Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 639
  • 806
  •   1
Отговори
# 345
  • Велики Преслав
Нелина, питащата, не е дала нито една подробност за начина на използване, а вие отговаряте. Как стана това? Ами много лесно може да се окаже, че сметката и е голяма.

# 346
В предишното жилище, топлата вода не е подгрявана с бойлер. В случая климатиците, изолацията и всичко останало подобно няма отношение, защото аз се чудя за летните месеци дали сметката ми е била оптимална и най-вече дали не си струва да сменя бойлера.

# 347
Интересно, преди да си закупим печка с керамични котлони(бяхме на газ)сметката за ток ни е идвала най-много 26 лв, иначе 24/25. С новата печка готвим от 11-ти октомври, всеки ден. Вчера дойде сметката за ток: 24 лв 🧐 Аз очаквах да е над 30.

# 348
  • Пловдив
Нелина, питащата, не е дала нито една подробност за начина на използване, а вие отговаряте. Как стана това? Ами много лесно може да се окаже, че сметката и е голяма.
Коментирах сметката и преди климатиците.Там бе описала,че със същите уреди е плащала 40-50 лв,а с бойлера платила 90лв.Изрично подчертах,че климатиците и следващата сметка ,няма да ги коментирам.

# 349
  • Велики Преслав
Аз не говоря за климатиците

# 350
  • Пловдив
В предишното жилище, топлата вода не е подгрявана с бойлер. В случая климатиците, изолацията и всичко останало подобно няма отношение, защото аз се чудя за летните месеци дали сметката ми е била оптимална и най-вече дали не си струва да сменя бойлера.
Разбрах,че сте били на Централна топла вода,но колко кубика сте употребявали средно?От това ще стане ясно колко вода загрявате с бойлер.И също предложих да сравните киловатите в двете жилища ,не само сумата.

# 351
  • Mediterraneo
Разбира се, че има значение изразходваната топла вода в старото жилище, нищо, че не се е подгрявала вкъщи. Много правилно разсъждава Нелина, не знам защо Васил се заяжда надребно!

# 352
Към ЧЕЗ сме.Последната сметка до 02.11 е с 40% по-висока от предишната.Очаквах да е по-висока,но макс. с 30%.
Много неприятно ме изненада.

# 353
Всичко ни е на ток 2 възрастни и едно дете. 3 климатика, като в двете спални се пускат само нощем 148лв ЧЕЗ. Миналата година същите електроуреди 128. Тази зима ще е трудно с тока.

# 354
  • Gorni Bogrov
При нас тока е с 30 лева повече от мин.месец.
Лятото бяхме без бойлер около 2 месеца,че правихме ремонт на банята и засякох ,че бойлера харчи към 50 лв.ток на месец (4човека сме).

# 355
  • София
Без климатик миналия месец-гитвене, къпане, пране и сушилня всеку ден - 114 лв. Всеки път съм неприятно изненадана, особено като чета за 4 членни семейства като нашето с по - ниски сметки (доста по). Уредите ни са +++.

# 356
  • Велики Преслав
Ами това, че уредите са +++ нещо не значи. Вече го няма този стандарт. Вече са В клас.

Аз имам 128 лв ток.

# 357
  • София
275 лв е последната ни сметка.
Като се има предвид, че сме на свободния пазар, очаквах повече.

# 358
  • Далечният изток
С тридесетина лева по-висока сметка у нас, сестра ми има около 60 лв. повече...

# 359
49 лв., за месец с редовно използване на сушилня.
На ТЕЦ сме и само тя е факторът, който влияе в/у сметката.

Без климатик миналия месец-гитвене, къпане, пране и сушилня всеку ден - 114 лв. Всеки път съм неприятно изненадана, особено като чета за 4 членни семейства като нашето с по - ниски сметки (доста по). Уредите ни са +++.
Вероятно не са на бойлер. Но пък плащаме ТЕЦ, при който топлата вода е около 50-60 лв. за 4 човека, така че в крайна сметка сумата е еднаква.

Общи условия

Активация на акаунт