Отговори
# 630
Пламъче важното е, че следите и двете! Вярвам че всичко е наред дори и АППТ да пада Simple Smile
Ти при кой доктор се следиш?
Аз си реших, че не искам терапия ако не ми докажат, че трябва и си следвам шестото чувство и естествено прегледите от докторите.
Аз направо се чудя едно време жените без всички тези изследвания и терапия как са се справяли...
Мисля, че по-спокойно и не толкова финансово натоварващо😬 както и са пестили от психолози, който аз скоро ще посетя😬
Кристиана мисля, че кръвотока не трябва да е над 1.2

# 631
Това е моята табличка, по която се водя за кръвотока. То е важно и седмицата, в която си.

ПС: Малко изрязана се получи снимката. Значи трите колконки са: 5th; 50th; 90th percentail.
Най-добре е да сче в първата колонка. Simple Smile
На английски се води: artery PI index

# 632
Благодаря за окуражителните думи, Дриймче ! Hug При д-р Минчев съм. Той е млад, обаче е доста начетен. Ходил е и на специализации в чужбина. Доволна съм. Обръща внимание и отговаря винаги търпеливо на всичките ми (дори и глупави) въпроси.
Вярвам, че и при теб нещата ще са добре. То тая терапия си е само профилактика. 0.4 и 0.6 се водят доста ниско дози.

Криси , ако е такова положението, отиди при друг АГ. Всеки м8же да ти вземе секрет. Другият вариант е да се свържеш със следящия лекар и той да ти препоръча свой колега.

Галеона, златна си! Веднага си я запаметявам тая таблица.

Момичета, аз ви оставям за сега. Желая ви лека и спокойна вечер и сладки сънища! Да сънувате пухкави бебоци Heart

# 633
Галеона Много полезна таблица. Мале на мен в момента кръвотока ми е 0.4 и 0.5. Мисля, че е добре. Лекарката беше много доволна. Ще си я слушам нея и ще гледам много да не чета ( което не ми св получава 🤣)
Пламъче супер. Важно е да имаш доверие на твоя лекар. Пожелавам ти лека нощ и сладки сънища 🌹

Това е моята табличка, по-която се водя за кръвотока. То е важно и седмицата, в която си.

ПС: Малко изрязана се получи снимката. Значи теоте колконки са: 5th; 50th; 90th percentail.
Най-добре е да сче в първата колонка. Simple Smile

# 634
  • София
За кръвотока мерят една стойност която идеалното й е 0.5, колкото повече е, толкова по-зле. Казва се Ri
Моята едната е 0.52, другата е 0.67
Но гледат и едно съотношение/индекс мисля че се казваше Pi, той не трябва да надвишава 1.2
Така че това с 1.2 е съвсем различно от онова с 0.5
Моята лекарка казА, че 0.67 е леко по-лош кръвоток, идеалното е 0.5
Ходих при още една и тя толкова го измери.
Но обясни че Pi e в норма и не е притеснително в момента.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 21:58 от Brayda

# 635
Dream, най-важното наистина е какво вижда АГ на прегледа.
При мен е много силен и психологически фактор, защото са ми много слаби нервите. Док знае, че ако не ми увеличи терапията ще почна да вдигам кръвно и ТСХ от притеснение. Дали ще лекуваме тях или ще бия всеки ден е горе долу равнопоставно. 😄
А твоят кръвоток наистина е супер.

В моите документи и от Сигридов и от АГ, кръвотока е отбелязан като PI left/right artery. Демек Pulsativity Index. Затова аз него смятам за основната мерна единица.

# 636
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз си гледам данните от БХС и ФМ. В 12с ми пише PI - 1,16, в 20с PI -1,24/1,29. При различни лекари и никой нищо не казва, че има притеснително.. Аз нямам терапии, нямам и правени изследвания. Гледам с малкия ФМ 23с тия стойности са били под 0,7.
Сега като пускам изследвания да взема да пусна нещо .. Не знам, обаче какво. Не знам защо съм се пристеснила така за това нещо. Бебето уж се развива добре, отговаряше си последно всичко, не знам има ли начин да се хване някакъв проблем, при положение че уж нямаш от преди това.

# 637
Christina, хич не исках да вкарвам паника сред другите потребители. Sad
Според мен щом следите кръвотока и АГ не вижда нищо притеснително, значи всичко е наред.
Аз имам предишна загуба и мутации за тромбофилия доказани, затова при мен се налага терапия и по-стриктно следене. Предполагам, не при всички е така. 😘

# 638
Аз също явно от притеснение вдигам кръвно. На второ мерене е нормално. И днес се прибирам и само като видях апарата за кръвно се притесних и хоп 129/75. И следващото мерене 117/72...
Доктор Чилингирова - кардиоложката, каза да мерим 3 пъти и се взима най-ниската стойност.
Така че психологическата основа е ясна - имам изписан седатив и препоръка да ходя на психолог... смешно плачевна ситуация. Така че напълно те разбирам. Нека ти вдигне дозата, че да си спокойна.
Аз мисля да не меря кръвно до другия преглед, че др. Богданова ми се накара и каза да се спра. Питах я да го меря ли - тя каза НЕ 🤣

Доверяваме се на АГ-тата и това е. Все пак мисля, че те повече разбират от нас 💗🌹🍀

Dream, най-важното наистина е какво вижда АГ на прегледа.
При мен е много силен и психологически фактор, защото са ми много слаби нервите. Док знае, че ако не ми увеличи терапията ще почна да вдигам кръвно и ТСХ от притеснение. Дали ще лекуваме тях или ще бия всеки ден е горе долу равнопоставно. 😄
А твоят кръвоток наистина е супер.

В моите документи и от Сигридов и от АГ, кръвотока е отбелязан като PI left/right artery. Демек Pulsativity Index. Затова аз него смятам за основната мерна единица.

# 639
  • София
Ako таблицата е вярна и това в първата колона е Pi, значи с моя 1.10 не е както трябва ...
И аз разгледах някои таблици но не ми говорят нищо тия проценти и тнт ...

# 640
Bryda, аз в 16гс бях с около PI 1,5 на двете артерии. АГ каза, че до 20гс трябва да ги докараме под 1 стойностите.
Аз рових в нета и я намерих тази табличка, но не знам до колко важи. Просто търсих нещо, по което да се ориентирам, че както вече казах яко изперквам.
Знам, че трябва да съм спокойна, защото бебокът всичко усеща, ама нещо не ми се получават нещата с това спокпйстие. 😄

# 641
  • Plovdiv, Bulgaria
Галеона Аз отдавна чета по темата, не знам и аз защо, но го мисля. Особено като съм чела в темата за тромбофилия за кво става въпрос.. Не че ти си всяла паника Simple Smile
Просто съм влезнала леко във филма.. След спонтанния ми аборт никой не ми каза нищо такова да изследвам. После с малкия..Просто не съм чела и търсила толкова информация, и се доверявах на казаното от лекарите. Сега защо така все търся причина нещо да не е наред, не знам. Надявам се скоро да успея да се видя с АГ-то ми, ако не ще търся някой за консултация, за мое успокоение.

# 642
  • София
За мамите с близнаци Simple Smile

# 643
Здравейте  супер покупки, в Чочко бочко  получават вякакви размери,предимно дрехите  са  от Primark, minoti, Asda, не се сещам в момента и за др , като ако някай има.повече свободво време може да ги намери във фб или олх със разлика в цената  -10лв по малко. Относно количките  първата ни беше розова,втората зелена, третата на цветя .... предполагам че и нея ще продам. Няма зн дали бие на очи 🤩
Omm аз също използвам само вода  тъй като наскоро си бях взела на Лактацид  гел и от него ми стана  неприятно и реших че.най вероятво е хормоните сега .Аг всеки път ме пита какво използвам и винаги ми казва да е само с вода  още от преди бременността

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 23:58 от Anichka123

# 644
Добро утро,
Поздравления на всички за хубавите новини. Аз вчера бях на ФМ и всичко с бебка е наред, потвърдиха отново, че е момиченце Sparkling Heart
Вчера си вадих изследвания за сключване на граждански брак и невролога ми препоръча да си взема колан за придържане на корема. Аз засега нямам болки в кръста, но тя каза че няма нужда да чакам да се появат. Някоя ползвала ли е колан и от къде бих могла да си купя?

Общи условия

Активация на акаунт