много полезно да детето. Да диша йодни парти. Хвалят му село Лозенец.
Аз си представям на какъв стрес ще бъдем подложени, некоректно отношение, тарикатлък и обирджийство ...и на всичкото отгоре да се разболеем от храната -о, не! Последният път преди 10 години това се случи и се зарекохме да не се връщаме на нашето море.
Заслужава ли си да го правим и има ли въобще останало такова спокойно местенце на нашето море?

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 10:48 от luckylucky

# 642
Според мен не си заслужава.
Аз имам лош спомен от дете на годинка, полезно море и последвал едноседмичен престой в инфекциозно отделение.

# 643
Аз като по-горния потребител обмислям как мога да организирам пътуване максимално изолирано от хора. От гледна точка на настаняване и пътуване, е постижимо - самостоятелна къща, а може и стая със собствен вход, кола. Плажът също не е проблем, стига да не отидем на Албена, но по го виждам в Гърция Simple Smile.Но има едно нещо, което трудно ще прежаля, а сега ме е страх да ползвам - храненето навън. Това ще лиши почивката ми от голяма част от чара си! Все пак, моята интуиция ми нашепва силно: септември, септември...Моренце чакай ме!

# 644
  • Варна
е не бива да се забравя , че нашето море и плаж са доста по студени от гръцкото и турското.Октомври сме затваряли сезона при 35 - 36 градуса на плажа и вода 23 - 25 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт