Парфюмни размисли и страсти - 236

• 62 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Black opium и при мен хич не е траен. Чудя се кога да го пробвам пак, вероятно напролет.

Получих си Girl of now, не мога да описвам въобще, но ми е в една група като Скандал. Същия вайб получавам. Харесва ми определено.

# 376
gatanegra, отвсички изброени бих препоръчала Narciso Rodríguez , но съм пристрастна. Много го обичам. Любов от първо пръскане беше и до ден днешен рядко оставам без него. Две 30-тици заминаха, скоро го поднових, но  50мл.

# 377
Моля отново за малко помощ. Искам да си взема нов парфюм. Старите вече не ги усещам на себе си (другите да, аз не). Явно съм им свикнала прекалено много. Alien, Womanity.. тц. Само при пръскване. Aura все още да, цял ден я усещам. Диор   J'adore in joy, Joy Dior, Nina Ricci L'extase, Chanel Crystal, Rochas Couture, Скандал (този го усещам Stuck Out Tongue Winking Eye) това са най-често използвани от мен парфюми.
Сега избирам между Narciso Rodríguez by Her (edp + edt), Givenchy Angel ou Demon, YDL Black opium, Dior addict ( синия едт), и Стара любов на майка ми Dior Poison, и последно Мон Герлен. От всички тези, се чудя кой ми е по сърце и не мога да се определя. Като трайност и присъствие кой според вас е по-добре? Основно съм фенка на Мюглер, но виждате, че имам и залитания по-други аромати, особено напоследък. Искам силен, дори малко крещящ и траен парфюм. Ужас, колко много изписах  Anguished
Мон Герлен по незнайна причина е супер нетраен при мен или поне аз спирам да го усещам почти мигновено. Интенз ми харесва повече, но и него не бих определила като траен. Супер странно, но Флорал версията усещам до вечерта, най-вече божура в него. Интересното е, че когато съм с него и околните винаги го усещат, без значение в кой сезон съм го сложила.
Miss Dior Blooming Bouquet е друг парфюм - изключително нежен, но учудващо траен върху мен. Отново подозирам, че причината е божура.
Black opium ми е супер нетраен, а и май нищо в него не харесвам. От YSL последно си взех Mon Paris и то отново заради божура. Пък и много на място ги усещам точно този тип аромати през пролетта. Не съм го разопаковала още. Носила съм само един ден от мостра и не смея да дам категорично мнение.

# 378
  • Варна
Здравейте.
Днес ми подариха този парфюм

По-точно това комплектче Simple Smile

Изключително ми харесва аромата,сякаш направен точно за мен Simple Smile
Пръснах си малко на китката и след 3 часа се изкъпах - още ухае Simple Smile

# 379
Голям мой любимец! Честит!

# 380
  • Germany

Ковачева, кажи нещо повече за него, моля. Това Bergamotte und Grapefruit, die sich zu den floralen Herzen von Rose und Jasmin entwickeln ме заинтригува. Притеснява ме само гурманската ванилия.

Pipi_, JEUX DANGEREUX е голяма красота, елегантен съвременен фрути шипър, абсолютно носим всеки ден и по всеки повод, стига да застане красиво на човек. При мен е микс между зелено, фино пачули, сребрист мъх, разкошно миксирани звънливи цитруси, мускус и нежни и млади розови рози и фин, прозрачен жасмин. Знам, че Льо версията на Клое ти е любима, и този е от този вид. Ванилията изобщо не е водеща, нито е гурманска, а дава лека сладост и плътност на дървесните ноти в парфюма. Не трябва да те плаши. За синестетите го виждам в прозрачен синьо-зелен цвят. Пачулито е доста подобно на Шанелското пачули от КМ и Шансовете, но без да достига онази кисела степен, която ме дразни много при Шанел. Мускусът е свеж и чист, без да е синтетичен или перилен. Цитрусите са едновременно кисели, леко недозрели, на границата с киселото и сладкото, а мускусът засилва още по-силно това плодово усещане, сякаш ги газира леко и разводнява. Аз усещам и прясно намачкани къпини, заедно с листата им, умирам за такива резливи зелени шипри. Розата и жасминът са много точно и умерено употребени, млади са, елегантни, никое от двете цветя не е водещо, усещам ги много сочни и росни. Парфюмът ми носи едно усещане за разходка в добре поддържана градина рано на разсъмване, когато и цветовете, и листата са покрити с нежна роса, усещането е много дзен и приятно.
Много съм впечатлена от тази марка. Изчистен дизайн на бутилките, магнитни капачки, презентацията е като за 195 евро Laughing От 6 парфюма искам пет, а шестият, който не ми допадна, е силно белоцветен и пищно туберозен, и само поради тази причина не ми е в желанията, иначе не мога да отрека, че и той е направен великолепно. Парфюмите са в концентрация парфюм екстракт, съдържат между 28-35% парфюмни масла, направени са много добре, скъпи са, и им личи. Въобще не съм на етап, в който вадя ей така почти 200 евро за парфюм, но тук се мъчих цял месец сама да се убеждавам, че няма да дам тези пари за този парфюм, и накрая се предадох. Не съжалявам. Парфюмът е топ и ми стои жестоко. Но не е за хора, които не харесват пачули и мъх. Имам планиран и още един от същата серия, надявам се някога да стигна и до него.

Ковачева, може ли да напишеш два-три реда и за Korloff Gala A L'Opera, моля? Изкушавам се да го поръчам на сляпо, но гледам да се въздържам от тези си импулси вече. Sad
По темата, нямам нови парфюми, освен подновени Farah и Cafe Chantant, които се оказаха безспорните ми фаворити тази зима. Heart Eyes
Много се чудя за Tonka Imperial Guerlain покрай намалението в Дъглас. Thinking
magicjo, следя какво показваш като покупки в темата, и от там мисля, че по-скоро не ти трябва този парфюм. Не е от класа на Кафе Шантан и Фара, нито на Тонка Империал. Gala A L'Opera е за хора, които обичат уютни и вкусни ванилови гурмета, от типа на Rawaa, на Tendre Madeleine LSG, Intense Cafe Montale, от този тип е. Вкусен, топъл бензоин, с препечено сладко от праскови, ванилови масленки и дъх на кафе. Аромат, с който ти е уютно, щастливо и спокойно и си в разбирателство със себе си, без да очакваш да показваш класи или да държиш на дистанция някого с него. Ежедневен, мил, уютен, иде ти да се сгушиш в него, като в мекичко одеалце. Трайността му при мен е около 5 часа, но си го усещам добре за това време. Аз го харесвам много и за цената си за мен е добро предложение, ако се търси такъв тип аромат.

gatanegra, ако позволиш да включа още едно предложение къв списъка, който си приготвила:
For Her Narciso Rodriguez Fleur Musc EDT Florale Narciso Rodriguez Broken Heart Безкрайна женственост и елегантност в бутилка, много, много съм впечатлена от него и ми е в списъка на задължителните покупки, въпреки, че имам и ЕДП, и Пудре, и Пюр Мъск. Зад тази версия стои Соня Констант, а тази жена просто знае как да прави безкройно женствени и елегантни парфюми. За мен е нещо като кръстоска между Пюър мъск, Пудре и Лейди Венджънс. Цветен, мускусен, чист, елегантен, с едно фатално женствено излъчване, парфюм за Жена с главна буква. От Пюър муск са взети нежните кокичета и зюмбюли, окъпани в млечен мускус, добавили са от пудрата на пудрето, за да засилят фаталното усещане, а после са вкарали и няколко вида рози. Започва с млада, росна и свежа роза в началото, зяабиколена от свежа зеленина, която в базата губи свежестта си, и се превръща в луксозната пудрена знойна красавица от Лейди Венджънс. Безкрайно траен и излъчващ, три пъти го нося, и трите пъти сама умирам от кеф, колко луксозно стои този парфюм. Не го подминавай за тест, ако ще пробваш ЕДП и ЕДТ, задължително отдели внимание и на този.

Парфюм за деня:

Влюбена съм, направо любов от първото спрейче!

Ако познавате Angel Eau Croisière Mugler 2019, махнете от него мангото и вместо него сложете зелената смокиня на Филосикос и морското усещане на Уоманити, без противния дъх на хайвер. Прекрасен е, просто гениален. Започва сочно, свежо, зелено, все едно че си се наврял в огромно смокиново дърво. Няма го карамела на Ейнджъл, но ДНК -то си е там. Пачулито е много въздушно и хладно, и дава усещане за безкрайна морска шир, за слънце след лятна буря, за ваканция, за безвремие. Тази фаза е гениална и при мен се задържа повече от час, което ми харесва страшно много, а после парфюмът се затопля и заслажда, изсъхва от дъжда като че ли, става кремав и по-дървесен, усеща се прекрасно смокиновото мляко, с леко кокосов нюанс, усеща се и смокиновата дървесина, смокинята става на сладко от зрели смокини с хрущящите малки топченца, а пралината от Ейнджъл идеално допълва божественото усещане. Ангелски парфюм! Ще си го купя още тези дни, не ми трябват повече тестове. Лимитирана версия е, 50 мл. струваха 65 евро. Звездата е много красива, и е в старата форма, без удължението, което позволяваше на парфюма да стои прав. Трайност и сияж - Мюглерски Blue Heart

На всички с нова парфюмни придобевки - честити, много да ви радват! Хубав остатък от уикенда и много усмивки!

# 381
Този нов Ангел звучи божествено. Обичам смокини и го чакам с нетърпение, да видя дали и аз ще се влюбя.

# 382
  • София
kovatcheva, много благодаря за изчерпателния отговор. Flowers Rose Heart Eyes Ще се въздържа от покупка за момента, но "...Вкусен, топъл бензоин, с препечено сладко от праскови, ванилови масленки и дъх на кафе..." ме изкушава много. А и ваниловите гурмета са ми слабост. Smile Явно ще търся вариант за проби. Simple Smile

# 383
Ковачева, благодаря и аз за ревюто на на новите Ангел и Нарцисо! Ох, как ги искам и двата! Къде ги намери? Ти си ми сънародничка така да се каже, аз ходих през делничните дни до няколко магазина и все още ги нямаше.

# 384
ова: бял мускус

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 22:25 от kalinad84

# 385
  • София
Благодаря на всички включили се дотук по въпроса ми, пак ще мисля и ще тествам пак.
А някой ползвал ли е този Мюглер? Не съм го виждала никъде преди, а сега го предлагат в Нотино. https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Mirror-Mirror-Collect … jestes-14720.html

# 386
  • София
Ковачева, защо ми трябваше да те чета за този Ейнджъл? Confounded Предишният Croisiere ме потресе с това манго, седи ми хранително, а аз много мразя това. Към зелените смокини обаче изпитвам силна привързаност и по описание ми звучи като "стреляй смело и безотговорно". И най-вероятно така ще стане Simple Smile

# 387
  • Виена
Аз пък попаднах на новия розов Том Форд, Pink Prick. Бутилката е матова и дава вид на евтина пластмаса, но ароматът е потресаващ. Розите се усещат  някак пресилено, със силния аромат на вехнещи цветове, а основата напомня погребална церемония. Все едно сте в църква, опелото е преминало, останал е ароматът на свещите, вехнещите цветя и стъпките на опечалената тълпа. Адски  грозен аромат, дори не готически

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 10:31 от bombolino

# 388
  • Germany
amareto, Ейнджъл е зареден от няколко дни в Дъглас, но не във всички филиали, както го няма и онлайн в сайта им, и това много ме ядосва, защото има намаление в момента при онлайн покупки, а не мога да го ползвам.
Новите парфюми на НР ги има от няколко седмици вече в Дъглас и в Галерия Кауфхоф. Мъжката версия също е много хубав, особено за любителите на автентичната лавандула, не го пропускай и него.

Атти, смятам, че който харесва летните ангели и зелени смокини, не поема никакъв риск с тази версия. Аз не съм особен почитател на смокинята, но тук е просто върховна, веднага те усмихва и ти иде да излееш бутилката върху себе си, чуден е Blue Heart

bombolino, и аз усетих много скрален тамян в този парфюм, явно не съм единствена, която се подтиска от него и прави тази църковна асоциация. На мен също не ми хареса, а пък двойнственото значение на името на парфюма, отново твърде вулгарно, ми се струва откровена подигравка вече с феновете на ТФ, да не говорим за цената, на която се продава.

# 389
Здравейтее, преди няколко седмици спонтанно си купих Tom Ford Eu de Soleil Blanc. В магазина страшно ми хареса, мислех че съм се влюбила, но когато се пръскам с него сега едва го понасям.  https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Eau-de-Soleil-Blanc-48152.html Ще видя дали изобщо ще го задържа, може би при по - топло време ще успее да ми хареса.

Преди време бях направила същата грешка с Gucci Bloom и дори получавах главоболие от миризмата му върху мен.

Аромати, които харесвам са златното Paradiso от Кавали, Good Girl Carolina Herrera, Addict Dior, Кристал ноар от Версаче. Последно имах Good girl, но ми е много комерсиален и искам да намеря нещо, в което да се влюбя и да не е толкова популярно. Какво бихте ми предложили вие?

Общи условия

Активация на акаунт