С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 681
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Скрит текст:
По кредита не сме плащали,плащаме си само сметките,което сме и длъжни да правим,ще се преместим по най-бързия начин в моето жилищеНе,не е искано от нас да покриваме кредита.
Да,свека,сестрата на мм и майката на свека не искат.
Скрит текст:
И това е възможно EmmaT,аз не искам също да са на улицата,няма и да са,не съм изверг,затова си се притеснявам какво ще излезе сега от справката,какво ще се реши,до къде ще я докараме.
Извинявам се ,че обсебвам форума,много неясноти има и при мен,почвам да мисля дали не се крие нещо от мен,знам ли.За да не дудна едно и също,и да не довтръсвам ще пиша какво последва в сагата.
И както не искат, друг вариант, освен да поставят годеника ти на пангара, не предлагат ли? Да го дадат под наем?

# 256
Който плаща поръчва музиката, тоест държи правата и конците, взема решенията.При такава безотговорна майка е опасно да се довериш на приказки.И предполагам всяка дето  защитава майката тук е  плащала на майка си  поне по 60 хиляди  от кредити.
И не вярвам ,че са внасяни суми, най вероятно не са.И не е казана цялата истина.Да бяха 10 бона за помощ, да ги прежали момчето.

# 257
  • София
Баклавичке, в тази история някой много лъже. Имам ипотека от години и след едно вдигане на лихвата през кризата 2008ма, такова чудо не съм чувала да се е случвало. Дори обратно, лихвите падат и постоянно излизат оферти за по-ниски лихви, аз лично почти всяка година си го.предоговарям надолу.
Няма никакъв шанс истината да е, че лихвата е.вдигната неочаквано, това първо.
Второ, дори да не са плащани вноските (тоест майката или сестрата да лъжат, че са внасяли), пак не е възможно изведнъж сумата да.скочи.
А дори и да е скочила, и за банката, и за майката и за.всички ще е най-удачно да отидат при кредитен инспектор в банката, да седнат и да договорят нов план за изплащане, който свекървата може да следва.
Не мога дори да се сетя за някаква причина, която да налага заема да се взима от мъжа ти под условие да го плаща майка му. Ако ще го.плаща тя, няма нужда от нов заем, а от само.от предоговаряне на текущия.
Не мога да си представя каква е истината, но не е такава - нито за.това какво се е случило със заема, нито за.това какъв е точния план за новия заем.
Ако се окаже, че с години не е покриван текущия заем и са се натрупали наказателни такси и лихви, как изобщо бихте могли да повярвате, че същия този човек ще плаща нов заем, който не е на негово име, абсурд!
Направо не знам какво да те посъветвам, най-вече защото не виждам как би могла да повлияеш на мъжа ти. Според.мен никак.
Лошото е, че накрая ще си.започнете семейния живот с.един голям кредит и една студена вода.

# 258
  • Blondeville
Ама той нищо не плаща, каква музика да поръчва...

Аз ако съм на мястото на сина, и няма друг начин, ще се съглася да е на мое име. То аз с баща си съм се разбрала да купи кола с кредит на мое име, ако реши, че на мен по-лесно ще дадат, какво остава ако нещата са опрели до отнемане на имот...

Иска ми се да съм достатъчно финансово отговорна, един ден да не опирам до нужда от помощ, но ако децата ми ме отсвирят, ще ме заболи...

Баклавата звучи разумно момиче. Надявам се да намерят най-добрия изход от ситуацията!

Според мен обаче информацията е ужасно съмнителна, и тук не визирам Баклава, а стигналото до нея. Ако се стигне до участие на мъжа ѝ в целия батак, нека проучи точно как се е стигнало дотук. Защото ако вноската е плащана от свекървата изрядно, и да се вдигне лихвата, няма да е чаааак толкова драматично. Преди колко време е теглен този кредит, знае ли се? И какъв е точно?

# 259
  • София
Скрит текст:
Баклавичке, в тази история някой много лъже. Имам ипотека от години и след едно вдигане на лихвата през кризата 2008ма, такова чудо не съм чувала да се е случвало. Дори обратно, лихвите падат и постоянно излизат оферти за по-ниски лихви, аз лично почти всяка година си го.предоговарям надолу.
Няма никакъв шанс истината да е, че лихвата е.вдигната неочаквано, това първо.
Второ, дори да не са плащани вноските (тоест майката или сестрата да лъжат, че са внасяли), пак не е възможно изведнъж сумата да.скочи.
А дори и да е скочила, и за банката, и за майката и за.всички ще е най-удачно да отидат при кредитен инспектор в банката, да седнат и да договорят нов план за изплащане, който свекървата може да следва.
Не мога дори да се сетя за някаква причина, която да налага заема да се взима от мъжа ти под условие да го плаща майка му.
Ако ще го.плаща тя, няма нужда от нов заем, а от само.от предоговаряне на текущия.
Скрит текст:
Не мога да си представя каква е истината, но не е такава - нито за.това какво се е случило със заема, нито за.това какъв е точния план за новия заем.
Ако се окаже, че с години не е покриван текущия заем и са се натрупали наказателни такси и лихви, как изобщо бихте могли да повярвате, че същия този човек ще плаща нов заем, който не е на негово име, абсурд!
Направо не знам какво да те посъветвам, най-вече защото не виждам как би могла да повлияеш на мъжа ти. Според.мен никак.
Лошото е, че накрая ще си.започнете семейния живот с.един голям кредит и една студена вода.
Ако това е така, значи някой наистина лъже, и то сериозно.

# 260
Не искат да предоговарят,искат да се махнат от тази лоша банка ,да и се изплатят ..и да се натресат на по-хубава,добра такава,ако има такова понятие за банка.
За даване под наем се говори във всички случаи,но главно действащо лице ще е мм.
Аз пак дали съм обяснила като хората...бил е ипотечен,щели са да им го вземат заради просрочвания,спасили са го не знам как,сега не бил ипотечен...защото на мен ми се твърди,че апартамента не бил застрашен.Потребителски ли е,какъв е...как се е стигнало до това със сигурност ще проуча,ще питам,ще разпитвам колкото и да им е неприятно.
Аз съм ставала свидетел как се плаща вноската по кредита,как се е случило,как така толкова голяма сума е налична, ще пиша,то истината ще излезе наяве рано или късно.

# 261
Останах с впечатлението, че свекървата изключва тя да предоговори каквото и да е, по-лесно й е да натиска дистанционно копчетата на децата, те да й движат нещата.

А, Баклавата писала междувременно.

# 262
  • Варна
Да бе, ще се махнат от лошата банка и в другата ще им постелят червения килим направо. Те още докато чукнат в компютъра и ще видят на какво дередже са го докарали в предишната банка. Кредитната история на човек хич не е тайна.

# 263
  • София
Скрит текст:
Не искат да предоговарят,искат да се махнат от тази лоша банка ,да и се изплатят ..и да се натресат на по-хубава,добра такава,ако има такова понятие за банка.
За даване под наем се говори във всички случаи,но главно действащо лице ще е мм.
Скрит текст:
Аз пак дали съм обяснила като хората...бил е ипотечен,щели са да им го вземат заради просрочвания,спасили са го не знам как,сега не бил ипотечен...защото на мен ми се твърди,че апартамента не бил застрашен.Потребителски ли е,какъв е...как се е стигнало до това със сигурност ще проуча,ще питам,ще разпитвам колкото и да им е неприятно.
Аз съм ставала свидетел как се плаща вноската по кредита,как се е случило,как така толкова голяма сума е налична, ще пиша,то истината ще излезе наяве рано или късно.
Това не го разбрах.

Ха, тя си е просрочвала вноските, но банката била лоша. Интересно, коя ли банка би била добра в такава ситуация.

Баклавата, много е мътна историята. Съветът ми е годеникът ти да иска пълномощно от майка си и да отиде на място в банката да провери лично какво е положението. Преди това да не се съгласява и да не подписва абсолютно нищо. Добре е и ти да си с него.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 20:17 от milenaka

# 264
Е как ипотечен, пък после не бил ипотечен. Абе тая жена как може да е толкова безотговорна. Ни договори пази, изобщо не е в час какво се случва. Баклава, признавам, интересен случай, въпреки че на теб не ти е ок.

# 265
Сега пък апартаментът не бил застрашен. Някой много яко лъже.

# 266
И на мен ще ми е много интересно Баклава да ни държи в течение. Интересна история е.

# 267
  • Blondeville
Аха, значи може би наистина не послъгват, но или са много наивни, или с много лоша финансова култура, щом вярват, че в друга банка ще е цветя и рози.

Нека се свържат с кредитен/финансов консултант, да им каже най-изгодния вариант. А вие ги натискайте за предоговаряне, и да пуснат апартамента под наем за да улеснят изплащането.

Предполагам ипотечния са го изплатили с погребителски, ако сега действително не е ипотечен. Обаче какъвто и да е, ако сумата е сериозна, и не е единствено жилище на свекървата, могат да го вземат като нищо според мен. Няма как да не е застрашен.

Аз малко се обърках вече...

# 268
Оставам с впечатление, че не може да се довери на сина си, който ще я спаси и може да плаща с такава майка, но той трябва да и се довери.
Като  е такава да му прехвърли и поне ще има за какво да плаща,(ще плаща ,да не си въобразяваме ,че тя е нашия баща, ето че  е минато през няколко стъпки с този кредити истината не е показаната,което от самото начало личи)
Пък той да  и го остави този имот.И не ми дрънкайте за наследство, защото това е толкова несигурно нещо, че няма накъде,току виж отново застрашила всичко.Той трябва да е без акъл с такава .Това не е помощ,това е загробване на семейството му, още неосъществено.
Като ще е на доверие, да даде имота и да си го плаща,нещо като попечител да е сина.Ама няма да стане, той трябва да се овътри , тя пак да вземе заем  и така.
Нищо не  е така.И не съм спец-просто здрав разум.

# 269
Абе ще видите вие като се върне свеки от чужбина с големите пачки и още по - голямата пенсия. 2 апартамента ще купи на дъщеря си. 😉 😁

Общи условия

Активация на акаунт