С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 234
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Какъв е техният довод за продажба? И аз не бих била съгласна, ако това е единственото собствено жилище на мъжа ми, а сестрата също има апартамент.

# 556
Имотът е на името на мъжът ми, наследствен, на който от 20 год, той е плащал данъци. Не е живял никога в него. Аз не искам да се продаде. На него му е все тая- принципно. Те имат нужда от пари и искат да се продаде и раздели сумата. Аз не искам.

# 557
Според мен нещо, което е добре да решите двамата.
Имало ли е условия, когато му е приписана тази къща? Ако да, какви точно, ако не, значи решава само той съотв. вие, а не сестра му и майка му.
А защо не искат да продадат апартамента на сестрата?

# 558
aми да . да продадат и неговото и нейното тогава. и да делят обстото на 2 щом искат да делят

# 559
  • при късмета
Имотът е на името на мъжът ми, наследствен, на който от 20 год, той е плащал данъци. Не е живял никога в него. Аз не искам да се продаде. На него му е все тая- принципно. Те имат нужда от пари и искат да се продаде и раздели сумата. Аз не искам.
Собствеността няма отношение към плащането на данъците. Въпроса е дали само негов или са негови части, а той е плащал всички данъци и на това основание го смята за собствен изцяло. Иначе, си е само на мъжа ти и точно затова, че му е наследство, ти нямаш думата, въпреки, че имате брак

# 560
Обяснявам. Дядото, (Царство му небесно) има къща и апартамент. Къщата за внука, апартамента за внучката. Апартаментът е семейния. Там са живели семейството на мъжът ми, а дядото в къщата. Мъжът ми (сам) напуска страната. Дядото, за съжаление, почива. Сестра му се жени след това, отива да живее там. Не прави особенни подобрения. Минават години, те идват при нас, в чужбина. Сега намират купувач у искат имота на дядо да се раздели.

# 561
Ама това на думи ли е само или е оформено и документално?

# 562
Наистина, защо не продадат апартамента? Едно е сестрата да е обезнаследена за сметка на брат си, друго е и двамата документално да имат всеки свой имот.

# 563
Предполагам всичко е оформено документално. Значи сестрата си е взела наследството от дядото и няма право да иска част от това на брат си, обаче пишете, че и трябват пари. Не знам за какво, но ако е нещо наистина важно, брат и трябва да прецени дали да и помогне.

# 564
Официално е, разбира се. Завещание е, оформено чрез нотариус, след смъртта на дядото, е изплатен и данък наследство.

Аз просто не искам да се продава!!!За деленето не съм даже споменала.нО, съм лоша и алчна.

# 565
  • София
Обяснявам. Дядото, (Царство му небесно) има къща и апартамент. Къщата за внука, апартамента за внучката. Апартаментът е семейния. Там са живели семейството на мъжът ми, а дядото в къщата. Мъжът ми (сам) напуска страната. Дядото, за съжаление, почива. Сестра му се жени след това, отива да живее там. Не прави особенни подобрения. Минават години, те идват при нас, в чужбина. Сега намират купувач у искат имота на дядо да се раздели.
Въпросът е, на какво основание го искат това?
Някой болен ли е и трябват пари за лечение?
Защото, нищо друго не се сещам, което не би било чиста наглост.

# 566
Ама какво право има новата госпожа върху имота на мъжа, наследен преди години, към което е нямала и няма никакво отношение.  Да си се разбират брат и сестра. Да си делят парите, ако толкова големи данъци е плащал, да си удържи данъците от нейната половина от продажбата и това е. Искала била къщата, семеен дом щяло да стане може би някога едва ли не... Много лакоми хора, еййй.

По случая за Баклавата - И какво излиза сега! Значи годеникът да плаща за ремонта и обзавеждането на НЕЙНАТА смотана гарсониерка, но за семейното жилище и помощ на майка си - в никакъв случай! Така лии!?
И това във форум, където по всякакъв парично-имотен казус се натъртва, че за имота на мъжа жената никога, ама никогиж и никакви пари не трябва да пуска. Или й се прехвърля половината собственост или и една паница не трябва да внесе, ако е умна. Кооолко интересно!

Онлайн банкирането не е от 100 години. Жената е заминала преди повече от 5 години. Дали е било достъпно и масово по това време? Освен това не става въпрос за внасяне и следене в България, за 2 сметки в една банка или две различни, но български банки. Преводите от чужбина и чужди банки в българска са доста по-сложни и значително по-скъпи, доколкото знам. Мои близки и до ден днешен не помагат с пари през банката, защото таксите са прекалено солени. А тук става въпрос за сериозни суми, не за 200 евро, за които ще вземат 20.
Освен това, когато жената е заминавала, синът е бил студент или току що завършил, че и той самият си е бил камшика за 2 години гурбет в чужбина (неуспешен, междудругото, за разлика от "тъпата"майка, която и досега насмогва и праща сериозни суми на деца и майка + вноски по кредита. Освен собствените й разходки, не я е срам Wink). Дъщерята е била 18 годишна, ако не и 17, а майката (бабата) към 70! Това са й били възможностите на свекървата. Да се довери на възрастна жена и невръстно дете. Като в картинката явно има и бивш съпруг, който добре ги е накиснал всичките, ама за него никой нищо не казва...
Аз лично я съжалявам тази жена и силно й съчувствам. Защо тук масово я намразиха и охулиха, не мога да си го обясня. Само защото е свекърва!? При това все още само бъдеща. Евентуално.

# 567
дори и това да е сестрата си има имот който да и подсигури пари  . не е несъстоятелна.

# 568
Ма ко, имотът не е в България. Нашите закони за семейна собственост там не важат най-вероятно.

# 569
Защото са намерили,(ТЕ-сестра и свекърва) купувач, които би заплатил прекрасна цена, веднага. Не ме интересува дали ще се дели или не, просто това бе последният ни разговор: :" Намерили сме купувач за къщата, ще плати Х сума, със сестра ще вземете по Х евро". Аз казах: "Съжалявам, но не искам този имот да се продава". След това започнаха обидите и т.н и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт