Отговори
# 120
Аз съм в 22+6 и дори и седнала няма гънки. Бия инжекциите всеки ден. Редувам лява и дясна страна, обаче в тоя корем е направо мъка. Ще опитам и това да ги бия под ъгъл. Страх ме е, че лекарството направо изпръсква навън като вадя иглата. А уж бавно ги бия и задържам...

Ели какви инжекции поставяш за Нк клетките? Аз бях на вливки интралипид само.

Кайлин, изключително непрофесионално отношение си получила. Даже и да не е била на кеф, не може да те претупва така. Ако можеш да се преместиш при друг лекар, изобщо не го мисли.

Аз, същата история като при мен. Само че моето момче се оказа момиче. Хихи Grinning Важното е да са здрави! Ако се поразходиш и дори малко потанцуваш, ще се обърне Grinning

# 121
Привет, привет. Аз влизам да се оплача. Отивам днес на преглед - разгеле чаках го от 1 месец и лекарката ме претупа яко. Бях ви споделила, че имам завишени левкоцити, които тя не ги отрази и отидох при друг лекар в същата клиника. Това й излиза в системата. И още с влизането ме пита за какво съм ходила при еди кой си с кви оплаквания. Самия преглед беше 3 мин. Показа ми бебето за половин секунда, сърчице не чух и едвам ме остави да си задам въпросите, които бяха 3, не 100. Вдигнах й мерника здраво. Не беше на кеф ли или се направи заради това, че съм ходила и при колегата. Чудя се дали да не си търся друг лекар. Кофтито е, че съм си купила пакет и поне трябва да е в тая клиника. Ей това не им харесвам на лекарите, много от тях са пълни темерути със самочувствие до небето..

Оф,Кайлин,сменяй я тази.Според мен ще те запомни и до края все така ще се държи.Да не ти пука,в крайна сметка не малко пари са тези пакети,така че си в пълно право да изискваш много повече от ЖК по каса...Здравето е най-важно,намери друг доктор в същата клиника и се премести навреме.
А пък само ,за да не се обиди да седиш при нея да и търпиш фасоните...брейй,пък и обидена...

# 122
Минах ФМ може вече да ме поправите момичето си стана момче и това си е😂
Как ср бях настроила на момиче ама живо и здраво да е.Всичко е наред 500грама е 😁в момента се разхождам щото не даде на д-р Янкова дс види лицето и сега се надявам да се завърти че да може да си хода 😁😁😁

Честит син памперс,Аз! Simple Smile Радвам се че всичко е наред с твоето половин килограмово човече.Супер!
Аз съм утре при Янкова ,чаках да пишеш с нетърпение! Simple Smile Ще видим пък моите предполагаеми синички гащи дали ще станат розови Grinning
Може ли да споделиш колко струва ФМ,ако не те притеснявам.Имам  информация,но тя е от преди година и половина.Ако искаш и на ЛС драсни,яко не позволяват  тук.Просто искам да си направя някаква сметка,че след това ще се отбием и да пазаруваме някой неща .Благодаря ти предварително! Simple Smile

# 123
  • София
Peperudena, въобще не чакам АГ-то. Моята е Жекова и според мен си е голям професионалист. Витамините ми ги пусна още с положителния тест, но никога не ми е казала, че трябва да си ги пускам отново до сега, Хематологът ми също. Аз им имам доверие, а и достатъчно ме дупчиха в болницата, а и след това, за да си назначавам сама още изследвания. Просто ми стана интересно, че всички си ги пускате...

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 13:44 от engruseva

# 124
Engruseva, аз имам задължителни изследвания за съсирването на кръвта на 4 седмици. Така и така ходя да ме дупчат, просто си изследвам и витамините.
Моите в 12гс бяха добре, а сега в 20гс са паднали и фолиевата и Б12 въпреки, че не съм спирала приема им. Честно казано бях изненадана, но явно бебето си иска неговото и яко точи от моя запас. Сега минах на по-високи дози.
Ендокриноложката ми също смята, че витамините са важни през цялата бременност и ме насърчава да ги следя заедно с кръвната захар и ТСХ.

# 125
  • София
Значи все пак ще питам Жекова в петък Simple Smile Тя така или иначе пак ще ми пуска изследвания,
може и това да е предвидила Simple Smile

Като стана на въпрос, че бебето си иска неговото и  яко точи от нашия запас.
Някоя от вас да е побеляла по време на бременността?
Защото аз не се боядисвам, до сега не съм имала бели коси,
но от извесно време ( седмица, две ) всяка сутрин намирам по някой нов бял косъм...
Не, че ми пречат, просто не знам дали не е някакъв симптом ...

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 14:38 от engruseva

# 126
  • Varna, Bulgaria
Пламъче аз съм с вливане на Октагам. 2-3 пъти вече. По препоръка на имунолозите изследвах и някакви два фактора, които все забравям какви са. Показвали риска от прееклампсия. Първият път бяха извън нормите, но втория бяха влезли в граница, защото референтните стойности растат. Така или иначе обаче ми предписаха и инжекции Фракси 0,4. Сега на ФМ кръвотока към бебетата е в норма, а и NK клетките се следяли до към 5 месец, та ще видим този път какво ще кажат имунолозите и съответно АГ.

# 127
140лв.ми взеха.

Минах ФМ може вече да ме поправите момичето си стана момче и това си е😂
Как ср бях настроила на момиче ама живо и здраво да е.Всичко е наред 500грама е 😁в момента се разхождам щото не даде на д-р Янкова дс види лицето и сега се надявам да се завърти че да може да си хода 😁😁😁

Честит син памперс,Аз! Simple Smile Радвам се че всичко е наред с твоето половин килограмово човече.Супер!
Аз съм утре при Янкова ,чаках да пишеш с нетърпение! Simple Smile Ще видим пък моите предполагаеми синички гащи дали ще станат розови Grinning
Може ли да споделиш колко струва ФМ,ако не те притеснявам.Имам  информация,но тя е от преди година и половина.Ако искаш и на ЛС драсни,яко не позволяват  тук.Просто искам да си направя някаква сметка,че след това ще се отбием и да пазаруваме някой неща .Благодаря ти предварително! Simple Smile

# 128
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз побелях след раждането на малкия, на 23г.. а тъкмо си бях пуснала моя цвят на косата 😁 На 28 сега вече съм бая бяла, особено сравнение с познати доста по-големи от мен. Без боя в корените поне не става вече. Но мисля и че си е до ген също, татко ми на 23 също е започнал да побелява.

Мисля, че Алекс избра име на бебето Simple Smile Само повтаря, че я обича ❤
Той вече 3та седмица си е в нас, като е хубаво времето сме навън, но сега като е гадно и лудваме в нас. Трудно се заиграва, ядосва ме повечко.. Абе надявам се да си тръгне на градина в понеделник, като е там дисциплината е по-добре.

# 129
Мерси много,АЗ! Simple Smile
Аз нямам все още бели коси (на 32 г. съм почти) .И сега не виждам изобщо бели косми.Може би не е свързано с бременността ти,не съм изобщо запозната.
Но ,че ноктите ми станаха супер здрави след двете чертички е факт!

# 130
Звучи много неприятно това, че трябва да се боцкате. Това до края на бременността ли трябва или до определен период от бременноста? Ако е временно - пожелавам ви в най-скоро време да се отървете и да не ви се налага да се боцкате.
Мен много ме е страх от игли и не гледам даже докато ми взимат кръв, а не мога да си представя какво е сам да се боцкаш. ☹

Kaylin не се ядосвай излишно с тази АГ - има и други лекари. Всеки има право да потърси второ, трето мнение . ... какви са тези фасони. Много ме дразнят такива лекари. Ако е възможно направо я сменяй с друг според мен.

Сега се сетих на ЖК по каса дето ходя,казвам на доктора,че искам изследване за токсоплазмоза да ми пусне,защото имаме котка,той ми казва-"Изследвай първо котката"😂
Мисълта ми е,че ние трябва да си "гоним" нещата.

Боже, как пък може да се изкаже така този лекар?? 🙄 Понякога направо ме изумяват някои лекари.
Токсоплазмозата не се заразява само от котки - може и от храна (зеленчуци, плодове и месо ), замърсени ръце и т.н.

Аз и Ели честито за ❤ и 💙

Веси и в Турция е същата работа с прегледите. Поне при този, който се следя.
И мен ме изпраща със заръки, ако ме боли да си пия парацетамол. Да съм ходила, ако болките са непоносими и имам кървене.
Да не говоря, че още от самото начало ми каза, че няма никакъв проблем и не е нужно да прекъсваме полов контакт с ММ, а като ходих при друг за ФМ ми каза, че ми е ниска плацентата и ни забрани секс, тъй като имало риск от сериозно кървене. На кой да вярва човек...
Ето сега и за приема на желязото и еутирокса, ако не бях разбрала от момичетата тук щях да си продължа да го приемам с близки интервали и накрая да се шашкам и стресирам с покачено ТСХ до небесата.
Дано като си отида във Варна скоро да си намеря читав АГ да ме следи.

Момичета, пускали ли сте изследване за Хепатит Б и Ц?

# 131
  • София
Аз съм на 33, нашите и двамата се прошариха доста на късна възраст, а това при мен е от седмица, две. Ако ми е дошло времето, няма лошо, да не е само липса на някакви витамини или друго..

Kaylinn, дано намериш по-добър АГ 🥰

Момичета, започнахте ли да търсите педиатър ?

# 132
Момичета може ли да ми препиръчате пробиотик ,;вие какъв пиете? Тук като попитам за пробиотик на консултациите и ме гледат гръмнато ,а имам проблем със стомаха и преди ми помагаха пробиотиците .
Аз пия BioPlus на Lactoflor и съм много доволна, препоръчвам!

# 133
  • София
Клексана още го бия в корема, малко над пъпа от двете страни, но аз имам много гънки, тоест не гънки ами дебел пласт хахах
Където и да бодна си е подкожно при мен.

Слабите жени с тънка коремна стена и голям корем сигурно просто е ужас...
знам че под ъгъл не е ок да се бие, но ако става, защо не.

В ръката си ги би приятелка много слаба до края. Мисля че в меката част не може да се стигне до мускул и се свиква както на корема.

В болницата като родим на всички ще ги бият в ръцете Simple Smile

# 134
Да, в листовката на Фраксипарина пише, че трябва да е под прав ъгъл. Ама съм готова да опитам и това, за да не излиза лекарството. Чак на 12ти съм на ЖК и ще питам пак. Поне се успокоявам, че още малко остана до прегледа. Ще питам дали може да се бие в ръката. Когати лежах в болницата за задържане, искаха точно там да ми ги бият, но не позволих и си ги поставях сама в корема. Но тогава беше песен...

Това с побеляването ни е заложено генетично, но се влияе и от стреса. Аз съм на 32 и съм с естествения цвят на косата. Не се боядисвам и не съм забелязала бели косми. Иначе ноктите ми растат със светкавична скорост и станаха много твърди. Никога не да били толкова здрави.

engruseva, аз започнах да проучвам въпроса. Не съм се спряла на определен, но чета по групите кой - от кого е доволен. Иска ми се да е млад и я крак с тенденциите.

Мардина, при мен инжекциите са от началото до края на бременността, та дори и малко след раждането. В началото изпитвах ужас и паника, но с всичко можем да се справим в името на малката топчица в коремчето.
Пускала съм изследвания за хепатите. Не съм боледувала, обаче съм имала контакт със заразени и се оказа, че съм придобила имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт