С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 202
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Онлайн банкирането беше достъпно и преди повече от 10 години - пасивно, активно - кой както си го избереше. Аз работех в чужбина когато видях в банкирането, че някой ми е хакнал българската карта.
Но дори на свекървата да не й се занимава с е-банкиране, щом си идва два пъти годишно и то не за кратко, ако е имала желание, все е щяла да мръдне до банката и да види накъде са нещата с кредита.
Има някакви озадачаващи неща, които ме карат да мисля, че всички са знаели или поне са се досещали за сегашното забатачване, освен Баклавата.

# 571
много е възможно дори да не са им притрябвали парите , а някой да иска да го купи и да ги моли за услуга. приятел или роднина или да им направи услуга!

# 572
Естествено, че имате право на мнение. Поне пред съпруга си. Какво ще реши той, вече е друга работа.

Според мен трябва първо да се разберат откъде-накъде ще се делят парите от евентуална продажба и че този апартамен е изцяло на съпруга на Ерма.

# 573
Аз наистина се надявам с Баклавата всичко да е въпрос на недоглеждане, а не зла умисъл и подмолно действие. За съжаление, имам подобен роднина- той теглил кредит, замина в чужбина, щрака с пръсти, праща някакви пари, когато се върна- бръмбъри. Погасявал само вноски по главница, но не и основите.

# 574
  • Варна
И за мен е малко нагло да се иска сестрата да вземе половината от парите при продажбата на имот, който е на брат й. Особено щом тя има собствен. И за него ще се намери купувач.

Аз на твое място бих натиснала мъжа си (с типично женски похвати) да постигна моето. Не защото имам право, а защото отсреща се държат възмутително.

# 575
  • София
ermalianna, абсолютно права си, не отстъпвай! Значи, всеки си има жилище, обаче искат да продават неговото, че и да делят! Брейй, то не е наглост, не е чудо! Луда работа!
Как ще намират продавач на чужд имот, изобщо как им го е родила главата?
Представям си аз да намеря купувач на имот на брат ми и да му кажа да го продаде и да ми даде половината пари JoyJoyJoy То направо и в турски сериал сигурно няма да се намери такава щуротия Simple Smile

Живеете под наем, това жилище ви е спасителната мрежа за старини. Никакво продаване. На който му трябват пари (сестрата) да продаде собствения си имот (апартамента). А вие, като истински благородни хора, дори няма да й вземете половината сума (както очевидно се счита за редно Simple Smile).

Подкрепям те, не се давай Simple Smile

# 576
Не е редно някой да намира купувач на чужд имот, бил той и на собствения си брат и син. Ако някой се интересува от покупка, могат да кажат на мъжа на ермалианна, че еди-кой си проявява интерес и толкова. Да го оставят сам да реши дали да се възползва от ситуацията или не.

# 577
  • Варна
Те пак добре, че са тръгнали с рогата напред. Ако бяха по-кротки, можеше жена му на хубостника изобщо да не разбере, докато имота не се окаже продаден. Сами са се прецакали.

# 578
Птица аз не съм лакома,не е мое,не е било.
 Бърди, ХайСпийд, благодаря Ви за мнението.Оценявам го.

Пак казвам, не искам да се продаде.Чинно си плащаме поддръжката всяка година откакто сестра му не е ттам,( разни дребни ремонтни дейности + чистене 2 пъти годишно). Аз нямам право на глас, не би трябвало да коментирам, сестра му е живяла последно там, сега има нужда да си стъпи на краката, в друга страна, с малко дете, без мъж и т.н и т.н.

Дописвам: Ние също имаме дете.

# 579
Нека зълвичката си продаде своя имот, или майка им, ако желае, да продаде нещо свое и да подпомогне дъщеря си. Това е малко като случая на Баклавата - синът да бъде ощетен, за да помогне на сестра си. И то да бъде каран да го направи, без той да иска.

# 580
Като чета и се радвам, че нямам наследства - честно Simple Smile Винаги стават големи сериали и постоянно някой иска да прецака другия.

Аз не бих се месила за наследствени имоти. Може да го обсъдя с мъжа ми, но няма да го подтиквам какво да прави.

Наистина не е справедливо да се продава и разделят парите, ако и сестрата си има жилище. Обаче ако и майката и сестрата това искат, очаквайте продължение...

# 581
И на мен ми изглежда нагло от страна на мъжовите роднини. Да продават всичко и да делят е едно, ама така той остава без нищо зад гърба си.

# 582
...Брейй, то не е наглост, не е чудо! Луда работа!

...
Подкрепям те, не се давай Simple Smile
те може би и комисионна или по-висока цена може да спазарят и да приберат разликата

# 583
Когато те дойдоха при нас ( за съжаление няма мъже в картинката), поживяха- първо майка му, после заедно, после само сестра му, майка му каза, че всичко би трябвало да е по равно. Надявам се, че е била забравила за момент, че е била в нашият дом, добре де, наемният дом, но наш. Съгласна съм, тя има две деца, но аз, въпреки, че си знам, че съм чужда( не ме боли от този факт), нямам ли право да се изкажа??? Не съм била обиждана пред съпругът ми, съссссскат ми зад гърба му. На него му е все тая. Или пари- добре дошли, или къщичка от спомените- още повече.

Нямам предвид, че му е все тая, че съм обиждана- той е съгласен с мен, на принципа "Както кажеш- аз съм съгласен". За това аз съм на прицел.

# 584
  • при късмета
А пита ли ги защо, като и сестрата има собствен имот, искат да продадат този на мъжа ти? Като толкова искат да продават, да си продаде нейното сестра му. А, и да даде половината пари на брат си. Питай мъжа ти дали на този вариант ще са съгласни и няма да имаш проблем да го убедиш в твоето. Колкото ти имаш думата (правно) толкова и те, т.е. всичките нямате право на глас. Така, че е важно решението и аргументите на мъжа ти. И двамата са получили имот без да са преки наследници, сестрата е живяла в чуждия имот и сега иска да го продава, а нейния да си остане. Не е нагла, друга дума трябва да се измисли за нейния случай. Кажете ѝ, че като продаде нейния и даде половината пари, тогава ще получи половината от евентуална продажба на брат ѝ

Общи условия

Активация на акаунт