На море в Гърция 2020 - I

• 57 981
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Къмпинга Десими на Лефкада отваря на 1-ви Юни.

# 676

Целогодишен ли е?

Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και  θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/oi-anakoinoseis-tou-kyriakou-m … -anoigei-kai-pote
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

# 677
  • София
Ура! И ние сме до къмпинг - т.е. трябва да преминем през него, за да стигнем плажа. Самият къмпинг е много красив парк.

# 678
  • София

Целогодишен ли е?

Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και  θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/oi-anakoinoseis-tou-kyriakou-m … -anoigei-kai-pote
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Затварят зимата принципно,но са ми пуснали съобщение,че отварят от 1-ви Юни.

# 679
Аз в Гърция не виждам проблем с храненето навън. Предполагам всички ще успеят да осигурят подходяща дистанция между масите и ще държат на хигиената. А и когато става въпрос за външни маси, риска е съвсем минимален. В краен случай си вземаме вечерята за в къщи и си хапваме на терасата.
Ние по терасата си избираме местата за настаняване - просторна и с хубава гледка. Повечето места, където сме били са с отделен вход, а на плажа минималната дистанция, която понасям е поне 5 м.
Нашето ще е Септември, но и Юли бих отишла без притеснение. Даже си мисля, че сега е момента да се посетят всички ония места, които съзнателно избягваме като прекалено пренаселени с туристи.
Дали ще е удобно да споделите къде сте ходили Wink описанието ви е точно това, което търсим Wink

# 680
Гледахте ли външния министър, Екатерина Захариева, вчера в Канал 3? Каза, че обсъждаме със съседни държави поетапно разхлабване на мерките за преминаване. Морето е няколко стъпки по-близко Heart Вероятно след някакво време ще стане това, което и между Австрия и Германия и няма да имаме задължителна карантина. Много позитивни новини този уикенд що се отнася до мерките. Дано не си вкараме автогол.

# 681
В реда на мисли, за охлабване на мерките, дайте идея къде на Лефкада е приятно място за отсядане. Двойка сме и ще пътуваме с кола, в кое градче, село или район да се насочим, че да е най-удобно за обикаляне ?

# 682
  • София
Из Лефкада се пътува доста бавно, така че е хубаво предварително да си набележите къде ще обикаляте и по колко пъти ще посещавате определени места, защото приоритетите и желанията на хората са различни, и тогава да изберете място за настаняване. Също така е възможно да си разделите нощувките ако са повече. Ние спахме в Цукаладес и останахме доволни. Спали сме и във Василики, когато пътувахме за Кефалония.
Миналата година съм писала повече по въпроса https://bg-mam.ma/p/1143471/39877651 и https://bg-mam.ma/p/1143471/39878091

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 23:36 от миленка_д

# 683
  • София
Аз май нещо се обърках .... или не ми е много ясно. В момента всички влизащи в Бг подлежат на 14 дневна карантина - нали така. Идва руски  турист на нашето море .... няма ли да го подложат на карантина/за влизане в страната/ и тогава да го пуснат да си плажува? Ако руският турист не подлежи на карантина, защо аз като се върна от уикенд пътуване да подлежа на карантина? Риска от заразяване на околното население е същият ... така излиза, че руският /или който ще да е/ турист е привилигирован спрямо бг гражданите решили да отидат с кола на море, пред руснака дошъл със самолет, минал през голямо летище и срещнал се с още хиляди човека, возил се в самолет с още 100 и т.н.

# 684
Кой ти каза, че не подлежи?

В момента в България от чужбина не влизат туристи, а само български граждани и работещи в логистиката (тираджии и и пр.) Кога ще започнат да влизат и как ще бъде регламентирано това, все още никой не знае, защото не е изработен такъв механизъм. При всички случаи и българският туризъм, както и гръцкият, ще отвори първо за вътрешни клиенти.

Възможно е, както е даденият пример по-горе, влизането на чуждестранни граждани да бъде облекчено чрез двустранни спогодби между държавите или чрез приоритетен списък на държавите.
А и самата Австрия вчера обяви как ще се каца в нея без последваща карантина - с документ за актуален отрицателен PRC тест или ти го правят на летището.

# 685
  • ВАРНА
диони - руснаците са в пълна карантина до 30 юни...
Москва отказаха даже полет от София до Москва който е само с руски граждани....за 16 април.

Това лято и гърците ще лишат от руските туристи - които са доста щедри туристи.

# 686
  • София
Руснаците ги дадох за пример, но имам предвид всички чужди туристи, които ще пуснат в БГ,  защото тях цитира и министърката - колко са ни важни и как да им облекчат визовият режим.
А иначе всеки влизащ в бг в момента подлежи на карантина, независимо дали е бг гражданин или постоянно пребиваващ, или член на семейство на бг гражданин и т.н. тоест в момента също през границите ни влизат доста чужденци и те подлежат на карантина.

# 687
Ето едно интересно четиво по тема, разисквана по-назад - какво се случва с хора от други страни, които ги е хванала карантината по острови Simple Smile
https://www.ekathimerini.com/252232/article/ekathimerini/communi … zd9XF5V-sIvjFVa8c

# 688
Само хубави неща им се случват. Ех, блазя им! Sunglasses

# 689
  • София
Здравейте, някъде има ли официална информация на гръцките власти отнсно работата на хотелите със срокове и всички подробности ?
Имам казус с 12 деца завършващи тази година, сред които и моето решиха вместо бал да си направят пътуване, резервираха си къща с басейн и пр. и трябва да пътуват на 30.05., опитаха се да си поискат парите, но получиха отказ, собственикът твърди, че няма да има проблем да се осъществи посещението им. Обаче при влизане в Гърция се изисква 14 дневна карантина на посочен адрес, а на връщане същото се изисква в България. Предложил им е смяна на датите, но и това не е приемливо предвид, че на всички им предстоят кандидатстудентски изпити и матури и всичко е с много неизвестни и стиковането на 12 души на този етап е невъзможно. Та чудя се какъв полезен ход имаме ? Ще съм благодарна на всякакви идеи!

Общи условия

Активация на акаунт