С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 637
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Ще дам предложение всеки да се казва годините.Защото всеки си защитава наборите и вижданията им.
Голяма защита на една възрастна, работоспособна , дето хабер няма какво прави.
Продължавам да мисля , че няма пълна информация по случая.
Съветвам авторката ,бакла или баклава, да не се връзва и да не живее в този имот ,да не се окаже енти път застрашен, а  тя да влага там, ремонтира  и подрежда дългосрочно.Дразнят ме яко тези дето не си правят сметката и изкарват другите виновни.Дето живеят  и се разливат ,пък делата им   неоправени.
Съветвам я  и защото мамаша ще се върне и ще почнат оплаквания как се меси и ще е баш по темата - тази е ясна.То всичките са ясни, май дядото  е бил пич и ги е създал, те после залагали както им падне неговото.

Без сръдни ,но себеподобните се защитават.

# 301
  • Варна

И да, мъжът на Баклава трябва да се интересува защото живее там. Или да си свирка без да знае какво се случва с покрива над главата му, отговорност та дрънка...

Те живеят там от половин година. Положението вероятно е забатачено от повече време.

В шок са и са решили,че повечв не искат да си има вземане-даване с тази банка и изобщо отхвърлят идеята за предоговаряне с тази банка,за продаване и т.н.

Супер. Да отиват и да си намират друга банка. Те. Не вие. И като много знаят, да се спасяват.

Вие що не вземете да се изнесете вече от това жилище?

# 302
Относно пълномощното - понеже напред писа, че бабата има генерално пълномощно - проверете какво точно е пълномощното и за какво може да послужи, тъй като не вярвам, че има банка в България, която да уважи т.нар. генерално пълномощно, а не да поиска такова, в което са конкретизирани сметките по отделно и какво може да прави с тях бабата.

# 303
  • Blondeville
Ох, Боряна, на 34 г. съм, с две малки деца на 3г и 2 месеца и на 1 г и 4 месеца😁 Позволено ли ми е да мисля, че жената не е изрод?

И понеже обичам да систематизирам нещата:

- жената хабер нямала какво прави - има си хабер, грешно си е сметнала лихватаот един момент нататък и това е, дайте да я разпънем на кръст

- плаща вноска, редовно

- плаща издръжка

- отишла е в чужбина за да може да плаща, не си е била чукалата

- този кредит не го е теглила за собствения си г*з и за пиене, хазарт и охолен живот, о за някакъв бизнес. Не ѝ е потръгнало, но не се е оставила и си плаща. Не ѝ е провървяло, може и в нея да си е вината, но се е опитала. Загубените за бизнес пари не са като профукани за Долче и Габана и круизи.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 10:38 от blondie_anna

# 304
  • при късмета
Е хора, тя е отишла в чужбина не за да си вее коня, а да го плаща тоя заем...1500 лв месечно, отделно издръжка за дъщерята. Кредита го е теглила за бизнес, с който в някакъв момент си е издържала семейството, не за хазарт, дрога и за парцалки...Изкарахте я урунгел някакъв...

Бабата има пълномощно точно по тази причина, жената е в чужбина.

И да, мъжът на Баклава трябва да се интересува защото живее там. Или да си свирка без да знае какво се случва с покрива над главата му, отговорност та дрънка...
Според описаното от Баклавата, поредността е обратната. Губи първо бизнеса, после спасяват веднъж на косъм апартамента и чак след това забатачва същото втори път. 5-6 години е в чужбина и още когато е заминала не е издържала сина, а само дъщерята. Сина и да се интересува, единствената актуална информация може да даде само банката, но не и на него. Може да пита само роднините си, а те ще му дадат грешната информация, която излиза чак сега.
А, и Баклава е писала междувременно
И да свекървата е абсолутен урунгел, защото както и да се върти казуса, единствената виновна за ситуацията е само и единствено тя. Заради лично нейни действия и бездействия и решения. И какви планове си правела кой от къде и какви кредити да тегли, че да покрива нейните
Ма ко,бабата е с  пълномощно,ходи и жената,банки,адвокати.
Преди години когато свека не е могла да обслужи кредита,щели са да загубят жилището,знам,че мм е ангажирал адвокат,вземал е пари от приятели,роднини са помогнали да не им го вземат.Заминала е в чужбина,инак е нямало как да покрива задълженията и да връща на хората.
Оправдавам донякъде мм,живял е в чужбина,връща се,пуши му главата защото се опитва да пробие професионално,заживяваме заедно....трябваше да се поинтересува,не да си казва-всичко е ок.Ама пък откъде да знаехме,че нещо се случва.
Бабата за какво точно е ходила в банката? Съберете се тримата ти мъжа ти и сестра му и се разберете с бабата някой да ходи с нея когато използва пълномощното. Явно или не разбира какво ѝ говорят или отива само да внесе някаква вноска, която обаче ѝ е посочена не от банката, а от свекървата и става каша. И без друго, ако свекървата не може да дойде скоро и трябва да се използва пълномощното, трябва бабата да ходи.

# 305
Аз за пореден път съм потресена от свекърва ми. Вчера погребахме свекър ми. Доста отдавна нямам контакти с нея. Но реших да отида заради мажът ми и заради свекър ми, не беше лош човек. Оставих бебето на сестра ми въпреки че, кърмя но трябваше да сим до мъжът ми, много тежко понася загубата. Та влизам аз в залата за последно сбогом тя свекърва ми седи до него и като ме видя ми вика, ела ела виж го той ти е простил че, си българка и че имаш дете но аз не мога да ти простя. Нищо не казах. Взех си збогом и се от дръпнах.След малко влиза най малката сестра на мажът ми която в последствие разбирам че, е намерила тя погребалната агенция. И свки започва да и крещи защо е толкова скъпо не можа ли да намери нещо по евтино. Тя и обеснява че ковчега е екстра ларж защото тои беше едър мъж. И и каза че също искали да има жълти рози които струват повече. А свекървами грабва телефона и крещи дай ми номера на агенцията ще видят те жълти рози и можело в по малък ковчег той като е мъртъв не му е тясно. Останах без думи честно. Влезе мъжът ми и другите братя и я молиха да спре, че няма значение колко струва всичко обесняваха и че той си е заслужил да си отиде достойно. Но не и не. Обади се на погребалната агенция крещя пет минути. Затвори и с ехидна усмивка каза готово свалиха ми 500е.Синовете и направо умряха от срам.

# 306
Бабата с пълномощното да извади един погасителен план.
Ако тези 60 х. са се появили незнайно откъде, трябва да се види всичко от договора, условията, наказателните лихви, движението по сметката и ако има грешка, да се открие къде е и да се поправи. Трябва си компетентен консултант, експерт . Да не се доверяват много много на кредитните инспектори на банката, защото може и да има грешка. Аз гледам по сто пъти, когато предоговарям нещо и си питам като малоумна по няколко пъти, докато схвана. Но поне съм наясно и при първо съмнение, веднага отивам да питам какво и защо. Когато става дума за моите пари, съм си скептиична и не се доверявам много. Въпреки че кредитната ми е приятелче.

Ганели, и ти си си избрала родА, ужас.
Съжалявам за свекър ти.

# 307
  • при късмета
Ганели, съжалявам за свекър ти! Няма да коментирам свекърва ти, че нямам думи.

# 308
Да,така е както си го описала ма ко.
tays, надявам се да е грешка.
Много хора дадоха съвети,благодаря!За човек нямащ си и понятие от кредити ми дадохте много полезна информация,гледни точки по казуса,даже предложихте помощ с консултации на лично.
На въпроса няма ли да се преместим,да, ще се,по най-бързия начин,каквото имаме с това ще започнем.
Давам жилището под наем на едно студентче,не ми се искаше да го изваждам посред студовете,учебно време, да размята багажи и да се мести,но ако положението стане нетърпимо ще му връча 1м.предизвестие.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 10:56 от BaklavaTa

# 309
Блонди ,теглих 3 бона, дават ти погасителен план  и виждаш веднага всичко.Няма неизвестни.Потребителски кредите  разпределен и всеки месец плащам 20 лв лихва.Вече  е внесено всичко.
Та зависи какво е договорила.Разбирам защитата ти, всеки  е човек и да подходим човешки,но и бизнеса си така  е оправила маман. Отвсякъде ми мирише.
И ми и прясно  случилото се с моя приятелка ,където бабата и дядото са направили имотите, а  синът им, бащата опропасти всичко и са на улицата. По-толеми са от теб,  надстроявали,  обзавеждали , мислили, че имат покрив, ама не...
Та тази  просто ми повтаря историята.
И още- да им се фука някой че ходи в 5 звезден спа и да няма за  належащи нужди ми  е противно.Нищо че има право.
Тук има много неясно и лъжливо.

Ганели ,не  е пожелал Бог да я прибере и да си почине  фамилията..взел свестния.

# 310
  • Blondeville
Ganeli, съболезнования! А свекърва ти е нещо неописуемо, да не се пада на човек такава рода...

Ма ко, аз последователността я схванах, тя не противоречи на написаното от мен. Фалирал бизнес, едва спасен имот, но все пак спасен, и е в чужбина за да си оправя бакиите. И финансово от никого нищо не търси.

Баща ми е същият по отношение на парите и бизнес идеите, в такива батаци е бил, че оле мале. Ама нито той си е оставил коня в реката, нито хората около него са го от*бали да се оправя. И си е стъпил на краката и живее добре, и работи, че и чичо ми издържаше в последните му години, макар и самият той тогава още да не беше цъфнал и вързал. Интересно ако беше оставен сам без опора, както имаше и зависимост от алкохола,  докъде ли можеше да стигне...Сега се радва на внуци, живее си спокойно, защото е имало кой да му подаде ръка някога.

Много хора са ме питали навремето защо не съм зачеркнала баща ми от живота си. Ами един баща имам, знам как ме обича, знам му фамилната обремененост, знам му проблемите, а животът е един и е кратък. Семейство сме и си помагаме както можем. Предпочитам сега да го гледам как грее край внуците, как винаги е насреща за помощ, как си е стъпил на краката, вместо да не съм го виждала от 18 години...

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 11:05 от blondie_anna

# 311
Само не се карай с годеника си.
Той е косвена жертва.

# 312
Баклава, вече са те посъветвали, до да кажа и аз... проверете в банката точно каква е била първоначално изтеглената сума, както и вземете погасителен план. Там могат да ти дадат и извлечение кога и колко точно е внасяно.
Това, че свекървата е плащала по 1500 лева, съвсем не значи, че тази сума е била достатъчна за вноската. Може по погасителен план да е трябвало да е например 2000. За просрочени вземания се начислява по-висока лихва.
Както и ти писа, ако не се е интересувала колко точно трябва да се плаща, като вищо може да е давала по-малко и от там да са дошли просрочията...

# 313
Ганели, моите съболезнования! Остава да простиш на свекърва си, че е проста италианка. Така е животът, един се ражда, друг си отива. Поне е могъл свекър ти да се зарадва на вашето дете. Да почива в мир!

Досега не съм коментирала случая на Баклавата. След последните информации относно кредита, мъжът ти готов ли е да се преместите в твоето жилище?

# 314
Готов е.Поне така ми е заявявал.След вчерашното ми вдигане на гири,не ми вдига,но мисля,че няма какво да се е променило.

Общи условия

Активация на акаунт