С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 709
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Ако не му прехвърли целия имот, той няма абсолютно никаква гаранция, че свекървата ще изплаща кредита. Предвид гениалните ѝ финансови операции до момента. По принцип може и да е еретично, но в конкретния случай за мен е напълно справедливо. На свекървата към момента какъвто и кредит да изтегли, единствената гаранция е апартамента. Като гледам колко е немърлива, всеки път ще погасява предишния заем със следващ, а вече е стигнала до момент в който явно е наясно, че на нея няма банка която да ѝ отпусне такъв и заплашва сина, че ако не изтегли той, го изключва от семейството. Така нейните задължения са погасени от друг и апартамента си остава неин. Това ми още по-еретично. Ако сина ще погасява цялото задължение, в този случай е справедливо да получи целия апартамент. Пък ако излязат от батака и ако свекървата върне заема, тогава вече да си прехвълят каквито искат части. Докато обаче не се изплати сумата, която искат от него, той трябва еднолично да решава дали да продава, ако вижда, че не се справя с вноските. Вярно, ще има допълнителни разходи по толкова сделки, но няма как
О, това е така.

Ако съм на момичето на мястото и някой ме пита, ама хич няма да влизам в схеми.
Ти представяш ли си как Баклавичката поставя условия, като е само годеница.
Момичето се съветва съвсем своевременно. Не искам да я накланям в една или друга посока.
Самата тема говори за разум.

# 286
  • при късмета
И ако сина не се съгласи да се нагърби и той с кредит, веднага виновна ще излезе бъдещата му жена, която го е отделила от семейството и той не иска да помогне. А това, че ако се съгласи би могло и нея да доведе до последици, изобщо няма да се забележи. Те са с планове да се женят и ако сина не решава еднолично за имота или двамата заедно, техния заем ще зависи от решенията на финансово безотговорен човек.

# 287
Скрит текст:
Сестра му е съвестно момиче,не би го направила.
Нямаме възможност да изплащаме заем по жилище,половин жилище и т.н.Разбрах какво предлагате,в някакви честни граници,но няма как просто.
За в бъдеще сме мислили,че искаме да си купим нашо общо жилище,по-голямо от моето,само двамата, смели мечти разни.
Цялата сума знам,че е 60 хил.,надявам се да не излезе нещо пак отнякъде.
Разбрах,че ще изискат справка и оттам щели да действат,минали са при адвоката.
Разбира се,че колелото се върти,вероятно може и аз бякой ден да цъфна и да разчитам на децата си,никой не е застрахован.Аз бях афектирана, и че с мен не се говори по въпроса,а директбо изисква от мм,този пръстен нищо ли не значи..аз го имах за сериозна работа.
Хванах телефона и звъннах на моя позната,пресен адвокат,имало значение и дори да тегли ипотечен преди брака,ще му се води единствено имущество,ако вноските не се покриват...стане най-страшното,търгове и т.н имат право и да посегнат и на моята заплата,имоти,за предбрачен договор тръгна да ми говори...бръм съм вече.
Това наистина ли?

Не.
Баклавичке, в тази история някой много лъже.
Да, някой лъже много.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 21:48 от Анонимен

# 288
Хора,сън не ме хвана цяла вечер,не издържах вдигнах тел.и заразпитвах....ипотечен бил,към Прокредитбанк са,сестра му ми каза с половин уста.
По-ясно ми стана.
Първоначалния замисъл на свека бил,мм да тегли потребителски от друга банка, да и покрие ипотечния,да се махнат от тази банка и да не е застрашен апартамента,но мм отказа,сега се чака справката и според това щели да мислят варианти.
Скарахме се с мм,как така са ми се развивали някакви други тези,как може да не се интересува какво е,що е,и т.н.наревах се,ама и аз съм една джасната в устата,вместо да изчакам търпеливо да видя развоя на нещата,пак реагирам първосигнално и намилам само.Ама тия дни нито мога да свърша нещо,нито да спя,изнервена съм...
Срам ме е и тук да пиша,като лъжливото овчарче се чувствам вече,един път едно,друг път друго...довтръсвам вече.

# 289
  • Blondeville
Тоест ипотечен, по който остават 60к? Каква е вноската? И защо искат да сменят банката? Свекървата има ли друг имот на свое име? Защо се е стигнало дотук стана ли ясно?

Очевидно тя, която се осигурява в чужбина, и дъщеря ѝ като студентка тук кредит няма как да вземат. Остава като опция на този да се предоговорят условията, не знам възможно ли е. Ако свекървата се осигурява в чужбина, не знам и рефинансиране ще може ли на нейно име.

Предполагам на мъжа ти това му е роден дом, а и още живеете там. Кофти работа, ама не е редно той да си вдигне чукалата и да каже “оправяйте се”...

# 290
  • Варна
Няма за какво да те е срам. Опитват се да ви водят за носа и двамата. Твоя човек колко е бил в течение, е друга бира ама ти нямаш никаква вина. Не се терзай излишно за тукашните писания, имаш си достатъчно ядове.

# 291
  • при късмета
Има добри и лоши страни. Добрите са, че мъжа ти е отказал да тегли друг кредит и, че настоящия е ипотечен, по-ниски са лихвите от потребителските.
Лошото е, че свекървата сама си прави някакви планове за финансите на сина си. Тя ли ги беше разправял тези, че апартамента не бил застрашен? Че какво да е застрашено при ипотечен кредит?
Какво значат тези сметки в множествено число? Ако той тегли потребителски от друга банка, от настоящата не се махат всички, а само свекървата. Той обаче не само, че не се маха от банка (ако се има предвид прекратяване на отношения и задължения с махането), ами си слага главата в торбата еднолично. Сестрата никой не я търси за пари, но е включена в обсъждането и решенията. Тук няма "те", всеки е за себе си и на принципа пре**би другарче
blondie_anna, на всички въпроси, които зададе до сега авторката е отговорила още в първите постове. Връщаш в началото цялото обсъждане, а вече е не малко страници

# 292
Да,свека е плащала по 1500лв.на месец като бяха изчислявали,че им остават много по-малко като сума,отидоха наскоро в банката за да видят колко точно им остава и се оказват 60.
В шок са и са решили,че повечв не искат да си има вземане-даване с тази банка и изобщо отхвърлят идеята за предоговаряне с тази банка,за продаване и т.н.
Свека няма друг имот на нейно име.
Защо се е стигнало до тук,никой уж не знае,не е следено как вървят нещата по кредита,а са си правили някакви техни сметки.
Да,ма ко...бабата,сестрата и свека дистанционно си оправят нещата,ядосах се на мм,че той трябва активно да участва,да се интересува,а не да чака наготово някаква информация и предложения да му отправят.
Допълвам ти-мм ми разправяше,че бил спасен апартамента.. това ме кара да изпадам в още по-голям бяс колко безотоворно постъпва, а не е такъв човек,защо не се е поинтересувал какво се случва след като веднъж вече са щели да им го вземат.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 09:52 от BaklavaTa

# 293
  • Blondeville
Ма ко, изобщо няма отговор - нито колко е стартовата сума, нито защо точно се е стигнало дотук, щом вноските са плащани редовно. Колко е вдигната тази лихва и защо, имало е такава клауза, или е имало просрочване. Това не са маловажни неща.

Много са ми интересни разсъжденията - някой някого да пре*бе. Това семейството за нищо ли го нямате, това обикновено са си най-близките хора, не някакви долни измекяри все пак...И ако при всяка криза всички мислят само как да не се минат, егати...И сестрата какво я оплюхте, при положение, че Баклавата каза, че е много свястно момиче? Бъбрек ли трябва да си продаде да се включи и тя финансово...

П.П Ами така представено в последния пост, аз не виждам женага нещо да е занемарила по кредита, плаща си вноската, но грешно си е сметнала остатъка. Разбрала го е, поискала е информация от банката. Афектирала се е като редовен платец какво точно е станало, и затова първосигнално иска да бяга от банката, чисто емоционално, и хич не рационално. Баклавата, явно мъжът ти никой не го държи настрани, а просто той самият досега хич не се е интересувал. Време е да започне.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 09:56 от blondie_anna

# 294
Що не направите Нова тема за този случай, ще е полезно за Баклава та. Има специалисти във форума, които могат да помогнат със съвети. Малко хора четат тази тема тук.

# 295
За мен е малко грозно, при положение ,че няма точни факти, такова омразно "свека" и оплюха цялата рода на момчето, при положение, че всичко се случва може и брак да няма. Оставили сте "старата жена" сама да предоговара , сега при свършен факт е лесно да се плюе. Знам,че има нерви, но и все пак, големи хора сте трябва да се гледа ситуацията от всички страни. Не бола издържала сина си, грозно е да се говори така, дай Боже и вие д аимате дечица, ако ви кажата, че не се грижите или не правилно се грижите за детето пак ще има тема тук. Отивате с документите при адвокат мъжа и сестрата и мислите четиримата, не така самосиндикално

# 296
  • при късмета
Ма ко, изобщо няма отговор - нито колко е стартовата сума, нито защо точно се е стигнало дотук, щом вноските са плащани редовно. Колко е вдигната тази лихва и защо, имало е такава клауза, или е имало просрочване. Това не са маловажни неща.

Тези неща авторката няма как да ги знае, защото самата свекърва не ги знае, ти питаш Баклавата. Въпроса на който е отговорено още в началото е има ли свекървата друг имот.

Баклавичке, не обвинявай мъжа ти. Този който трябва да си следи нещата е който е взел кредита. Дори да си в чужбина това изобщо не е нито сложно, нито скъпо, има телефони, има онлайн банкиране, начини колкото искаш. Пак казвам, че няма кой друг да ѝ следи нещата и да контактува с банката вместо нея, ако няма изрично пълномощно.
И към момента тя ако не се върне може нищо да не свършат. Дори да изплатят ипотеката към банката, трябва да се свали в агенция по вписвания. Пак не става без свекървата, защото нужните документи от банката ще дадат само на нея.

# 297
Който си е теглил кредита, има ангажимента да си го следи. Такова прехвърляне на бабата, на дъщерята, пък накрая - банката виновна, говори много за капацитета на свекървата да се оправя с пари. Затова е още по-рисково някое от децата й да тегли потребителски кредит за 60 000 и да се надява, че с възрастта не само доходите на свекървата ще растат, ами и финансовата й отговорност.

# 298
  • Blondeville
Е хора, тя е отишла в чужбина не за да си вее коня, а да го плаща тоя заем...1500 лв месечно, отделно издръжка за дъщерята. Кредита го е теглила за бизнес, с който в някакъв момент си е издържала семейството, не за хазарт, дрога и за парцалки...Изкарахте я урунгел някакъв...

Бабата има пълномощно точно по тази причина, жената е в чужбина.

И да, мъжът на Баклава трябва да се интересува защото живее там. Или да си свирка без да знае какво се случва с покрива над главата му, отговорност та дрънка...

# 299
Ма ко,бабата е с  пълномощно,ходи и жената,банки,адвокати.
Преди години когато свека не е могла да обслужи кредита,щели са да загубят жилището,знам,че мм е ангажирал адвокат,вземал е пари от приятели,роднини са помогнали да не им го вземат.Заминала е в чужбина,инак е нямало как да покрива задълженията и да връща на хората.
Оправдавам донякъде мм,живял е в чужбина,връща се,пуши му главата защото се опитва да пробие професионално,заживяваме заедно....трябваше да се поинтересува,не да си казва-всичко е ок.Ама пък откъде да знаехме,че нещо се случва.

Общи условия

Активация на акаунт