С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 649
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ами не, семейство сте му ти и детето, останалите са роднини.

# 661
Я се стени! Взела си някаква позиция тип "предавам се". Какво налагане, какви пет лева. Едно време (преди около 7-8г)слушах зад гърба си едни думи как съм отделила син от семейството му, родната му къща... Само защото не пожелах да живея на село с още 5 човека в една къща. Та така, хич не си го слагай. И недей слуша глупости. Несправедливост има, виждам го и при нас. Но е важно двамата да се разбирате. Той е твой съпруг и е редно като мъж да се грижи за вас и комфорта ви на първо място.

# 662
  • София
Съгласна съм, че роднините злоупотребяват и то грубо и безочливо. Не съм сигурна, обаче, че една къща пък била и най-хубавата си заслужава скандали, обиди, разваляне на отношения с майка и сестра.

# 663
Мия, постъпката е лоша и говори за чувството им за собственост. Пиша по темата, защото ми е много близка. Отношения се градят на база обич. Отношения на база интерес са ми фалшиви. Нищо, че са кръвни роднини. Ще си има едно на ум.

# 664
Лоли, стегнала съм се, разбира се, благодаря за куража. Не съм се предала, съгласна съм по принцип, че последното мнение би трябвало да е на съпругът ми.
Лошото е, че примерно за сума Х, те си затвориха вратата към мен, не вярвам да имат и очи повече да ме погледнат.

# 665
  • София
Не отричам , че постъпката изглежда като лукава и несправедлива. Но всеки си избира приоритетите. Аз заради къща не бих се карала със сестра си и майка си. Бих се отдалечила от тях ако са постъпили нечестно, бих си имала едно наум, но да влизам в режим скандали, сръдни ... пък недай си боже съдене и адвокати- не. Казвам го, за да не се сърди ermalianna на съпруга си ако реши да продава. Това по никакъв начин не означава, че той е против нея.
За сумата Х и двете страни сте затворили вратите си едни към други. Процесът е двустранен.

# 666
  • при късмета
Съгласна съм, че роднините злоупотребяват и то грубо и безочливо. Не съм сигурна, обаче, че една къща пък била и най-хубавата си заслужава скандали, обиди, разваляне на отношения с майка и сестра.
Те утре може всичка да му поискат, даже бъбрек примерно и той безропотно да се съгласява, че да не си развалят отношенията. А те защо не са помислили, че може да си ги развалят само с предложението им? Като те са в нужда и имат собствен имот който да продадат, защо не го направят, защо трябва да продават чуждия? Ако си развалят отношенията няма да е по вина на мъжа й, това да го мисли този, чиито действия са довели до това

# 667
Голяма работа! Здраве да е! Парите идват и си отиват. Мен винаги са ме дразнили най - вече тънките сметки, как да прекараш близък(и не само), манипулациите. Дълго живях и аз така и накрая просто спрях да мисля. Мъжът ми ми споделя някакви гадни неща, ядосвам се. Накрая все му казвам, че най-важното нещо са ни децата! Добре сме що-годе финансово, не ламтя. Работи, изкарва с двете си ръце. Имотите-мътна и кървава. Но! Да сме здрави. Нашето няма кой да пипне.

# 668
  • София
Значи те имат имот от същия този дядо, но живеят във вашия, и на всичкото отгоре като са решили да продават, искат да продадат вашия, а не своя?

# 669
Значи те имат имот от същия този дядо, но живеят във вашия, и на всичкото отгоре като са решили да продават, искат да продадат вашия, а не своя?
Аха.не съмо българите има апепити.Добре че нямам нищо апетитно и не съм имала.Ще си развалим отоншенията от едно не.Голям праз ,те и така са развалени. То пък едни отношения дето се вика.

# 670
Ма ко, ако ми бяха поискали- и бъбрек щях да им дам. Приех ги, имах ги за свои.

Боряна, нямам  отношения в момента. За съжаление, не знам чие. Промени се и и отношението към синът НИ. Не питат за него, при разговорите ИМ, не му се обаждат-на синът НИ, въобще се държат все едно НИЕ не съществуваме. Има само "Жена ти, така и така''...

# 671
Здравей, първоначален писа, че сте от различни държави, и живеете в трета.
Я неговата държава какво е възприето з наследените имоти?
И все пак, ако той си продаде имота, да получи половината от този, който е лично на сестрата. Може би къщите по селата не са перспективни. И ние имаме и искаме да продадем една, ама е някакво чудо. Искат я за без пари само.

# 672
  • Варна
В момента не сте в родната има страна, те живеят на квартира, не им стигат парите. Ми да се връщат обратно там, откъдето са дошли. Да бачкат, там имат и жилище (апартамента на сестрата), няма да плащат наем. На човек като не му стигат парите си наляга парцалите, свива разходите и мисли как да печели повече. А не ламти за нещо, което не е негово.

# 673
Категорично  не трябва да се отстъпва на такива манипулации.То самата мисъл да се продава имот за да се изхарчат парите за текущи нужди е безумна,камо ли чужд имот.Отношенията вече са развалени,щом не се интересуват от детето,то толкова е имало и отношения.
Окончателното решение е на собственика,но съпругата има право на мнение.След като мине цялата истерия е добре при всяко споменаване на свекърва и зълва или контакт с тях,да започваш диалога с....аз съм чуждата,но....

# 674
Поговори с мъжа си тихо и кротко и му напомни, че в момента носи най-голяма отговорност към детето си и теб, чак след това към майка и сестра.
Че както е получил имот от дядо си, редно е да остави имот и на своя наследник. В случая какво ще му остави? Квартира и наем?
Че утре това дете може да реши да си търси корените, да се върне да живее в страната на баща си. Или вие след пенсия да се устроите там... Един имот е добра инвестиция за бъдещето, особено когато животът е толкова несигурен. Ако имахте собствен имот – добре, но вие нямате нищо.
Ако продадете къщата, майка му и сестра му ще изядат парите, но ще имат резервен вариант зад гърба си – апартамента на сестрата, ако нещо не потръгне.
Вашият резервен вариант какъв е според мъжа ти? Ако недай си боже нещо се случи с вас... или дори само с единия от двамата? Създали сте дете, мислете за неговото бъдеще. А може и още деца да ви се родят... Не може да отклонявате средства, които трябва да инвестирате в тяхното бъдеще, за кефа на майка му и сестра му.
И изобщо, не проявите ли твърдост сега, те ще продължат да го доят цял живот. Че и племенниците след време ще се включат охотно, защото така ще са научени.
Наблегни на сантименталните чувства и му предложи да прехвърлите къщата на името на детето. Да знае, че има род и корени.

Общи условия

Активация на акаунт