С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 156
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Добре де.
А, ако майката не иска да дава апартамента под наем, сина какво може да направи? 🤔

# 481
  • при късмета
Уиш, а за сестрата нищо не каза. Ако сина е хапнал някое парче, то тя е яла с тавите с години. Обаче продължаваш да натякваш, че само сина трябвало да помисли, че майка му блъска в чужбина да върне кредит, дъщерята я освобождаваш от това задължение.

# 482
Нищо не може да се направи. Но това си е нейно решение и нейна отговорност. Последиците пак ще са за нея.

Франсетата имат един израз "noblesse oblige". Грубо преведен означава "честта задължава". Синът, ако е човек и мъж на място, ще направи каквото честта задължава. Ако изразът му е непреводим, както на не малко индивиди, ще си трае и ще гризка баница тихичко. Докато има.

# 483
  • София
Зададох съвсем конкретен въпрос, Уиш, ти отговаряш с общи приказки.
Както казах за мен тези 7 месеца, през които е живял в този апартамент имат точно толкова връзка с банковия проблем, колкото и музикалния му вкус. Никаква. Виждам, че се опитваш да му прехвърлиш част от вината, но според мен той няма абсолютно никаква вина в създаването на тази ситуация.

В случая е "Глупостта задължава".

# 484
А не, адаш. Отговарям съвсем конкретно. Явно една специфична част от конкретиката ми е непреводима.

# 485
Значи, Уиш, все едно нищо не предлагаш.
Достатъчно е значи да се изнесе сина и да каже на майка си да даде апартамента под наем.
Щото, нали чест, мъж.
И майката като го послуша, кредита направо сам ще се изплати.
Това е единственото, което трябва да направи достойния син, така ли? 🤔

# 486
  • Blondeville
Мако, ако сестрата е например на 20, какво значи “да е яла с години от тавите”? Или е трябвало да напусне училище след 8-и клас, за да си плаща наем, или още след детската? Айде стига вече оливанки...

Какво има неясно - майка ми има кредит, отишла е на ма*на си за да го плаща. Има в историята 3 жилища и 4-ма души. Ами ако съм аз си хващам сестричката, и отиваме при годеницата временно, а апартаментът на майка се дава под наем. Сядам с двете и се разбирам, че това е отпималного в случая. Сестрата може и при бабата да живее. Това е все пак временно. Като стане ясна възрастта и специалността на сестрата, ще я коментирам още.

Уиш, а за сестрата нищо не каза. Ако сина е хапнал някое парче, то тя е яла с тавите с години. Обаче продължаваш да натякваш, че само сина трябвало да помисли, че майка му блъска в чужбина да върне кредит, дъщерята я освобождаваш от това задължение.

# 487
  • София
О, не, не си отговорила конкретно.
При 60 хил дълг, няколкостотин лв как помагат? Защото не говорим за голям наем, след като сестрата живее там и няма как целият апартамент да се даде под наем.

# 488

Наеми, кой къде живял, трънки и глогинки 🥴
О, не, напротив. Това е големият принос на този казус. Оказва се, че е ОК мъжете на 30-на да живеят гратис в жилището на мама. Докато живеят там тихо и свенливо са над нещата и въпроси като мама плаща ли вноските, от които зависи запазването на кочинката, в която живеят и през ум не им минава да зададат. Но когато мама се накисва до подмишниците, е ОК синчето да се сети, че няма нищо общо със ситуацията ѝ. Как не се сети, че няма нищо общо, когато се нанасяше в кочинката, историята мълчи.

Напротив, Мако, пределно ясно съм написала за сестрата. Човек само трябва да чете и ще види в кой пост съм го направила.

# 489
  • при късмета
И според мен няма вина сина, та дори и чест не го задължава да прави каквото и да е. Нито пък да мисли за майка си, като тя самата не го прави. Ако апартамента беше застрашен не от банката заради ипотеката, а заради неплащане на сметки към монополистите, да, живеещите там щяха да са отговорни и свекървата нямаше да има никаква вина. Случая обаче не е такъв, сметките за ползването на жилището са чисти, свекървата ги е поканила и то след като е била наясно, че с апартамента има проблем. Никаква вина не мога да намеря у сина. Всичките обстоятелства свекървата си ги е надробила сам самичка. Нейно решение да вземе кредит, нейно бездействие, независимо дали е знаела или не, първото което написа Баклавата е, че не се интересува какво става с кредита от 2 години. Няма друг виновен освен нея
Мако, ако сестрата е например на 20, какво значи “да е яла с години от тавите”? Или е трябвало да напусне училище след 8-и клас, за да си плаща наем, или още след детската? Айде стига вече оливанки...
Свекървата е заминала преди 5-6 години. Никъде до сега не се е споменало, че е оставила тук малолетно дете, защото ако сега е на 20, при заминаването е била 14-15 години. И ако беше така щеше да е поне при бабата, а е живяла сама в апартамента преди да се нанесат брат ѝ и жена му. Ако не си наясно е престъпление да оставяш непълнолетен да живее сам и ако е така свекървата има още кусури, освен финансовата си неграмотност. Сестрата вероятно е по-голяма поне с 3-4 години от 20.

# 490
Ама свекървата не иска да се дава под наем. Като се върне в БГ къде ще отседне?

# 491
Ама свекървата не иска да се дава под наем. Като се върне в БГ къде ще отседне?
Това вече си е нейна грижа. И последствията също.

Това е единственото, което трябва да направи достойния син, така ли? 🤔
Нямам спомен да съм твърдяла, че е единственото, но че е задължително, да. Или понеже, така и така апартаментът няма да се изплати с евентуалния наем, е ОК 30-годишен мъж да живурка гратис в апартамента на мама, докато мама бачка на майната си, за да изплаща кредит?

# 492
Този филм сме го играли два пъти. На третия случай отказахме и банката взе апартамента. От позицията на дъщеря, не снаха, (което е горе долу същото...😏) казвам да не се плаща нищо и всеки да си гледа работата.
Обаче. Сега след 25 години от позицията на свекърва дълбоко се замислих хаха. Какво правят младите влюбени птички ако бабката им тегли по една майна на всички и ги зареже и съвсем спре да праща субсидии. Щото и този вариант е възможен и звучи примамливо добре. Тя явно има добри доходи там където е, след десетина години ще си вземе и пенсия. Що да се занимава с някакъв изгнил апартамент като би могла да се отживее сега. Бахти и тухлите. Баклавичка и младежа и сестра му остават без наследствен имот, голяма работа. Голяма ли е...
60 хиляди съвсем не са толкова много пари. Егото и злобата и лъжите и алчността обаче са много много в това голямо "семейство".

# 493

Наеми, кой къде живял, трънки и глогинки 🥴
О, не, напротив. Това е големият принос на този казус. Оказва се, че е ОК мъжете на 30-на да живеят гратис в жилището на мама. Докато живеят там тихо и свенливо са над нещата и въпроси като мама плаща ли вноските, от които зависи запазването на кочинката, в която живеят и през ум не им минава да зададат. Но когато мама се накисва до подмишниците, е ОК синчето да се сети, че няма нищо общо със ситуацията ѝ. Как не се сети, че няма нищо общо, когато се нанасяше в кочинката, историята мълчи.

Напротив, Мако, пределно ясно съм написала за сестрата. Човек само трябва да чете и ще види в кой пост съм го направила.
мълчи историята. Ама мълчи и защо мама дава ултиматум с отлъчване от семейството... смях!
Ако съм на мястото на Баклава, ще подходя прагматично. Или ще се сдобия с имот за прилични пари или ще ги отсвиря. Има проблем с париците. Или е при сестрата, или при свекИто. И най - добре ни рода, ни имот. Няма роднински разправии, чиста работа.

# 494
  • Blondeville
И брата и сестрата е редно да освободят временно. Ако имотът е толкова апетитен,  600-700 лв поне ще му вземат. Ако беше в София и повече. За 2 години по 700 лв са 16 800, не бих го нарекла нищо. За 5 години са 42 000.

Има съседно жилище с баба, има свободно жилище на Баклавата. Е, ще се посгъчкат временно, но по-разумно от това няма. Или Баклава и синът могат да живеят в на свекървата жилището, ама тя не може да отсяда при тях, като си идва до България?

Майката и да не иска да дава под наем първосигнално, ако седнат и ѝ обяснят плюсовете, ще разбере.

О, не, не си отговорила конкретно.
При 60 хил дълг, няколкостотин лв как помагат? Защото не говорим за голям наем, след като сестрата живее там и няма как целият апартамент да се даде под наем.

Общи условия

Активация на акаунт