На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 94 805
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА
Здравейте, обмисляме пътуване до Одрин с личен автомобил! Има ли някакво ограничение за години на автомобила? Ще ни спрат ли с автомобил над 20 години?

На границата няма никакъв проблем и с 30 годишен ръждасъл кошник„
- единственото което проверяват е голям-малък талон и зелена карта - задължителната международна застраховка.

Вече навътре из страната ако е някой силно пущещ кошник или нещо подобно привличащо вниманието на полицаите - може да стане сериозна работата.

# 136
  • Пловдив
Никога не искат голям талон, само малък.

# 137
  • Пловдив
Да. Ние първия път носехме и големия талон, защото така ни бяха казали, а ни поискаха само малкия.

# 138
  • Стара Загора
Здравейте, как стои въпросът с паркирането на кола в Одрин? Къде трябва да я оставим за да няма глоба (паяк или скоби)? Ако е платен паркинг колко е на час и как се плаща? На човек ли, със смс , с талонче? Благодаря!

# 139
  • Варна
Моля за насока и съвет- не обичам и не разбирам от баклава. Купували сме досега за нашите микс от някои препоръчани в темата места. Майка ми обаче, има поръчка -баклава само с орехи, без шам. Как да я различа (надпис, външен вид) и от кое място да я купя? Някой питаше скоро за ремонт на Лесово- как стои положението? Или друг пункт трябва да се избере. Камиони и коли извън летния сезон на една опашка ли чакат? Преди две седмици минавахме през Свиленград, но за Гърция- гишето беше общо и се чакаше. Благодаря! 🍀

# 140
Най- добрата баклава според мене е на Фарук Гюлюолу. Пра ноември купих от техен магазин, с орехи беше около 86 лири / кг. Другите са и по- скъпи.

# 141
Аз пък, с риск да ме линчувате, харесвам баклавата на борсата. Миналата година беше 20 лири  килото. Сега колко е?

# 142
  • Пловдив
Моля за насока и съвет- не обичам и не разбирам от баклава. Купували сме досега за нашите микс от някои препоръчани в темата места. Майка ми обаче, има поръчка -баклава само с орехи, без шам. Как да я различа (надпис, външен вид) и от кое място да я купя? Някой питаше скоро за ремонт на Лесово- как стои положението? Или друг пункт трябва да се избере. Камиони и коли извън летния сезон на една опашка ли чакат? Преди две седмици минавахме през Свиленград, но за Гърция- гишето беше общо и се чакаше. Благодаря! 🍀

Cevizli baklava-баклава с орехи,şam fıstıksız-без шам фъстък,а откъде да купите-не знам,аз я правя,само корите за баклава(baklavalık) купувам от Турция.Миналият месец 3пъти ходихме до Гърция през Свиленград,КГПП Кап.Петко войвода,нямаше никакви опашки,там минават на едно гише всички,няма отваряне на багажник,само на последното ни влизане в БГ отворихме багажното,но на бус фургон,това беше на българска митница.

# 143
  • Варна
Благодаря за насоката.
Всички коли проверяваха на връщане в БГ, на ГКПП Кап. Петко Войвода (без значение леки, бусове, камиони, БГ, гръцки или турски).

# 144
Относно ремонта на Лесово - той продължава, но не възпрепятства движението вече. Работят едно гише за автобуси и две за леки коли. Информацията е от събота 15.02. Минахме двете граници за окло 30 мин. на отиване към 9.30 и за час -на връщане между 8.30 и 9 ч. Тировете си вървят отделно, както винаги е било.

# 145
  • Варна
Още веднъж- благодаря! 🍀

# 146
Здравейте, пазаруващи мами!
Трябва ми едно лекарство от Турция /надявам се все още да го има/, което изчезна от нашите аптеки преди 2 месеца, но за съжаление скоро не ми се очертава път натам. Моля, ако някой има път към Одрин или друг по-голям град /и има възможност и желаниа да ми свърши работа/ да ми пише. Благодаря предварително!

# 147
  • Стара Загора
Аз съм взимала баклава с орех от Fistikcioglu, но не беше моята. След havuc dilimi, kare, midye и sobiyet baklava, друга не признавам. Blush Добавям каймак и ушите ми плющят. Иначе прясна, обаче си предпочитам с шам фъстък. Има навсякъде - в Mado, Фарук както препоръчаха дамите, Mehmet Gece на уличката с рибния пазар, при Gurruoglu. Гледате надпис cevizli baklava - ceviz е орехи.

# 148
  • Пловдив
Здравейте, как стои въпросът с паркирането на кола в Одрин? Къде трябва да я оставим за да няма глоба (паяк или скоби)? Ако е платен паркинг колко е на час и как се плаща? На човек ли, със смс , с талонче? Благодаря!

има много паркинги близо до центъра към 6-8 лири е на час има табели
Вижте дали ще се ориентирате така ако не ще дам координати
Скрит текст:
на звездичките има паркинг.

şam fıstıksız-без шам фъстък - не значи това
шам фъстък на турски е антеп фъстък - така че изразът е antep  fıstıksız  //чам фъстък казват на кедровите ядки//
Аз харесвам баклавите на USTA  ELLER на центъра с/у Уайкики

# 149
  • Пловдив
Аз не съм много по сладкото, може би затова не мога да преценя много добре, но и на мен ми харесва баклавата от борсата. Преди Нова година цената беше 15 -18 лири килограма.

Общи условия

Активация на акаунт