На море в Гърция 2020 - I

• 58 000
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Evana, само като видях наклона и къде са спрели колите и изпитах и аз паник атака. Много ми се ходи на Кефалония, направо ми е мечтана дестинация, ама трябва първо да се справя със страховете си, че иначе няма смисъл.

# 616
Ох, Миртос, Миртос...

Evana, наистина е драматичен пейзажът му, ама чак такъв стрес не подозирах, че може да причини Simple Smile А пък колко чадъри има на снимката ти! Едно лято (мисля, 2017) изобщо нямаше ни заведение, ни чадъри, то се вижда и на последното фото, което отгоре от пътя.

Monadirs, ти не беше ли ходила на Пелион? Там са по-зле пътищата според мен.

# 617
Аз чух, че стартират сезона на 01.07 и очакват туристи от Източна Евопа, защото е по-слабо засегната от заразата.

обаче не се знае как ще е положението с КПП  на изходите на градовете !!!

# 618
Това е юли месец. Макар че аз освен на плажа Коста-Коста, никъде не усетих гъчканица от хора. Островът е голям и с много плажове и не се усеща гмеж. Много италианска и английска реч ми направи впечатление, че се чуваше. Тук-таме и някоя Бг регистрация срещахме. Но водата беше чай. 1 облачен ден нямахме.
Разплаках се на прибиране.

# 619
  • София
И при мен снимките от Миртос причиняват въздишки. Невероятен плаж! За мен ще си остане един от топ плажовете на Гърция. А и имахме щастието през юни 2016 да му се насладим почти без други хора (нямаше и чадъри, и заведение).

И отдолу

А това е в 9,30 сутринта - има само 2 коли

Тук пък една козичка си хапва царевица, нахвърляна от грижовен стопанин сутринта по банкета на пътя - специално слязох от колата да видя какво ядат тези кози и да ги снимам

# 620
Нямала съм щастието, да видя Миртос  нечадъросан

Тези са от 2018. Имаше си хора, но не беше претъпкан в никой случай. На Кефалония единствения претъпкан плаж, който видях беше Антисамос.

# 621
Аууу, сега прочетох за карантинирането и оставането "по принуда" на някой остров. Stuck Out Tongue Winking Eye Ама това е чудесно. Стига да не си болен. Sunglasses

# 622
  • София
Само да измисля как да си пусна тв и интернет там, така ще се карантинирам...

# 623
Миленка Д, точно такъв бе и при нас в края на юни 2017. Предишните два пъти си беше със заведение и чадъри, но явно го бяха разтурили, защото седяха руините му. Съдейки по показания на хората от форума, явно после са го възстановили. Козата на лазурния фон е много яка!
Ох бе, ох Simple Smile

Евана, Коста Коста може да уплаши и най-обръгналия на чадъри и народ.

Yandex73, айде нема нужда да мислим за КПП-та пред градовете след 3 месеца... това е временна мярка.

# 624
  • София
Само да измисля как да си пусна тв и интернет там, така ще се карантинирам...
Ох, и аз. Даже телевизия не ми трябва.

# 625
А аз имам една малка мечтичка за Фанари
Ей тук ,наблизо.....
Ама ,ако после -14 дни карантина ......

# 626
  • София
Специално за Параход - още козички над Миртос

# 627
Ако остане 14 дневната карантина при влизане в БГ, трябва родният туризъм да се прости с идеята за руски туристи по нашето Черноморие и тогава за какво дават зор за облекчаване на визовия режим? Мен ей тези размишления ме крепят. Щото и аз мечтая гръцко море, ама после няма как да си седна вкъщи две седмици.

# 628
Май няма да стане за Санторини, говорихме си с мъжа ми. Хич не е добра идея да се лети, ако изобщо има полети. Та в тази връзка гледам Парга и ми възникват следните въпроси. Плажът Валтос хич ли не става? Идеята ми е хем да имаме плаж, хем вечер да се мотаем в Парга и да не ползваме кола през почивката.
Моля да споделите и точно какво включва круизът до Паксос и Антипаксос - слиза ли се на самите острови?

Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 16:18 от ЕваНиколова

# 629
Валтос според мен не става. Само един следобед сме плажували на него. Но много хора си го ползват, Парга е огромен туристически център. Още повече се пълни малкият плаж в центъра на града - Крионери, той е още по-гаден.
Но ако се прежалите да ходите на плаж И с кола, Валтос е добро място за отсядане, защото ще имате пешеходен достъп до града (за заведения, пазаруване, разходка вечер), все пак някакъв плаж за резервни случаи и не на последно място - паркомясто. В старата част на Парга това е голям проблем. Имайте предвид, че на Валтос е много стръмно - ако спите в ниското, ще се качвате към града, ако сте на високото - ще се качвате на връщане от плажа.
Екскурзията до Паксос и Антипаксос включва различни неща в зависимост от това с кое корабче сте и в колко натоварен сезон, но слизане задължително има в столицата на Паксос - Гайос, където ще имате и време за разглеждане и обяд.
На Антипаксос някои корабчета отиват на плаж Врика, други на Вутуми. На Вутуми има малък дървен кей за корабчета, така че ако сте късметлии, може и да слезете оттам. Други спират на плитко и по корабната стълбичка може да минете само с газене. Трети - навътре в залива, и стопът е само за плуващите. На Врика не знам как е.

И последно, ако полетите са ограничени, комерсиални дестинации като Парга и Корфу могат да се окажат доста по-приятни от други години, защото те са посещавани главно от самолетни туристи (предимно от UK, но не само). Точно днес четох разни вайкания на корфуански хотелиери как те щели да отворят, ама хора нямало да има.

Общи условия

Активация на акаунт