С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Ако е взела овърдрафт  и  е плащала само лихви  е ясно.Банките в момента прекратяват овърдрафт под всякакви поводи на такива съмнителни платци.

# 271
Хора,да се обадя да я питам мотамо какъв е аджеба,ама нито ме търси мен ,нито с мм говори.Само знам,че се шашкат,реват и се цупят на мм,аз като не им знам нещата,не искам да звъня по тел на сестра му да ми разказва,а искам лично да ги чуя нещата,пиша тука,обърквам се аз,обърквам вас.Прибирам се в петък и почвам наред да питам.
Естествено ще пиша какво е станало,то малко ли ви занимавах тук.

# 272
Не питай заради нас. Само чети и попивай.

# 273
Няма какво да питаш свекървата, тя явно е от.бала цялата история с банката. Най-много да ти каже, че от банката лъжат, за да й вземат имота. Мъжът ти да види какви документи могат да получат бабата и сестрата от банката, с тях на адвокат и преценявате какво може да се направи, какво си заслужава да се спасява и т.н.

# 274
  • София
Ох, Баклавичке, да не са се натресли на някакви лихвари тези хора като са взимали да погасят ипотечния? Тоест, няма ипотека на имота, така ли? Как такъв голям потребителски, това е лудост.
Тя явно иска и сина й да вземе потребителски кредит, ама това е огромна сума за такъв кредит.
Той ипотечен не може да вземе, защото няма имот на свое име.

Ако не са се набутали в някоя съмнителна институция, а са в банка, в която имат потребителски, а не ипотечен, пак най-лесното е да направят една ипотека в същата банка за рефинансиране на наличния заем. Ипотечен кредит се взима с около 3% лихва, потребителски за към 7, разликата е брутална.

И да се скача от потребителски на името на свеки в банка А на потребителски на името на мъжа ти в банка В е лудост и безумие.

Дано успееш да разплетеш това кълбо лъжи, аз смятам, че лъжат мъжа ти здраво.

# 275
  • Blondeville
Да, оттук насетне документи, адвокат, финансов консултант са ви стъпките.

Просто много се обърках вече, пък и без това съм с главоболие, та няма да задълбавам повече в догадки.

Ще ме мъчи малко мисълта как хем всичко се плаща, как хем е така зазляло всичко. И съвсем не разбрах пък при наем как мъжът ти ще е главно действащо лице?

Иначе наистина има хора с вкякакви странности, и с много лоша финансова култура. Чичо ми Бог да го прости беше така - имаха общо жилище с баща ми, от което само той взимаше наема, понеже нали не работи. Аз исках да откупя неговата част - отказа, защото според него с толкова пари накуп щял да се пропие съвсем и да умре. За съжаление и без тях в крайна сметка това се случи, а той нямаше ни жена, ни деца. Та някои хора не виждат протегнатата ръка, а търсят скрит замисъл, и се забатачват в ината си.

# 276
  • Варна

Ще ме мъчи малко мисълта как хем всичко се плаща, как хем е така зазляло всичко.

Сещам се за един вариант само. Тя Бърди го написа вече. Бързи кредити. Дано не е това.

# 277
Заболя ме главата, Баклава. Освен ,че ми се прияде една. Ужас е това, 60 бона... И не разбрах. Той ги тегли, погася заема и апартамента се запазва.Ама той всъщност е на майката, целия ? И после вие ги изплащате ?

# 278
Аз ли не чета или ти си измисляш собствен сценарий Simple Smile

... Тъй като е щяло да им вземат жилището,едвам са го спасили,тя заминава  в чужбина  да работи и изплаща заемите.До тук хубаво,минали са 5-6г.праща пари,погасява,обаче в последните две години нито се е интересувала до къде е стигнал този заем,колко още има,а го удря на живот,екскурзии в чужбина,миналата година беше  в 3 страни с дружката и,удря го на любов.Праща пари,но наскоро направиха справка и се оказа,че от банката са им наложили допълнителен процент лихва или нещо подобно(извинявам се,не ги разбирам нещата),та заема е станал в размера преди да замине.
Та пращала е пари жената, бачкала е и е пращала редовно! Единствената й вина е, че не е проследила докъде е стигнало погасяването. Ама и някои други явно не са, предпочели са да си живуркат и чакат наготово като невръстни дечица.

ПП. Миленака, още в първия пост попитах възможно ли е сумата по кредита пак да стане като първоначалната, Мако потвърди, че е възможно при промяна на лихвения процент на банката. И БаклаваТа също го споменава.
При просрочие на кредит над 90 дни на една вноска или на част от нея,банката има право да го обяви за предсрочно изискуем.При предсрочна изискуемост неизплатената редовна главница се прехвърля в просрочена и върху нея се начисляват наказателни лихви,между 35-40 процента на годишна база.Така че,да -възможмо е в един момент дължимата сума да стане по-висока от първоначално изтеглената.БаклаваТа,ако те интересува как се изчисляват лихви и дължими суми по кредити,ред на погасяване,може да ми пишеш на ЛС,мога да обясня (бях в отдел Банково счетоводство на една банка 9 години),а ако имаш и конкретна информация,ще опитам да ти дам и конкретни изчисления.

# 279
  • при късмета
И за потребителски кредит могат да вземат имота на длъжника. Описах вече случая със запорирания имот, който ние купихме. Длъжника не малко, че беше с потребителски, а не с ипотечен кредит, беше собственик на 1/5 от имота, а останалите части на жена му. Ама бяха принудени и двамата да продават, защото е неделимо, а от банката бяха запорирали имота, защото само с това можеха да си обезпечат вземането.
Много е рисковано мъжа ти да тегли кредит, че да се оправят с тази банка. Свекървата е в тази ситуация за втори път и отделно е губила бизнес. Миналия път са спасили апартамента на косъм с друг кредит, тя обаче в един момент решава, че няма да се интересува до къде е изплатен (това само по себе си говори, че тя изначало знае, че или не е плащано или има друг проблем, ама се прави на жертва на лошите банки) и вдига ръце.Като няма вече на къде задължава сина си да тегли още един заем, като и него щяла да плаща. Първо, тя ако можеше да плаща щеше да оправи този кредит. Второ и да успеят сега да се оправят, каква е гаранцията, че с изтегления от сина кредит няма да процедира по същия начин, да зареже всичко и каквото стане? Никаква. Даже съм по-склонна да мисля, че ще се случи четвърти път, отколкото, че това ще е последното ѝ задължение към банка. То няма да е и нейно де, та тогава съвсем няма да ѝ пука. Тогава какво? Още един заем да тегли сина ли? И така до безкрай. Не бих се наела.
Баклава, най-важното за което трябва да следиш, е че на мъжа ти абсолютно всичко му е кристално ясно от консултациите които ще направите. И ако ще се захваща с кредит да уйдиса на майка си, имота на негово име. Целия, не част. Тогава, ако видите, че не справяте с вноските може еднолично да решава да го продаде. Ако е част, трябва да са съгласни и другите собственици. Ако не му се продаде целия апартамент, части по-добре изобщо да не взима. Нищо не си гарантира с тях, освен задължения

# 280
  • Blondeville
Да, ако кредитът е на името на мъжа, най-чисто е и имотът да е на негово име. Пък като се изплати кредита, от свекървата разбира се, човекът да даде половината на сестра си. Ако не е дал и стотинка за имота, не би било честно спрямо нея един ден.

# 281
Ма ко, принципно си права, но да се прехвърли целият имОт е малко еретично.
Аз предложих справедлива пазарна цена, съотнесена към кредита.
Лошото е, че този кредит, явно е потребителски, а не - ипотечен. Лихвите там са бум. Предлагат го на майката, като липса на друг вариант. Банките си имат такива способи. Не че ги оправдавам. Момчето хиЧ не  е длъжно да плаща и потребителски кредит. Да бе. заради свекървата и заради нейн имот.
Ми съчувствам и на Баклавичката / по- горе и виках Бисквитка, надявам се да ми прости/.

# 282
nev78sk,благодаря ти,запазвам си правото да ти пиша,само да имам някаква по-нормална информация.
ма ко,със сигурност всичко ще се гледа под лупа.
Няма проблем за Бисквитка,не съм тънкообидна.

# 283
Какви означава, че ако се даде апартамента под наем мъжът ти ще е главно действащо лице?

# 284
  • при късмета
Ако не му прехвърли целия имот, той няма абсолютно никаква гаранция, че свекървата ще изплаща кредита. Предвид гениалните ѝ финансови операции до момента. По принцип може и да е еретично, но в конкретния случай за мен е напълно справедливо. На свекървата към момента какъвто и кредит да изтегли, единствената гаранция е апартамента. Като гледам колко е немърлива, всеки път ще погасява предишния заем със следващ, а вече е стигнала до момент в който явно е наясно, че на нея няма банка която да ѝ отпусне такъв и заплашва сина, че ако не изтегли той, го изключва от семейството. Така нейните задължения са погасени от друг и апартамента си остава неин. Това ми още по-еретично. Ако сина ще погасява цялото задължение, в този случай е справедливо да получи целия апартамент. Пък ако излязат от батака и ако свекървата върне заема, тогава вече да си прехвълят каквито искат части. Докато обаче не се изплати сумата, която искат от него, той трябва еднолично да решава дали да продава, ако вижда, че не се справя с вноските. Вярно, ще има допълнителни разходи по толкова сделки, но няма как

Общи условия

Активация на акаунт