На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 93 269
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • here and now
И после 14 дни карантина вкъщи.
Факт - така е за карантината при връщане...както и че от 13 май се отварят.    
Реално не знам кой би се възползвал  от отворените граници от 13 май......
.....предвид задължителната карантина при връщане и затворените хотели там...
тоест отиваш пазариш в Одрин - Чорлу за 4-5-6 часа  и веднага се връщаш и  тук под карантина......
Е как отиваш и пазариш? Отиваш и се карантинираш някъде за 14 дни.... Като се върнеш и тук толкова.
По сега действащите разпоредби е така. Каква е гаранцията, че отивайки си здрав и няма да заразиш за 4-5-6 часа  контактните от пазара да речем?

Помолиха те за източник и аз също.
Пляскаш някакви "информации", коя от коя по-стряскаща, а често и противоречащи си.

# 616
  • ВАРНА
Водят се преговори с турско външно министерство КПП Кап.Андреево да отвори за леки коли - туристи от около 7-14 юни като ще бъде монтирана мобилна лаборатория за psr тестове.
Всички преминали ще предоставят адрес съответно турски или български и след 4 до 6 часа ще бъде изпратен теста.

# 617
Водят се преговори с турско външно министерство КПП Кап.Андреево да отвори за леки коли - туристи от около 7-14 юни като ще бъде монтирана мобилна лаборатория за psr тестове.
Всички преминали ще предоставят адрес съответно турски или български и след 4 до 6 часа ще бъде изпратен теста.

Това го мернах по групите във фб, но не знам как бихме се приспособили към такъв тип пътувания. Много от нашенците, в това число и в тази тема, ходят в Одрин за по ден. Какъв адрес биха дали те? Вероятно на консулството? Как биха били издирени, ако тестът е положителен, та нали 90% от нас сме със спрени телефони в Турция.

Тази мярка щяла да е и за туристите, които ще ходят надолу по курортите. Какво се случва, ако се окаже, че някой човек в автобуса е дал положителен тест? Връщат ли го? Групата под карантина ли я поставят? Според мен е въпрос на време да преосмислят тази идея от турска страна.

# 618
  • Бургас
От 1 юни. Вестник "Хюриет", цитиран от БТА. Не става дума за тестове.
https://www.gramofona.com/obshtestvo/turciya-otvarya-granicata-s … lgariya-ot-1-yuni

# 619
  • ВАРНА
Съобщиха го официално и по Би ти ви Новините 19 часа и 23 часа - отварят се границите с Турция от 1 юни и без карантина при завръщане в България...на място на границата ще се прави полеви тест.   Точно какт писах по-рано днес.

# 620
Съобщиха го официално и по Би ти ви Новините 19 часа и 23 часа - отварят се границите с Турция от 1 юни и без карантина при завръщане в България...на място на границата ще се прави полеви тест.   Точно какт писах по-рано днес.

Може ли да дадеш линк? Това ли е? https://btvnovinite.bg/svetut/balkanskite-darzhavi-se-gotvjat-da … t-granici-si.html
Тук не се казва нищо за карантина, нито за тестове. По Нова пък директно казаха, че все още не са ясни правилата, по които ще се пътува с цел туризъм.

# 621
По новините вчера по БТВ съобщиха, че " Турция отваря границите си след 1 Юни, но ще се уточняват мерките." Поне в новините не споменаха да е взето окончателно решение за туристите.

Другото което казаха, че се отваря границата със Сърбия частично (и то мисля 2 КППТ-а) за българите в покрайнините които работят в БГ и ще пишат декларация, че не са боледували и контактували с хора с респираторни проблеми.
 Та  чакаме 1 Юни какво ще се договорят в случая Турция и България, до тогава само ще гадаем Simple Smile

# 622
По новините вчера по БТВ съобщиха, че " Турция отваря границите си след 1 Юни, но ще се уточняват мерките." Поне в новините не споменаха да е взето окончателно решение за туристите.

Другото което казаха, че се отваря границата със Сърбия частично (и то мисля 2 КППТ-а) за българите в покрайнините които работят в БГ и ще пишат декларация, че не са боледували и контактували с хора с респираторни проблеми.
 Та  чакаме 1 Юни какво ще се договорят в случая Турция и България, до тогава само ще гадаем Simple Smile

Да не бързате з пазар че тези преговаряния са предимно за морския туризм, ако нямаш потвърден адрес то било хотел (доплатен ваучер) то било местожителство едвали ще се допусне в положение че ние местните чакаме на вън от пазара или във входа на мола или магазина да ни допуснат да се пазари + всеки weekend и по празници  сме на домашна карантина (говоря за майските мерки)
пък май в повечето магазини да се пробва някоя дреха не се позволява..

Снимка хора чакащи за мол 11/05/2020

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 13:41 от BsrnX

# 623
BsrnX, провеждам лечение в Турция и следя темата на всички "фронтове"... Simple Smile .
 Много по-строго, стриктно и организирано (поне по това което чета в нета) се случват при вас нещата и стискам палци да сте добре.
В Бг  първата седмица хората се отнасяха по-сериозно, после стана анархия и затова са ни виновни управляващите...сменяха си мнението по няколко пъти на ден и станаха за посмешище. След това вече никой не им вярваше каквото и да кажат.
Много често пътуваме ( преди извънредното положение) и за ден, та влизам в групите без престой и с престой в хотел.
 Малко или много колкото и да не ни се иска ни промени тая пущина и трябва да сме по-отговорни ... ,
но както един познат каза " В монета страдат хората с различни от респираторните заболявания, а за някои времето си отива безвъзвратно"

# 624
  • Варна
Халим, благодаря ти, че се включи, за да укротиш безпочвения ентусиазъм на някои потребители.
Добре е, когато се пишат някои неща, да се преценява доколко сведената информация - непроверена и моментна, базираща се на някакви не съвсем официални източници, би могла да подведе и обнадежди ненужно други четящи.
На нашите медии не може да се вярва въобще. Толкова изкривено поднасят информацията, така категорично заявяват неща, прочетени и недоразбрани, че не разчитам на тях изобщо.
Скрит текст:
Откак интубираха един пациент 38 пъти и обявиха още куп неверни факти, преиначаващи сведената от щаба ясна и точна информация, съм съвсем недоверчива. Та, "Турция обяви..." в случая е нищо повече от "Пише в един вестник...", без дори да се постараят да изяснят и конкретизират какво, кога, за кого и по какъв начин се отваря.
Хората искат да пътуват. Ние - също. Но логично погледнато няма как да се надявам на скорошно пътуване, след като знам какви ограничения търпите на място, а и виждайки неуточненото положение с граници и карантини при нас.

Кris_80, за случаи, при които се пътува за лечение, има други положения, доколкото знам. Поинтересувала си се, вероятно. Би трябвало да можете да пътувате и без карантина. Или не съм разбрала правилно? Поне щяха уж нещо да договарят...

Дали ГКПП Малко Търново работи? Защото се спряга все КА. Не ми е ясно дали хората, които могат да пътуват в момента (примерно тези с двойно гражданство) могат да ползват другите ГКПП-та.

# 625
  • Пловдив
bejata,могат да пътуват тези,които са с двойно гражданство(ние с ММ сме с българско и френско),но подлежат на карантина.,поне тест не сме длъжни да си правим.Това се отнася за България и за Франция,за Турция не знам.

# 626
  • ВАРНА
Ентусиасти няма. 
Ясно  че ще има куп ограничения при отваряне  1-15 юни....и явно няма да е отворен КПП М.Търново първоначално...само за К.Андреево и Лесово явно могат да си позволят мобилни тест лаборатории.

Едва ли и ще са много първите пътуващи след 3-4-5 седмици..
нито могат да спят в хотел....ще треперят 6 часа след влизане какъв ще е резултата от теста...тъпотия до август поне...

# 627
  • Варна
Варненец, постове от типа "Турция отваря границите на 1. юни" създават друго впечатление. Поне първо такова. Особено, ако информацията е "потвърдена" и от новините на БТВ.

Крис, това го знам, важи и за България и Турция. Но категорично имаше информация, че ще се правят някакви уговорки за пътуващите за лечение. Дори във фейса четох за вече заминали такива.
Утре ще потърся, че тази вече няма да мога...

# 628
beljata, благодаря!
Беше договорено мисля миналият месец само за 100 онкоболни.
Честно да ти кажа докато не получа инфо от координаторите на клиниката, че работят с чужденци, въобще нямам намерение да си тровя нервите с официално запитване към нашите "умни учени" за разрешение за пътуване.

# 629
bejata,могат да пътуват тези,които са с двойно гражданство(ние с ММ сме с българско и френско),но подлежат на карантина.,поне тест не сме длъжни да си правим.Това се отнася за България и за Франция,за Турция не знам.

Турски гражданин влиза ли е Туркийето му дават не домашна, а карантина в някое общижитие.. 
3 пъти ядене лична стая-сам, кабелна тв дневно чисти чаршафи  и тн. Алл инкзв Simple Smile

Иначе си работят и трите граници

Общи условия

Активация на акаунт