С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Е, аз ако съм на мястото на Баклавата, изобщо не бих се занимавала с подобен мъж от подобно семейство. Там всички са хвани единия и удари другия.

# 496
Е, аз ако съм на мястото на Баклавата, изобщо не бих се занимавала с подобен мъж от подобно семейство. Там всички са хвани единия и удари другия.
  точно!

# 497
Айде сега и Баклава да отвори дома си за свекървата. 😂
Баклава, вземи изтегли ти кредита направо. 😬😝

# 498
  • Blondeville
Е Баклава може да живее у тях, а не може свекърва ѝ 2 пъти в годината да отседне при нея и сина си ли? Брех!

# 499
Е Баклава може да живее у тях, а не може свекърва ѝ 2 пъти в годината да отседне при нея и сина си ли? Брех!
Баклава е отишла да живее при годеника си. Не е длъжна да приема който и да е.

# 500
  • при късмета
Този филм сме го играли два пъти. На третия случай отказахме и банката взе апартамента. От позицията на дъщеря, не снаха, (което е горе долу същото...😏) казвам да не се плаща нищо и всеки да си гледа работата.
Обаче. Сега след 25 години от позицията на свекърва дълбоко се замислих хаха. Какво правят младите влюбени птички ако бабката им тегли по една майна на всички и ги зареже и съвсем спре да праща субсидии. Щото и този вариант е възможен и звучи примамливо добре. Тя явно има добри доходи там където е, след десетина години ще си вземе и пенсия. Що да се занимава с някакъв изгнил апартамент като би могла да се отживее сега. Бахти и тухлите. Баклавичка и младежа и сестра му остават без наследствен имот, голяма работа. Голяма ли е...
60 хиляди съвсем не са толкова много пари. Егото и злобата и лъжите и алчността обаче са много много в това голямо "семейство".
Баклавата и мъжа ѝ има къде да живеят и за нея не стана дума, но мъжа ѝ работи. Макар и малко, тя има жилище, което в момента е под наем. При това положение само сестрата може да се чуди какво да прави

Аз често държа мъжете отговорни в случай на проблем със свекървата, но този път за мъжа на Баклава не съм на това мнение. Когато са му го сервирали той е казал, че иска да помогне, но решението му няма да е във вреда на тяхното семейство. Отказал е да изтегли нов кредит и това показва, че поне някой от това семейство мисли рационално.
Жилището на Баклава е гарсионера преустроена в двустаен. Сега трудно биха се разминавали в това жилище, а като имат е деца, какво трябва да направи? Да изхвърли децата сигурно, че да има къде да отседне свекървата за месец

# 501
Жилището на Баклавичка не е жилище, а гарсониера. Успех със създаването на семейството там.

# 502
  • София
Уишче, аз нямам представа от сметките и кредитите на родителите ми. Синът ми няма идея за моите, знае, примерно, че имаме ипотека, но нито знае колко е, нито за колко.време, нито вноската, нищо.
И така е редно.
Така че ако аз му кажа да живее в мой апартамент, нито на него, нито на мен ще ни мине през ум,че не бива да го прави, защото аз изнемогвам. Щом предлагам, значи не изнемогвам.
Та не, никаква, дори милимунда вина не виждам в момчето, което живее в апартамента, в който а) майка му сама е предложила да отиде; б) сестра му така или иначе обитава и в)майката също ползва като се прибира.
От а) никога не бих се замислила, че може да има трудности с вноската, а от б) и в) следва, че този апартамент няма как да бъде под наем и да подпомага когото и да било.
Та разбирам ти идеята за лентяя, който се намърдал на топло, ама не е това историята тук.

# 503
  • София
Баклавата, като заговорихме пак за наем и се сетих за това. Какво имаш предвид с маркираното:
Скрит текст:
Не искат да предоговарят,искат да се махнат от тази лоша банка ,да и се изплатят ..и да се натресат на по-хубава,добра такава,ако има такова понятие за банка.
За даване под наем се говори във всички случаи,но главно действащо лице ще е мм.
Скрит текст:
Аз пак дали съм обяснила като хората...бил е ипотечен,щели са да им го вземат заради просрочвания,спасили са го не знам как,сега не бил ипотечен...защото на мен ми се твърди,че апартамента не бил застрашен.Потребителски ли е,какъв е...как се е стигнало до това със сигурност ще проуча,ще питам,ще разпитвам колкото и да им е неприятно.
Аз съм ставала свидетел как се плаща вноската по кредита,как се е случило,как така толкова голяма сума е налична, ще пиша,то истината ще излезе наяве рано или късно.

# 504
Значи все пак се говори за даване под наем! Не е толкова безхаберна "бабата".

# 505
Бърди, всички в това семейство са, меко казано, маймуни. Жената от години се блъска с големия кредит и това е ясно за всички. Но всички си траят и се правят на ударени. Синът и дъщерята си живеят в апартамента, без да им пука. Бабата или сестрата завличат от парите, които свекървата плаща. Ясно е, че някой е завличал пари, възползвайки се от неособено добрата финансова кутура, да не кажа откровената глупост на свекървата.

# 506
Няма проблем да отседне свекърва ми при нас когато се прибира,но няма как да отседне за постоянно,не знам родителите ми дали ще са ок с това,предполагам се подразбира,че не съм си наработила сама за жилището,а ми е наследство от моите родители,с пижизнено ползване от майка ми.Да,документално всякак е мое,плащам данъци,данъци за това,че взимам наем,обслужвам по него каквото има.
Приеха мм като свой син,но не са мн трогнати от развилата се ситуация.Ще също натискаха да се преместим,сега още повече.
Под главно действащо лице имах предвид,че той единствено може да им помогне,не виждам друг роднина,приятел или някой друг да им помогне.
Момичето е на 23,като спец.на мм и сестра му са несъвместими с работа и студентство.

# 507
  • при късмета
milenaka, аз още вчера това го разбрах, че мъжа на Баклавата ще се занимава с намиране на наематели, взимането наема, следене на сметки и всичко съпътстващо даване под наем, ама тя да каже
Бърди, всички в това семейство са, меко казано, маймуни. Жената от години се блъска с големия кредит и това е ясно за всички. Но всички си траят и се правят на ударени. Синът и дъщерята си живеят в апартамента, без да им пука. Бабата или сестрата завличат от парите, които свекървата плаща. Ясно е, че някой е завличал пари, възползвайки се от неособено добрата финансова кутура, да не кажа откровената глупост на свекървата.
Парите са пращани на сестрата. Ако някой е завличал това са или тя или бабата, както казваш. Но продължаваш да мислиш, че сина трябвало да има чест и да мисли заради недостатъците на майка си и в нейна полза. За сестрата само каза, че като тя го правела значело ли, че и сина трябвало да го прави и това пак оневинява нея и изкарва него винавен

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 22:40 от ма ко

# 508
  • Blondeville
Е хубаво, нека всички си стоят там тогава и да реват на банката, като е недопустимо свекървата да гостува като си е в страната временно...

На бабата малкото жилище също може да се даде под наем, а тя при внучката.

Решения много при добро желание.

# 509
  • София
Скрит текст:
Няма проблем да отседне свекърва ми при нас когато се прибира,но няма как да отседне за постоянно,не знам родителите ми дали ще са ок с това,предполагам се подразбира,че не съм си наработила сама за жилището,а ми е наследство от моите родители,с пижизнено ползване от майка ми.Да,документално всякак е мое,плащам данъци,данъци за това,че взимам наем,обслужвам по него каквото има.
Приеха мм като свой син,но не са мн трогнати от развилата се ситуация.Ще също натискаха да се преместим,сега още повече.
Под главно действащо лице имах предвид,че той единствено може да им помогне,не виждам друг роднина,приятел или някой друг да им помогне.
Скрит текст:
Момичето е на 23,като спец.на мм и сестра му са несъвместими с работа и студентство.
Да помогне в смисъла, който Мако ли казва или по друг начин?

Общи условия

Активация на акаунт