НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 3

• 91 691
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Любопитно е да се видят задачите след изпита.

# 496
  • София
Някой дали има инфо кога ще се явява допълнителната група деца?

# 497
Според наредбата до 10 дни след първата дата. Днес е в градината, като водих детето имаше чакащи с листчета.

# 498
В тази възраст децата, не могат да определят какво значи справил си се или не си се.. Те могат да твърдят, че са объркали всички задачи, а това да не е вярно. И обратното да мислят, че всичко е решено и да няма положителен резултат. Важното е да не се подтискат, а да имат желание да успяват. Не се отчайвайте, нашата кака не спря да плаче преди години като кандидатстваше , беше приета в първите 10. Сега ще видим малката, какво е сътворила. Важното е , че положила усилия, че има знания и че е щастлива.

Абсолютно съм съгласна!
Дъщеря ми излезе, развеселена. Каза, че било много яко. Аз обнадеждена и после като взе да разказва то не бяха влакове - тази не я направила... Като не им стигало времето и им казвали да спрат да се занимават и то така стана ясно, че не е само тази с влака. Но въпросната задачка с къщата тя каза, че я е направила, но не е като да успя да ми обясни какво точно преставлява. Та да, малко е субективно и преценката им е странна. Но важното е да са живи и здрави и че са положили усилия.

# 499
Повярвайте ми и аз не съм очарована от този факт особено като знам колко време ни е отнело да се подготвим и труд.И факта че моето дете излезе разочаровано,заради това че не е успял да се справи а наистина е дал всичко от себе си.
Абсолютно съм съгласна с Вашето мнение. Все едно съм го писала аз. Дъщеря ми се подготвяше много дълго време, положи много усилия, вярваше в себе си и накрая като излезе каза, че задачите били много трудни. Разплака се и беше тъжна цял ден. Каза, че много я е затруднил лабиринта и тази мистериозна задача с къщи. Не успя и да ми я обясни, защото не я е срещала преди това.

# 500
  • София
Никой труд не е бил излишен! Все нещо са научили децата и с нещо сме ги обогатили! Покрай звуковите задачи моята дъщеря сама започна да чете. Математиката покрива голяма част от 1-ви клас, ще им е по-лесно на децата и ще влязат със самочувствие в което и да е училище!!!

# 501
От написаното разбирам, че се обсъжда приема за 1ви клас. Има ли някой за първа градинска група, чието дете е по- малко (т.е. тъкмо навършило 3 години) и е било на изпит?

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 11:46 от MBG777

# 502
  • София
Знаете ли, дали резултатите ще си публикуван в сайта или трябва да се ходи на място?
Ние решихме,че дори да сме приети, няма да ги запишем там, но ми е интересно да видя как са се спривили.

# 503
Да, ще бъдат публикувани резултатите Simple Smile

# 504
От написаното разбирам, че се обсъжда приема за 1ви клас. Има ли някой за първа градинска група, чието дете е по- малко (т.е. тъкмо навършило 3 години) и е било на изпит?

Моето дете Simple Smile не съм сигурна какво е направил, каза, че си бил изкарал чудесно Grinning Така или иначе го пуснахме на изпит само за тест на знанията, каквото стане.

# 505
Знаете ли, дали резултатите ще си публикуван в сайта или трябва да се ходи на място?
Ние решихме,че дори да сме приети, няма да ги запишем там, но ми е интересно да видя как са се спривили.
Бихте ли споделили защо може и на лично?
И ние сме със смесени чувства дали да го запишем въобще ако го приемат

# 506
Защо на лично?Simple Smile Мисля, че ще е интересно за всички, защото предполагам много от нас имат подобни колебания.

# 507
  • София
Аз също пуснах дъщеря ми на изпита за ДГ с идеята да видя какво знае Simple Smile Макар че изпита никак не ми е норматив де.
Каза че било супер, но не й стигнало времето за лабиринта до край и й взели листа, както и не била сигурна кое е детенцето на кравичката Simple Smile
Друго не разбрах какво е имало 🙄

# 508
  • София
Идеята да ги подготвя за НУКК дойде от там, че по разпределение се падаме в 121 СУ, за което се носят зловещи истории, а на изборите преди 2 3 години видях как изглеждат тоалетните и заявих,че там децата няма да си пусна. НУКК се оказа единствената алтернатива, където няма значение адреса.
Междувременно смениха директора на 121во и дамата за 2 години направи чудеса, макар че има още работа за довършване. Бях на ден на отворените врати, разговарях с родители на деца в начален курс и се окаца,че всъщност изобщо не е толкова страшно и има много добри начални преподаватели (+ изцяло ремонтирани санитарни възли)
Не ми хареса поведението на част от децата и родителите, докато чакахме за изпита..да не говорим за изцепките, от типа на возенето на дете с лимузина по малката разбита улица 🤣
Огромната ми претенция е да са в клас, в който се държи на доброто възпитание и респект към учителите. Смятам че в кварталното училище имам по- голям шанс да открия това.
Имаме прилични финансови възможности и определено им осигуряваме стандарт, който е над средния, но те не са в течение на това и не желая да са в среда, в която се парадира. Учим ги,че нищо не е даденост и засега растат добри и скромни деца, ще ми се да останат такива по- дълго

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 22:55 от Dandelionwine

# 509
Исуята да ги подготвя за НУКК дойде от там, че по разпределение се падаме в 121 СУ, за което се носят зловещи истории, а на изборите преди 2 3 години видях как изглеждат тоалетните и заявих,че там децата няма да си пусна. НУКК се оказа единствената алтернатива, където няма значение адреса.
Междувременно смениха директора на 121во и дамата за 2 години направи чудеса, макар че има още работа за довършване. Бях на ден на отворените врати, разговарях с родители на деца в начален курс и се окаца,че всъщност изобщо не е толкова страшно и има много добри начални преподаватели (+ изцяло ремонтирани санитарни възли)
Не ми хареса поведението на част от децата и родителите, докато чакахме за изпита..да не говорим за изцепките, от типа на возенето на дете с лимузина по малката разбита улица 🤣
Огромната ми претенция е да са в клас, в който се държи на доброто възпитание и респект към учителите. Смятам че в кварталното училище имам по- голям шанс да открия това.
Имаме прилични финансови възможности и определено им осигуряваме стандарт, който е над средния, но те не са в течение на това и не желая да са в среда, в която се парадира. Учим ги,че нищо не е даденост и засега растат добри и скромни деца, ще ми се да останат такива по- дълго

Поздравления за избора на ценности! и ние се падаме в 121-во, а детето е прието на жребий в държавна детска градина, така че и ние ще пропуснем НУКК

Общи условия

Активация на акаунт