Отговори
# 615
Момичета, радвам се за хубавите новини, които споделяте от ФМ. Споделените снимки на дрешките и количките са прекрасни.

Нямам идея за болки в корема или стомаха. Аз изпитвам болки в срамната кост, но това предполагам е от килограмите. Качила съм 5-6 кг до тук, но започнах от много високи килограми.
Аз също съм с тромбофилия. До сега бях на аспирин протект и Натаспин, но на последните изследвания Д-димер е скочил. Предполагам, че доц. Русев ще ме сложи на фраксипарин или клексан. В тази връзка да ви питам чували ли сте за фраксипарин на хапчета?

# 616
Лози, няма Фраксипарин на хапчета. Но и с инжекциите се свиква. Те имат малка игличка и като се научиш да ги биеш правилно, няма да имаш болка. Само леко убождането се усещане, като леко щипване. А ти как приемаше аспирин и натаспин? Едновременно или ги редуваше? На мен може би ще ми се наложи да включа натаспин допълнително към терапията с НМХ.

# 617
Момичета, аз си следя темичаката, но нещо си мълча тези дни.

Peperudena, освен на шишета, вече сме горди собственици и на стерилизатор. 😄 Движим се с темповете на мравки, но на мен така ми е по-спокойно. Вчера избрахме и цветове за стените на стаята, а до края на седмицата трябва да набележем и ламинат.

Пламъче, сподели моля къде биеш Фраксито/Клексана освен в корема?
На мен от днес ми назначиха терапия всеки ден, защото АПТТ от 30 падна на 23,5 за последния месец. Док каза, че не е притеснително, но предпочита да не рискуваме. Досега бях през ден и биех в корема, но скоро ми се струва, ще ми трябват и други опции. Simple Smile

# 618
Пламъче, аз с предишната бременност в края бях на фраксипарин 🤪.Някой скоро ми спомена за фракси на хапчета, но не помня кой беше 😏, за да го разпитам.
Натаспина го редувах с аспирина. Утре ще мога да кажа повече след часа при доц. Русев.
Галеона, сама освен в корема не съм си слагала, но една приятелка ми каза, че си ги е слагала и в ръцете. Ще я разпитам повече и ще пиша пак.

# 619
Lozi, аз ще се пробвам да изкарам докато мога в корема. Досега беше по-лесно, защото бяха през ден, но сега не знам как ще е.
Уж с Клексана не ми се подува и не ми се появяват синки, но все пак кожата е раздразнена.
В ръцете и краката ми изглежда много болезнено, но ако се налага ще слагам и там. Просто се чудя къде другаде може. 😄

# 620
Галеона, продължавам да го слагам и аз в корема. Напоследък стана много трудно обаче. Кожата яко се наду и не може да се хване гънка. Едно момиче от темичката ни ми беше изпратила места, където може да се поставя, но исках да говоря и с доктора. Сега намерих решение като лягам на една страна и коремът ми пада. Така налягането намалява и бия от горната страна на корема. Не стават буци и синки. Може да опиташ. Защото матката създава напрежение и при мен даже имаше изтичане на лекарството.
Лози, ще чакам да пишеш подробности какво са ти казали, че и на мен ми предстои.

# 621
  • Varna, Bulgaria
Lozi, аз ще се пробвам да изкарам докато мога в корема. Досега беше по-лесно, защото бяха през ден, но сега не знам как ще е.
Уж с Клексана не ми се подува и не ми се появяват синки, но все пак кожата е раздразнена.
В ръцете и краката ми изглежда много болезнено, но ако се налага ще слагам и там. Просто се чудя къде другаде може. 😄

И аз днес питах, защото аз съм на Фракси всеки ден и ми се появи доста голямо топче от ляво, което е и болезнено при натиск. Та сестрата и док казаха, че може в ръцете и краката, но боляло повече. Та и ние (ММ ми ги слага) ще се мъчим възможно най-дълго да е в корема.

# 622
  • София
Бия си инсулина в краката (външната част на бедрата), игличката е мега тънка, тя е 5мм дълга, тоест е двойно по-тънка и поне 2 пъти по-къса иииии няма такава болка!!
Ако някога се наложи да си бия клексана там сигурно ще пукна!!
Успявам да си правя синини с инсулина, както и редовни тече кръв и от самия инсулин. В дните, в които има кръв кз сутринта не ми е ок... Sad
Но на мен ми казаха само в крака инсулина.

По-скоро с клексана бих слагала в ръцете.

Иначе аз си имам доста мазнини и си мисля че до края ще си го бия в корема. Аз дори не хващам гънка, просто бия. Напоследък нацелих кофти място и имам една синина, нооо не е като в началото Simple Smile

# 623
Мерси, Пламъче!
Хубав съвет ми даде с лягането на страни. Не се бях сетила, но определено ще пробвам.
И аз ще питам АГ на следващия преглед, дали мога да ги бия в седнало положение, защото тогава ми се образуват най-много тлъстички гънки за боцкане. 😄
Мен и в паласките ми изглежда опция, но в кабинета на Конова преди време ми казаха, че там се водели мускулни и не било хубаво.

# 624
Момичета аз не съм на терапия, АПТТ ми е 22, което е ниско, но кръвотока в лявя и дясна са ми 0.5 и 0.6 и докторката е много доволна и не предприемам терапия. Та мисълта ми е да не залагате толкова на АПТТ, а на кръвотока. Ако той е добре значи всичко е наред 💗🍀

# 625
Криси, ако по ЖК сега не е моментът за микробиология, то можеш да помолиш АГ само да ти я вземе, а ти след това да си я занесеш в някоя лаборатория и да си платиш изследването 😉

И аз пробвах какви ли не интимни гелове, но все имам като парене след измиване с тях... Не знам вече какво да правя, освен да пробвам с бебешки продукти, както Адриа препоръчва. Иначе ако се мия само с водичка, нямам никакви проблеми, но не мога да се почувствам достатъчно чиста така. 🙄

Мариана, и аз не съм имала такива болки в стомаха. Може би е добре да се опиташ да хапваш по-лека храна за няколко дни и да е по малко, но често. Чувала съм, че ментов чай помага при болки в стомаха, но не съм сигурна до колко е подходящ по време на бременност.

# 626
Ох, Брайда, направо те съжалявам... Сви ми се стомаха като прочетох. Сигурно с кръвта изтича и част от инсулина. Така си обяснявам, че КЗ не е добре на другия ден.

Галеона , аз биех по едно време в паласките. Още имам синки там. А фраксито трябва да се бие подкожно (в мазнина), за по-бавно усвояване,за да има по-дълготраен ефект. Ако се бие мускулно, ще се усвои за бързо време и ефектът ще е краткотраен.  Иначе и седнала можеш да си го биеш. Важното е да успяваш да хванеш хубава гънка.

Дриймче , да на ФМ точно това ми каза и доктора. Но освен кръвотока, едновременно ще следим и кръвосъсирващите фактори.

Омче, ментовият чай май не е много препоръчителен. Много обичам чайове, обаче сега не смея да пия. Карам си само на водичка.

# 627
  • София
Момичета, бия Клексан всеки ден от 12 ноември насам. За сега - само в корема, имам още подкожни мазнинки там в резерв. Редувам ляво-дясно.
Казвали са ми, че може в крака - в средата на бедрото отстрани. Както и в паласките отстрани. Малко ми е трудно да си представя как ще е там с достъпа с по-гколям корем. Иначе там трябва да са под 45 градуса, иначе може да не е точно подкожно.
Също така ми казаха, че най-безболезнено е отзад в сгънката на кожата при плешката. Но трябва някой друг да я бие. Аз в мимента през повечето време съм сама и няма кой. Обаче по-нататък ще го мисля.

Брайда, ти май си героят на групата. Стискай зъби, момиче, ще мине!

# 628
  • Plovdiv, Bulgaria
А колко е нормалния кръвоток?
Гледах, че на ФМ имам някви стойности, но не знам колко е нормално и кога е притеснително. Питам информативно.

Омче, аз че ще му кажа, ще му кажа. Но ЖК вече 3та седмица се отменят в Пловдив. Моя приятелка днес трябваше са ходи, при един и същи АГ сме, казали са й да не ходи. Ако и другата седмица се отменят, моя доктор чак март е на работа. Чудя се в такива случаи, като е в отпуска лекаря, какво се прави? Заместник има ли? Или трябва да ходя другаде..

# 629
Dream, моите стойности на кръвотока са 0,71 и 0,77 и АГ е доволен засега.
Но предполагам, че не иска да рискуваме. Каза, че при моята доза от 0,4 дори всеки ден да бия, пак се води профилактична терапия.
Майче и аз ще съм по-спокойна така. Луда работа ... 😄

Общи условия

Активация на акаунт