С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 977
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
"Свека" пиша защото"свекърва ми" ако го пиша всеки път..иначе към нея лично се обръщам по друг начин.Аз я лельосвам и мм лельосва майка ми.
Не ми се обиди заради заема,а и той отказа преди аз да знам за съществуването му.Разменихме си реплики за "отговорността" и обратното.
Не бягаме,просто искам да се вземе най-правилното решение..за всички.
Очуването ми идва от това,вероятно и афекта ми първоначално,че свекърва ми се прибира в Бг,не е отишла да си провери нещата,а си зарява глават в пасъка като щраус.
П.п.Не знам дали е точна аналогията ми,но погасих предсрочно лизинг по телефон-130 лв.Обиколих 3 офиса да се кинсултирам защо в приложението ми не се отчита като погасен,а вървеше...не мирясах докато не видях,че всичко е ок.А за кредит така да неглижираш..

# 466
АбсудТ, мисля че разбра какво казах.Просто въпроси с правопис тук са някак в повече.Страрая се да пиша ако ме питаш, но какво се получава не знам ,не винаги ме разбират.Завиждам ти на изказа ,признавам ,бива те.Но не и мен и все пак общувам някак.
Сто пъти се предъвка ,или не се пращат пари , или не се внасят , или има грешка, възможно е   и  кражба ,трябва да се установи. да си извадят каквото имат като документи  и да оправят каквото може.Но всеки се съгласи, че не е редно като не ти харесва сега банката ,която си харесал да теглиш заем, не  е решение  потребителски кредит. Или  е възмезден, ще си имат жилище младите, макар на книга ,защото тя си идва ,сестрата живее   и така.Пък за наематели ще им е драма пак.
Ще се оправят. Но ей така да  и даде тези пари -вземи маминко ,не е редно пак.Заради нейната финансова дисциплина.
Хабер си нямам каква лихва влачи потребителски кредит в такъв размер ,дето ще е за доста време.И дали ще го дадат.Съмнявам се.

# 467
  • Blondeville
И аз мисля, че има нещо много неясно и непълно. А и сестрата нали беше добро момиче, а сега била прибирала прилежно писмата без обяснения? Това момиче всъщност на колко години е? И какво следва? Аз от първи до трети курс работех, ама толкова ми беше трудно с тая моя специалност и работния ми график, защото отсъствията по езици трудно се наваксват, само със зубрене няма как. Та не всяка форма на обучение и специалност предполагат да се съчетават безпроблемно с работа. Спрях работа докато завърша, и станах отличничка Grinning

Та така, много заплетен ми идва казуса. Защото писмата от банката, които идват може да са някакви хартиени извлечения и тн., може и да са нещо по-сериозно. А при такава сума за вноска, и такъв остатък, извън София, то това ще да е нещо златно!

# 468
Да, като за палат! По 700-800 евро на месец.
И накрая пак като първоначалния кредит - 60 000 лв.! ЛЕВА!?
По приблизителни сметки излиза, че за 6 години по 1500 на месец са платени над 100 000!? И пак нови 60 000!
Права е свекървата да иска друга банка.
А за Прокредит съм чувала недобри отзиви.

# 469
Кое, Уиш? 🤔
Че не плаща наем на майка си ли?
Е, не. Аз се изразявам горе-долу ясно. Така че, мисля, пределно ясно съм написала кое намирам за използваческо и нередно от страна на сина. Да го повтарям е излишно. А да се изопачава по този начин е малоумно.

Значи, приемаме, че е ОК 30-годишен мъж да живее гратис в апартамента на мама, докато мама му работи в чужбина като гламава и изплаща кредит. Доообреее.

# 470
  • при късмета
Нищо не пристига на хартия от банката, ако се изплаща редовно и пълните вноски. Няма какво да пристига, извлечения не се изпращат. Идват писма само и единствено с някакъв проблем.

Според мен е възможно, ако предишното спасяване е предоговорено в същата банка, нещо по него да е останало и свекървата да си мисли, че вече е едно. Възможно ли е това, че никога не сме се разправял и с банки по такива казуси?
Каквото и да е, е от отдавна, знаела сестрата от писмата и вероятно бабата заради пълномощното. Според мен и свекървата е била наясно, просто си е мислела, че няма да има проблем докато нещо се внася. Защо не са казали на брата, като според тях е единствения изход, а свекървата го заплашва, не е ясно. Поредната неадекватност та свекървата

# 471
  • София
За бабата не знам, но свекървата едва ли е знаела.

П.П. Не виждам смисъл да гадаем повече, обаче. Синът и Баклавичка трябва да отидат до банката, да видят какво е положението, да се консултират с някого, ако трябва и тогава синът да решава. А тръшканиците и заплахите  на майка му и сестра му са без значение.

# 472
Уиш, ти би ли искала всичко, което изброи от децата си, ако ти ги беше поставила в такава ситуация? Да мислят вместо теб и да поемат твоите отговорности, за твои действия и бездействия
Зашо ме питаш? Да не би някъде да съм твърдяла, че децата трябва да поемат отговорностите за действията или бездействията на родителите си?

Работа е на свекървата да се интересува от делата си.
Самата истина. А на получилия баницата работата му е да я изяде, без да задава въпроси.
Аз започвам да се чудя дали тия пари не са се губели някъде по трасето докато стигнат до банката. Или поне част от тях.
На твое място не бих се чудила. От ясно по ясно е, че някой е заделял от парите и сега измисля митове и легенди.

# 473
  • София
Уиш, никаква баница не е получил – живял е 7 месеца в този апартамент. Дори сега да ѝ даде неговата част от наема за 7 м, това няма да реши проблема на свекървата и на йота, и не е причина или повод за него. Същата връзка с банковия проблем на свекървата има и музикалният му вкус (какъвто и да е той) – т.е никаква.

# 474
Не става въпрос за наема от 7-те месеца, а за цялостното му отношение. Коя част от "не бих си позволила да живея гратис в жилище на майка ми, докато тя бачка в чужбина и изплаща огромен кредит, вместо да ѝ предложа с наема от това жилище да си помогне за излизането от финансовата криза" не е ясна?

# 475
  • София
По какъв начин отношението "Не приемам поканата ти да живея в това жилище" ще помогне финансово на свекървата, след като апартаментът не се е давал под наем, защото там живее сестра му?

# 476
  • при късмета
Уиш, ти каза, че сина трябвало да помисли, като майка му била толкова глупава и финансово неграмотна, той да не живеел там, че тя била изплащала кредит. Кредита е нейно действие, а забатачването от нейно бездействие, затова те питах ти би ли натоварила децата си с това. Ако кредита е твой ще мислиш, ли че децата ти трябва да преценяват как да те улеснят в изплащането?
Не става въпрос за наема от 7-те месеца, а за цялостното му отношение. Коя част от "не бих си позволила да живея гратис в жилище на майка ми, докато тя бачка в чужбина и изплаща огромен кредит, вместо да ѝ предложа с наема от това жилище да си помогне за излизането от финансовата криза" не е ясна?
Финансовата криза е сега. Сина разбра за нея преди 2 дни. Как искаш да го е мислил това преди 6 месеца? Тогава изобщо не е имало индикации за финансова криза

Според мен свекървата е знаела. И бабата е искала да проверява и контролира нещата, защото по разказа на Баклавата и друг път дъщеря ѝ е забърквала подобни каши и това е причината да го иска и затова пълномощното е нейно. Ако сестрата нищо не е споменала на свекървата, то бабата би го направила, затова смятам, че и свекървата е знаела. И сега и миналия път е започнала каквито и да е действия когато вече е крайно притисната, вместо да се опитва да го избегне

# 477
  • Blondeville
Ма ко, аз някога като имах някаква кредитна карта всеки месец ми пращаха разни писма май с извлечения, но вноски не съм пропускала. Ама това беше отдавна, сега как е не знам.

Наистина гадаем излишно вече.

За мен е любопитна изходната сума, защото вноската е прилична, а и остатъкът също.

По отношение на тия 6, 7 месеца - не е важно кога, кой, колко живял, а че в такава ситуация изобщо не е трябвало да заживяват там. Апартаментът се дава под наем за да се изплати по-бързо кредита. Да идат при Баклава, сестрата за малко при баба, или и тя временно с тях, докато започването на работа стане опция. Тя на колко е тази сестра и какво учи да си питам пак?

# 478
По какъв начин отношението "Не приемам поканата ти да живея в това жилище" ще помогне финансово на свекървата, след като апартаментът не се е давал под наем, защото там живее сестра му?
Т.е. понеже вече един се е наредил на копанката да яде баница, няма проблем да се подреди и номер две. Така и така има баница.

Но щом питаш за помощта,  може би като живее гратис в апартамента на мама, младежът ѝ помага по този начин? Или както каза МаКо, не е работа на сина да се погрижи да предпазва майка си от глупостите които прави. Той може просто да поседне на масата и да хапне гратис баница. Докато има.

Оф, Мако, ти още ли не разбра, че не говоря за финансовата криза отпреди 2 дена, а за положението "мама бачка в чужбина, за да изплаща кредит, а аз се нанасям гратис в нейния апартамент вместо да ѝ предложа да го даде под наем"?

# 479
Леле, колко преразказ по картинка??!
Баклава, бисквитка, извинявам се, не запомних ника.
1. Отивате в банката с бабата. Сдобивате се с извлечения от сметката и кредита. За какъв период, не знам от кога е кредита.
2. Бабата с пълномощното, да пусне от лайн активно банкиране. Позволява лесен експорт към ексел  и съответно по - лесно обработка на информацията.
3. Намирате проблем нейде из плащанията, ако ви е трудно, консулт със счетоводител.  Няма да е скъпо, а ще се види от кога и къде нещо не е ок.
4. Не вярвам проблемът да е в банката. Кучето е заровено при сестрата или при свекИто.
5. Като откриете кучето, тогава мислете какво да правите.
Наеми, кой къде живял, трънки и глогинки 🥴

Общи условия

Активация на акаунт