На море в Гърция 2020 - I

• 57 985
  • 766
  •   1
Отговори
# 660

На живо от Αθήνα, Πετράλώνα. Гърция с СМС-сите и сериозните забрани Simple Smile))) тука бг медии много обичат да се занимава с чуждите кой какво, ама поне и опит и пример да прилагат в България.

# 661
H/I и тука е така Simple Smile
Това по време на смс-ите ли си го снимала?

Петралона доста ми хареса миналата година (не обичам Атина особено по принцип).

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 20:54 от Параход

# 662
H/I и тука е така Simple Smile
Това по време на смс-ите ли си го снимала?

Петралона доста ми хареса миналата година (не обичам Атина особено по принцип).
От вчера е.

# 663
  • Варна
Да - официално от 1 юли 2020  в Гърция  стартират големите комплекси и започват да приемат чуджденци.
 От 1 юни малките апарт-хотели 2-3 звезди като ще приемат само гърци.

Това са само бленувания на чиновници!
Досега нито един собственик/мениджър не е казал как и на какви цени би работил на 50% и без ОИ и блок маси та дори и малките хотелчета и заведения - всички се ослушват и чакат какво ще каже кръчмаря . А дори и да отвори как се пълни комплекс със стотици хора без чартъри и пълната неяснота въобще ще има ли мераклии . Абсолютно неясно е какво се случва при поява на болен в огромен хотелски комплекс при пълна неготовност на здравната система , дори самите хора там , да не говорим при почти пълен отказ на застрахователите да застраховат тъкмо риска от короната. Досега островите бяха пощадени поради изолацията , ама какво би се случило ако хиляди почнат да щъкат напред назад ! Разбира се ще има по някой и друг балканец с кола или кемпер по къщите за гости и мъничките хотелчета като повечето от нас  Simple SmileSimple SmileSimple Smile . Не случайно повечето оракули предричат 50 - 70 - че и 90 % спад на туристи .

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 07:33 от peterky2002

# 664
да не говорим при почти пълен отказ на застрахователите да застраховат тъкмо риска от короната.

Срещали ли сте застрахователна компания, която покрива този риск? Независимо от цената.

# 665
  • Варна
питах , не

# 666
# 667
  • Варна
Ми той Велев си говори - по важно е кой го слуша - демек никой !

# 668
  • София
Аз лично мисля, че ако пътуванията с цел туризъм бъдат разрешени тази застраховка трябва да покрива и заразяване и лечение с корона вирус, ако той представлява акутно заболяване т.е. по дефиницията това е заболяване с остро начало и прогресивен характер, налагащо спешно изследване и лечение поради внезапно възникнали болки и пряко застрашаване живота на застрахования. Поне по действащите към момента общи условия. В противен случай застрахователите трябва да си променят общите условия и да уведомяват изрично, че не покриват определение диагнози (което ще е прецедент), защото при завеждане на иск ще го загубят. Освен това при пътуване в ЕС вероятно ще е добре да имаме и ЕЗОК (за здравно осигурените, тъй като имаме право да се лекуваме за сметка на нашата НЗОК в държавни болници от ЕС)  като допълнителна сигурност.

# 669
  • Пловдив
Със сигурност ЕЗОК(европейска здравно-осигурителна карта) трябва да имаме,поне в държавните здравни заведения в страните от ЕС няма да плащаме.

# 670
На Крит пак ги е разлюлало земетресение. 6 по Рихтер

# 671
  • Пловдив
Аз лично мисля, че ако пътуванията с цел туризъм бъдат разрешени тази застраховка трябва да покрива и заразяване и лечение с корона вирус, ако той представлява акутно заболяване....
Всички здравни застраховки, които сме правили, имат текст, че не важат при епидемия. Та не се знае.
ЕЗК би трябвало да свърши работа.
Сложно ще е пътуването, дори да е възможно.

# 672
  • София
Не съм срещала такъв текст, но е възможно и да съм го пропуснала. При всички положения, когато пътуванията бъдат разрешени, трябва да се проучат условията на застрахователите и да се чете внимателно всичко, преди да се подписва. Предполагам, че ще има варианти за застраховане, дори да е и на по-висока цена. Но това са само мои размисли и предположения, нещата са доста динамични.

# 673
  • Варна
Франция сложи още 2 месеца карантина , до средата на юли . Почти сигурно е че и останалите европейски държави ще я последват -  никой не иска да жертва живота на хората ! Аз си мисля , че нашите се изхвърлят малко за 1 юли !

# 674
Къмпингите в Гърция отварят на 1 юли. До средата на май ще бъдат изработени протоколи за здравна и икономическа експлоатация.

Общи условия

Активация на акаунт