С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Излиза, че кореспонденцията е минавала през сестрата, а не през бабата!?
И пиклата, с извинение, е решавала кое писмо да прочете, кое да покаже и кое да изхвърли?
Има нещо гнило, което не трябва да оставиш непроучено.

# 451
Баклава, честно казано от обръщението “свека” става пределно ясно какво ти е мнението за жената и че нямаш намерение да ѝ помагаш по никакъв начин.

Това, което ме озадачава е мъжът ти за какво ти се разсърди? Че не искаш да тегли кредит ли?

Според мен двамата трябва да седнете и да си поговорите хубаво, тогава вече да мислите заедно какво е най-доброто решение. Това защо не го направите?

# 452
Аз не вярвам, че ще се изнесете и дадете под наем голямото жилище. Все пак, ти писа, че свека се прибира в Бг за по два месеца е годината. Тогава тя къде ще живее?
А ако др.ап на бабата е 1-стаен, как пък точно младо гадже ще живее с бабка?
По-скоро, като някакъв вариант за помощ е, да внасяте наема от твоя АП. По кредита. Или част от него, не знам твоят ап. Колко е голям.
Сестрата, ако не учи за лекар, да почва работа. И аз съм работила като студент, ей на, оцеляла съм Simple Smile
Поне ще се самоиздържа.
А за кредита - свека ще си наведе глава, и ще го предоговори. Не се съгласяй на такъв заробващ кредит

# 453
1500 е много висока месечна вноска...цялата история е много тегава, радвай се, че не сте женени и не се разправяй с чуждите кредити.

# 454
  • София
Излиза, че коресподенцита е минавала през сестрата, а не през бабата!?
И пиклата, с извинение, е решавала кое писмо да прочете, кое да покаже и кое да изхвърли?
Има нещо гнило, което не трябва да оставиш непроучено.
Абсолютно.

Мислех си го още в началото и затова написах, че с него двамата трябва да отидете до банката, след това се усетих, че на него вероятно няма да му дадат информация и ще трябва да отидете заедно с бабата. Но проверете положението подробно и лично.

П.П. Бианка, ако обаче се оженят, ще ѝ се наложи да се разправя, ако той се съгласи на кредит на негово име.

И засечете пращането на пари и внасянето им.

# 455
Няма да дадат под наем апартамента, разбира се. Нито свекървата, нито бабата ще позволят знаменития апартамент да бъде обитаван от наематели. Ще продължат да затъват, новото ще бъде, че ще включат сина, а по някое време и дъщерята в схемите с кредитите.

# 456
Тя ще си прецени вече сама какво иска. Мъжът й е отделен човек

# 457
  • София
Малко в страни, ама не съвсем.
Това селяндурско "свека" откъде дойде във форума, че и се възприема от все повече недоволни снахи?
Явно, някаква диалектна форма е, но така и не разбрах от кой район и коя паланка идва!?

# 458
Аз мисля ,че свека е съкращение, че писва да пишеш като академик.Пишем, но всъщност разговаряме.Не се влага обида според мен.Свека съм.Искам или не.

# 459
Аз започвам да се чудя дали тия пари не са се губели някъде по трасето докато стигнат до банката. Или поне част от тях.
Възможно е. Затова трябва да се иска разпечатка от банката за вноските, погасяването, остатъка и с тези разпечатка, ако няма видими изненади, да се търси съвет от адвокат или човек, който е наясно с банкиране.
Защото, колкото и странно да звучи, напълно е възможно и в банката да е проблемът. Всички сме чували за дръпнати от сметки на граждани и фирми пари от вътрешен на банката човек...  А аз лично имам два случая на безхаберие и незаинтересованост от страна на банката. Вчера си ги спомних покрай темата. Мой чичо преди години изведнъж изрева, че има проблеми с неизплатения си апартамент. Купен по соца, плащал по 40 ли, 50 ли лв. на месец, въобще не съобразил, че след 90та година парите вече не са същите и няма как тези вноски да са достатъчни... Та се събираха спешно пари за оправяне на бакиите. Разбира се, вината е преди всичко негова, но и как може от банката никой нищо да не е казал, предупредил... При нас пък имаше проблеми с годишния данък сгради. Уж вноски правети, обаче някъде по трасето връзката се губи и изскочиха едни суми, че и огромни лихви върху тях... Нищо чудно и тук да е станало нещо такова. Нещо променено от банката без предупреждение и съответно недодадено, или нещо пропуснато, закъсняло. Дори и еднократно да е, банките озверяват в такива случаи с такси и наказателни лихви.
При всяко положение, това е семейство и всички общо трябва да търсят решение. Да се твърди, че това е само и единствено проблем на майката, която допреди 5 години го е издържала, а и сега им помага, е нахално! Син (и Баклава) да бягат като плъхове от потъващ кораб не е редно.

Ох, настоятелно ги била молила да се нанесат в апартамента Joy Тези свекърви, тези свекърви... Все насила прибират снахите под покрива си Wink

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 20:44 от птица

# 460
  • София
Боряна, пишеш или разговаряш, последно?
Защото, когато разговаряш, не оформяш изречение от вида "свека в кой ап. живее- в др.ап?
Пък и да пишеш, въпрос на уважение към себе си и хората, на които го правиш, е да не си скъпиш толкова времето, си мисля.

# 461
Син и Баклава не бягат. Не са съгласни да се вземе нов кредит.
Има малка разлика, нали? 🤔

# 462
  • Варна
На мен още нещо ми е странно. Банките не обичат да не им се издължават, може и да озверяват с лихви и прочие, но досега с няколко банки съм работила и при тях е закон божи на момента да се уведоми неизрядния платец. Че и предварително го правят вече. Първия месец ми изкараха акъла, повече от десет дни ми оставаха до вноската и започнах да получавам смс-и с напомняне. Това при положение, че вноската се тегли от личната ми сметка, а там има пари за десетина вноски към него момент. Накрая вдигнах телефона и се разбрахме със служителката, та спрях да ги получавам. Застраховат се хората, ясно ми е. Така че тук като парите не са стигали, би трябвало някой да е бил уведомяван, поне веднъж, ако не и повече. Интересно кой и защо си е мълчал.

# 463
При положение, че вече имало кризисна ситуация около изплащането на кредита се учудвам, че това семейство вече не са били особено внимателни при внасянето и всичко свързано с договора. И на мен ми е странно как синът се е мъчил със заеми, адвокати и да не се интересува после какви ги дробят главните герои.

# 464
  • София
За мен, синът и Баклава не бягат, а просто не се хвърлят с главата напред да потънат.
Те идея нямат какво точно става, но са напънати от майката да теглят кредит. Говоря в множествено  число, защото заедно ще теглят изплащането.
Доколкото разбрах, идеята на майката е силно безумна-синът тегли потребителски кредит, за да се изплати ипотечния, щото трябвало да се "разведе" с банката, която вече не харесва.
Това, че лихвата и ГПР ще бъдат убийствени, хич не я интересува, все едно че няма тя да изплаща.
Не е читаво това, има нещо гнило.

Общи условия

Активация на акаунт