9 ФЕГ - 4

• 44 512
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте. Може ли да ми кажете минимален бал на второ класиране за девойки.

2222009  9 ФЕГ   2168  Чужди езици - ФЕ интензивно   НЕ   440   464.5   девойки

# 211
Здравейте. Може ли да ми кажете минимален бал на второ класиране за девойки.
ФЕ/АЕ 444,5
ФЕ/ИЕ 442
ФЕ/НЕ 440

# 212
Толкова сте готини в тая тема, че я чета без дори ФЕГ да ни е била в листата. Пожелавам ви успех на всички и мами и деца.

# 213
Моят син ще бъде в една от паралелките с испански. Аз имам няколко въпроса - на смени ли учат децата в училището и как се справиха с ДО? Всички учители една платформа ли използват или всеки решава как да се спасява? В училището до седми клас успяха много бързо да отреагират, но в 1 АЕГ, където учи брат му, нещо не им се получи много добре организирано ДО, поне по мои наблюдения. Много се надявам децата да имат възможност да си ходят нормално на училище, но е важно и какво ще се случва, ако това не стане.

# 214
Моят син ще бъде в една от паралелките с испански. Аз имам няколко въпроса - на смени ли учат децата в училището и как се справиха с ДО? Всички учители една платформа ли използват или всеки решава как да се спасява? В училището до седми клас успяха много бързо да отреагират, но в 1 АЕГ, където учи брат му, нещо не им се получи много добре организирано ДО, поне по мои наблюдения. Много се надявам децата да имат възможност да си ходят нормално на училище, но е важно и какво ще се случва, ако това не стане.

Добре дошла.
На смени учат.
ДО - бързо се ориентираха и протече добре, имаха нормални  часове по всички предмети
Учителите в началото използваха различни платформи, накрая почти всички минаха на Тиимс / това за 8 - ми клас/

# 215
Честито на придошлите след второ класиране! Two Hearts Успех и попътен вятър на всички нови осмокласници! С пожелание за присъствена година, много хубави емоции, екскурзии.. всичко!!

ФЕГ стартираха с ДО от ден 1! За сравнение, повечето приятелски деца около нас започнаха 1-2 седмици по-късно. Преподавателите бяха предварително обучени - Microsoft 365. Но все пак си е и до учител! Има такива, които само даваха материали и задачи, но не бяха основни предмети. Май само математичката ползваше Khan Academy в началото, но после и тя мина на Teams, мисля, че ги задължиха всички да са на една платформа. За мен беше най-важен френският език и мога да кажа, че съм много доволна от ДО конкретно от нашата учителка, а и от допълнителните часове по ФЕ. Господинът по БЕЛ също правеше страхотни часове. В началото дори учеха страшно много, децата казваха, че учат повече отколкото като са били в училище, започваха в 7:30 ч. и караха както е по учебната програма и така май бяха и повече от месец. Но после им забраниха и намалиха времето и започваха в 9 ч. За да е успешно и ефективно ДО наистина е важно желанието и уменията на конкретния учител, мисля, че читавите учители успяват да си свършат добре работата и в училище, и от дистанция и работят по въпроса да стават все по-добри. Така че ако пак сме ДО, то би трябвало да е още по-успешно от първото, усъвършенствано.. Това само като успокоение го казвам, но се надявам да не се налага да ни го демонстрират!

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:48 от Сиси ♥♥

# 216
Кативики, Сиси, много благодаря за изчерпателните отговори! Истината е, че имам още толкова въпроси, че едвам ще дочакам началото на учебната година, за да им търся отговор Simple Smile Много ме интересува, примерно, театралната група (или театралните групи?)  и въобще арт заниманията Simple Smile

# 217
  • София
И моята девойка ще е заек във ФЕГ. Сиси, много ти благодаря за инфото за ДО. Аз лично съм много против, но постове като твоя, страшно успокояват. Защото в нейното старото училище никак не съм доволна от ДО. Особено първия месец беше пълна бутафория.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 23:17 от Пак тя

# 218
  • София
Време е да се записвам вече тук и аз. Синът ми изненада всички с избора си, но се записахме още след 1 класиране. Най - много ме вълнуват в момента мен кои учители ще поемат 8 клас по френски?

# 219
Хайде и на мен ми е време 😊
Имам същия въпрос и още един-коя смяна започнаха 8 клас миналата година?

# 220
  • София
ФР/ИЕ - миналата година започнахме втора смяна.
Коцев е един от преподавателите, който ще води 8 клас. Беше ни класен и определено ще ни е мъчно за него.

# 221
Да си изясня дали правилно съм разбрала:
1. В 8 клас децата имат по двама преподавателя по ФЕ?
2. Часовете по ФЕ за олимпиада (заявени в допълнително заявление за прием) се водят от трети преподавател и те не са за всички деца, въпреки, че всички попълнихме такова заявление и ще направят някак подбор? За колко деца са предвидени? В тези часове се надгражда и упражнява повече езика и не е фатално, ако детето не е одобрено за тези часове? Провеждат се след/преди часовете, не са включени в програмата на класа?
3. Учителите по ФЕ от 8ми клас в общия случай не продължават и нагоре?
4. Учителите по бел и математика, които поемат децата в 8 клас, ги извеждат до 12 клас?

Списък на учебниците (без тези по ФЕ) и разпределение по класове дали ще разберем скоро, за да ги набавим преди лудницата през септември. (За учебниците питах при записването, но имаше опашка и не беше удобно да задържам хората с още уточняващи въпроси.  Отговориха ми за учебниците по ФЕ, че ще ги разберем на РС и групово ще ги купим.)

# 222
Мария, по въпросите ти:
1. Имат 18 часа седмично с основен преподавател, който често е и класният. Отделно имат 2 часа ФЕ ИУЧ с друг преподавател.
2. Тези часове са за децата, заявили със заявление при записването си във ФЕГ желание за посещение. После (но не съм сигурна в това), в случай, че децата са твърде много, се пресяват по бал. Когато ние се записвахме, никой не ни обясни какъв е този допълнителен френски, съответно посочихме друго в заявлението (рисуване), мислейки че ще можем да посещаваме само едно допълнително занимание. Така при започването на допълнителния ФЕ вече дъщеря ми нямаше как да са запише. Наблюденията ми са, че представянето на олимпиади на децата, посещаващи този допълнителен ФЕ, е по-добро.
3. В общия случай да, но доколкото знам има изключения.
4. Нямам представа, но в случая с математиката в нашия випуск, се надявам да няма такова правило.

# 223
Едно време можеше само едно занимание, просто защото бяха по едно и също време. Има много интересни занимания и не е задължително да се избере френски. Учебниците ще ги купят от там и ще ги кажат, не бързай. За всичко друго няма правила Wink
Припадам за Коцев. Joy

# 224
Тази година в пакета с документи, които абсолютно всички попълвахме, бяха качени в сайта имаше:
1. 2 часа седмично ИУЧ ФЕ;
2. 2 часа ФУЧ хор или рисуване - по избор, може да не се избира фуч, както е и по наредба;
3. Посещение на ФЕ за "Ученически олимпиади и състезания".
Т.е. всички сме заявили ФЕ за олимпиади, отделно от фуч-а. Дано не се наложи да правим избор между рисуване и допълнителен ФЕ.

Хепи, всички учебници ли се купуват групово? И тези по бел, мат и т.н.? Това би било чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт