С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Ще ми се да ти напиша нещо окуражаващо, но си представям колко ти е обидна цялата ситуация, освен всичко друго.
Дано успееш да стигнеш до мъжа си и да му обясниш, защо това предложение не е честно спрямо него и детето ви, дори и да изключим теб от картинката.

От друга страна, ако за 10 години не сте ходили изобщо в родината му и в тази къща, може да си поговорите каква е вероятността да се "пенсионирате" там. Ако той не държи на къщата изобщо, може би е по-добре да я продадете и да вземете нещо друго, но без да делите парите със сестра му, де.

# 631
Границата между това да си наивен и добър и да те правят на куку е тънка

# 632
Ули, нямам или нямаме, обърках се вече, нужда от пари в момента. Успокоение е, че каквото и да стане- някъде си имаме нещо, което е сигурно. По същия начин реагирам и с дома в България.
Благодаря за съпричастието.

# 633
  • при късмета
Не хубаво да се изпокарат за имоти в семейството на мъжа ти, но пък изобщо не е хубаво неговата собственост да разпродават, че и с печалба. Мъжа ти има всички аргументи да ги отреже. Ти говори спокойно с него, не му натяквай и не го принуждавай. Посочи му просто колко е нечестно. Без да споменаваш колко си засегната, само фактология

# 634
В случая даже не си най-потърпевша - все пак имате дете. Редно е да мислите за него. И според мен ти е правилна насоката, но с родата мъжът ти трябва да се оправя.

# 635
Вижте, майка му и сестра му винаги са имали добро, макар и леко снизходително отношение към мен, затова ме заболя от думите им и ме обърка. Те ''освирепяха'', когато разбраха за завишените цени на имотите и се започна това изнудване,

# 636
Абе я... Да си правиш тънки сметки на собствения си брат на къщата. Аз даже не бих си го помислила.

# 637
Виж сега, Ермалиана, ти за толкова години не си посетила страната му и къщата му. Нито ти, нито мъжът ти сте работили, за да имате тази къща. Това са си техни имоти и техни неща, не бих се бъркала. Единственото бих поговорила с мъжа и дотам.

# 638
  • при късмета
Разбираемо е да си обидена и си в правото си. Но аргументите само покрай имотите са много по-силни да убедят мъжа ти. А от там и той да им откаже. Ако им каже, че няма да продавате защото са те обидили, то изнудването ще продължава

# 639
Виж сега, Ермалиана, ти за толкова години не си посетила страната му и къщата му. Нито ти, нито мъжът ти сте работили, за да имате тази къща. Това са си техни имоти и техни неща, не бих се бъркала. Единственото бих поговорила с мъжа и дотам.
Имота е преписан на него, ти не четеш ли?
Ами тя какво да направи друго 🙄Освен да си даде сметка що за хора са и каква мека Мария е мъжа и.

# 640
Фрау Данна, искате да кажете, че всичките пари за данъци и поддръжка са хвърлени на вятъра? По Вашата логика никой не е работил за дома си. Да се свети името на дядото.

# 641
Най-истинския и силен мотив е да се защитят интересите на детето. Дали в имот или в пари тази къща ще е единственото му наследство от баща му и да не дава господ, но ако възникнат здравословни проблеми в семейството този имот и парите от него ще гарантират получаването на качествена медицинска помощ. Говори с него не защото е нечестно от страна на майка му и сестра му, а от гледна точка на детето. Нечестно е да лишите детето от неговата застраховка здраве и образование. Успех!

# 642
  • София
Изобщо не са никакви техни неща.  Жилището е на семейството мъж, жена и дете. Толкоз, за останалите този имот е все едно къщата на комшията- нито е тяхна, нито имат права, нито дял, нито нищо.

# 643
Така Бърди, ама народа ламти. Хитра манипулация са тея семейни ценности. Големи семейства, сестринска обич... А стане ли дума за пари очите им светят 😓

# 644
Щото пък те са работили за къщата.И си нямат свое.И тя  е на квартира в която ги е приютявала, но тогава е била удобна, макар със снизхождение ,но сега няма думата.
Тя да си каже, пък нататък зависи от мъжа и ,ще го преживее каквото решат.Но  и е обидно ,мисли се за някаква в семейството им.
Разбирам ,че всички са в трета страна и те може би искат да скъсат възката, но ще му дадат ли от тяхното после, ако тази продажба сега е изгодна?Ако детето им при пълнолетие  избере старната на баща си и живее там? Не им е проблем да поддължат имота.Не  и  е проблем да живеят другите в него.Проблем е да се продава.Това е някакво вложение  и  някаква сигурност, явно не са на зор и те да се съгласят. А дядото си има причини да постъпи така.

И признавам ,че съм оставила повече на брат си, макар не с документи ,защото той не иска да плати ,  и аз не искам да му платя да ги извади.С което още съм наследник по документи и  имам занимавки.Но понякога си мисля ,че така той не може да продаде и остане на улицата, и няма децата ми да го издържат ,той не  е женен и няма друг близък.Та се пази нещо.И ако зависи от мен ще се съглася да се продава за здраве, ако отиде в дом, явно се надява на моите, но никой не гледа лично вече.И няма да са капо изцяло ,ще има за нуждите му нещо.
Та не се продава току така.Пък като толкова искат-имат имот.
Не съм алчна но не съм и  без сметки някакви в живота, не се знае  от къде ще ти дойде.

Общи условия

Активация на акаунт