На море в Гърция 2020 - I

• 57 331
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Освен да изчакате, говори се за отпадане на карантината в ЕС, ако е само това притеснението.
Хотелите - на 1 юни и 1 юли (сезонните).
Но всичко, което се върти в публичното пространство са намерения, а не твърдо приети мерки. Изчакайте още за повече яснота.

# 691
  • София
Резервацията им е от 30.05., къщата е т.нар. сезонен хотел (вила), което значи, че ще приема от 01.07. или ще го прави незаконно. Освен това на сайта на Външно пише, че българи се допускат в Гърция само на работа и по неотложни причини. Съдействие не са получили и от Букинг та утре и аз се заемам с нищене на случая.

# 692
  • Там където
Аз си преместих днес резервацията за Фанари от юни за юли и от хотела ми потвърдиха, че всичко е ОК. Да видим. Не ме е страх от карантина, мога и 5 месеца да стоя в къщи, само да не затворят излизането или да го усложнят до неузнаваемост за да ни принудят да стоим тук лятото.

# 693
  • София
Гърците не са склонни да пуснат туристите на всяка цена и непременно:
https://www.youtube.com/watch?v=B9_D18F7aBk&fbclid=IwAR1f4Im … nW52WRFgsiUx4fFN4

# 694
  • София
Попаднах на това https://www.case-canea.cf/chania-last-day-of-lockdown/?fbclid=Iw … By8rMwbbOBNuumG34 и реших да го споделя с вас - снимки от красивата Ханя, Крит без нито един човек по улиците! Кой ли е допускал, че това ще бъде възможно на 3 май и то при прекрасно и топло време.

# 695
Здравейте, пускам линк към една петиция срещу застрояването в
Гърция. Линк към нея пуснаха в групата за опазване на Корал - по молба за подкрепа от страна на гръцки природозщитни организации. Ако сметнете, че мястото й не  е тук или, че не е редно да бъде постната, извинявам се.
https://www.change.org/p/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%C … are_bandit_var=v3

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:58 от tsvetunka

# 696
  • София
Не виждам линк, tsvetunka.

# 697
Миленка_д, наистина е невиждано за това време на годината!
Иначе в зимен ден - същата работа и без апокалипсис.

Скрит текст:

Единственият човек съм аз Simple Smile

# 698
  • София
Записвам се в темата. Имаме резервация за хотел Анаис до Коринос от 4 до 8 септември. Този хотел основно се посещава от Българи. Засега мисля да не отказваме резервацията. Твърде е далече, надявам се всичко да се подреди така, че да можем да отидем.

# 699
Здравейте. И аз съм с резервация за Агиокампос в края на август и следя новините от южната ни съседка. Вчера ми попадна информация/ не помня къде точно го прочетох/, че Гръцката държава е взела решение пари по направени резервации да не се връщат. Това важи не само за ТА, но и за хотели, самолетни билети и билети за ферибоот. Ще се дават ваучери важащи за 18 месеца за периода от февруари до октомври. Ако следващата ви почивка е на по-висока стойност се доплаща, ако е на по-ниска се преиздава ваучер за остатъка от сумата. Пари евентуално ще се връщат след изтичането на тези 18 месеца.

# 700
  • София
В Kathimerini има няколко статии за отварянето на сезона, но в гръцката версия. Едната твърди, че тази седмица започват разговори с няколко страни с добри показатели, между тях и България, за влизането в страната на техни туристи. Щели да залагат на двустранни споразумения, защото общата европейска рамка щяла да се забави.
https://www.kathimerini.gr/1076670/article/oikonomia/ellhnikh-oi … hsh-toy-toyrismoy

# 701
  • Варна
ЗАСЕГА 3 000 хотела в Гърция са обявили , че НЯМА ДА ОТВАРЯТ ТОВА ЛЯТО !

# 702
  • София
Къде може да видим списък на хотелите?

# 703
ЗАСЕГА 3 000 хотела в Гърция са обявили , че НЯМА ДА ОТВАРЯТ ТОВА ЛЯТО !
Е, моля те стига спекулации и всяване на страх с това пътуване тази година. Ясно е, че няма да отворят много хотели не само в Гърция, но и в Турция, и в Италия, основна причина е, че няма да ги има руските, английски и немски туристи. Въпреки това, малките, тип семейни хотелчета ( какъвто е таргета на повечето от хората четящи тук) ще си отворят и работят. Вероятно Гърция ще подпише двустранно споразумение с БГ и Румъния, евентуално Сърбия, като по този начин ще спасят поне част от сезона.
А в тази връзка, знаеш ли колко големи БГ хотели няма да отворят тази година по Черноморието?

# 704
Той , peterky2002 , може да ги пуска такива, за да се преориентираме към Варна Laughing

Общи условия

Активация на акаунт